Oulu

Hoivatiloille 22 miljoonan arvoiset kou­luso­pi­muk­set – toteuttaa Oulunsalon Salonpään koulun vuok­ra­mal­lil­la

Oulunsalon Salonpään koulun toteuttajaksi on valittu Hoivatilat. KUVA: Hoivatilat Oyj
Oulu 25.10.2019 15:09
Heikki Uusitalo

Oululainen Hoivatilat Oyj on valittu Oulun Oulunsalossa sijaitsevan Salonpään koulun sekä Järvenpäässä sijaitsevan Keski-Uudenmaan kristillisen koulun ja päiväkodin toteuttajaksi. 

Vanhassa Salonpään koulussa on havaittu runsaasti riskirakenteita ja rakennusvirheitä. Koulua vaivaa sisäilmaongelma.

Koulun korjaaminen on todettu erittäin vaikeaksi, jopa mahdottomaksi.

Salonpään vanha koulu. Arkistokuva. KUVA: Pekka Ala-aho

Hoivatilat kertoo, että molemmat kouluhankkeet toteutetaan vuokramallilla, ja ne sisältävät myös varhaiskasvatuksen tiloja.

Rakennukset valmistuvat aikataulun mukaan elokuussa 2020 ja joulukuussa 2021. Kahden vuokrasopimuksen, kestoltaan 25 vuotta, yhteenlaskettu arvo on noin 22 miljoonaa euroa.

Salonpään koulun vuokrasopimuksessa on sovittu, että Hoivatilat ottaa vastuun kohteen ylläpitopalveluista sovitun laajuuden mukaisesti. Molempiin kilpailutuksiin on kuulunut hankkeen arkkitehtisuunnittelu, rakennuttaminen ja vuokrahinnoittelu.

– Tunnistamme, että nyt on käynnissä julkisen sektorin hankintatapojen murros. Kunnat ovat valmiita ja halukkaita toimimaan vuokratiloissa, kaikkea ei tarvitse omistaa itse, sanoo Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula yhtiön lähettämässä mediatiedotteessa. 

Hoivatilat Oyj on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen sekä palvelukortteleiden ja koulujen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Yhtiö on perustettu vuonna 2008.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toivottavasti tätä koulua ei rakenneta niistä surullisen kuuluisista liimapuurakennelmista. Kuten kaikki syrjäkylien höppänät mummotkin tietävät, että tämän kaltaiset rakennukset ovat, kuin muovisia pulloja, jotka eivät hengitä sitten millään ilveellä. tuloksena on kosteusvaurioita ja homesairauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulun tulee toteuttamaan Lehto OYJ ja laatu on tiedetty.
Jossain oli se mahtava hirsikoulu rakenteilla, tehdään samanlainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö sekin koulu ole nyt syynissä väärin tehtyjen puitteiden takia työn jälki on uutisten mukaan aivan ala arvoista ,mutta heillä oli halvin tarjous halpaa ja hyvää ei saa se tiedetään ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin - näin sitä siirretään verovaroja omille kavereille samalla systeemillä kuin vanhusten hoivassa ja lasten huostaanotoissakin.
Perustetaan toverifirma ota päättäjä osakkaaksi maksa hyvin kompensaatiota osinkoina tms. ja tämä päättäjä / viranomainen järkkää sopimukset, joilla rikastuu itsekin suoraan verovaroista, joita kuuluisi käyttää kuntalaisten hyväksi. - Yrityskommunismi kasvaa ja voi todella hyvin.

Suomi on näiden varkaiden mafian hallinnoima läpimätä ''maantapa'' valtio.

Oulussa on maan korkeimpia työttömyystasoja velkaa otetaa ja samalla on jopa yli 65 vuotiaita korkepalkkaisissakin viroissa.
Näin estetään sekä työllisyyden että siten myös muun talouden paranemista kun lahjotaan eläkeikäisiä kuntalaisten rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokramalli on paras, onhan Oulu maksanut liitoskuntien uudet koulut tähän asti, valitettavasti. Lukioon sitten linja-auton kyydissä pääsevät kantakaupunkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ex-Oulukin on yksi liitoskunnista. Valitettavasti ns. kanta Oulun palveluja, kuten sykkeleitä, punaisia baanoja, Rotuaarin lämmitystä, kulttuuripääkaupunkihömpötyksiä ymv joutuva maksamaan ns. kanta-Ouluun liitettyjen kuntien asukkaat, vaikka ei ole mitään mahdollisuutta käyttää ko. palveluja. Joukkoliikennekin on keskitetty ns. kanta-Ouluun, vaikka kaupungissa on lyhyet välimatkat paikasta toiseen ja ns. kanta-oululaisten hyvinvoinnin ja terveyden kannalta olisi jokapäiväinen kävelyliikunta hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin. Kyseinen vanha hirsirakennus hengittää takuuvarmasti ja jos siellä on sisäilmaongelma, niin se poistuu aina koulupäivän päätteeksi. Mutta se 70-luvulla Rakennettu tiilihökötys homehtui luultavasti ennen kuin ensimmäiset oppilaat päättivät peruskoulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäkää tunkkinne, valitetaan ensin koulu saatava uusi, kun päätetään rakennetaa, entinen oli hyvä ja parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutussa on uutisoitu asiaa väärin - 20-luvun punainen hirsikoulu ei liene niin vaan purettavissa, ja jos siinä on jotain epäkunnossa, lienee korjattavissa. Nämä hoivatilat ym. eivät vain ymmärrä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tuo vanha kouluhan ei ole homeessa eikä siinä oo rakennusvirheitä. Miksiköhän sitä oikeaa homepesää ei kuvattu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on,ja ensimmäiset lapset jotka kävi tuota vanhaa koulua olivat syntyneet keisarivallan aikana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo vanha rakennushan on säästymässä, se uudempi rakennus on se ongelmapesäke.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punkalaitumella ei mennyt koulun rakentaminen ihan putkeen. Joten lienee hyvä vähän kerrata näitä projekteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoivatilat Oyj:n liikevaihto vuodelta 2018 oli vajaat 18 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos runsaat 37 miljoonaa euroa!!! Myös edellisellä tilikaudella luvut olivat samansuuntaisia. Yrityksen hallituksessa hääräävät mm. ex. teknologiakylän johtaja Pertti Huuskonen ja ex kaupunginjohtajamme Kari Nenonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo tulos ole riihikuivaa, vaan kiinteistöjen arvonnousua paperilla. Todennäköisesti niistä olisi kuitenkin vaikea saada sitä arvioitua korkeampaa hintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole korruptiota meillä on 'vain' oma suomalaisen mafian tapa toteuttaa törkeää talousrikollisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:11
Yhdysvallat kirjoittamassa sopimusta Afganistanin sodan lopettamiseksi – Ulkoministeri Pompeo saapui Qatariin, jossa ovat myös Talebanin edustajat
12:11
Näyttelijä Timo Reinikan Andrén herkkä kaari isä pieneksi – Oulun teatteri tarttui tärkeään ja hienoon näytelmään, joka puhuttelee ympäri maailmaa Tilaajille
11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat sääntömuutoksen kokouksessaan – "Järjestö kaatuu tai siitä tulee kuori entisestä"
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
10:16
Autovaras törmäsi pakomatkan jälkeen poliisiautoon ja loukkaantui Kemissä – piikkimattoa asentamassa olleille poliiseille ei tullut vammoja
9:19
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
58
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
15
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image