Oulu

Hiukkavaaran uudesta seu­ra­kun­ta­ko­dis­ta toivotaan matalan kynnyksen koh­taa­mis­paik­kaa, johon voi piipahtaa vaikka kauppareissun yhteydessä

Seurakunnan työntekijät Maaret Sulkala (vas.) ja Sari Meriläinen odottavat innolla, millaiseksi Hiuskan toiminta muodostuu. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 15.8.2019 16:42
Maiju Ylipiessa

Kohtaamispaikka Hiuskan käyttöönottojuhlaa vietetään tänään torstaina.

Oulujoen seurakunta toivoo uudesta seurakuntakoti Hiuskasta matalan kynnyksen paikkaa, jossa hiukkavaaralaiset pääsevät kohtaamaan niin toisiaan kuin seurakunnan työntekijöitä.

Sama toive nousi esiin seurakunnan viime keväänä toteuttamassa kyselyssä alueen asukkaille.

– Asukkailla, työntekijöillä ja suunnittelijoilla oli kaikilla aika sama näkemys, että tästä tulisi tällainen kohtaamispaikka, vähän erityyppinen kuin seurakunnan tilat yleensä, kertoo Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Maaret Sulkala.

Asukkailta löytyi nimikilpailun kautta myös nimi uudelle tilalle.

Hiuska sijaitsee uudessa Hiukkavaaran liikekeskuksessa. Käyttöönottojuhlaa vietetään tänään torstaina.

Seurakunta toivoo pääsevänsä uuden tilan myötä lähemmäksi ihmisten arkea.

– Olemme lähellä sitä, missä ihmiset muutenkin kulkevat. Tuossa voi käydä kaupassa ja samalla piipahtaa täällä, kuvailee nuorisotyön ohjaaja Sari Meriläinen.

Avoimia ovia ja perinteisiä kerhoja

Liikekeskuksen kliinisen valkoisen käytävän päästä paljastuu iloisen värikäs ja avara tila, josta löytyy niin olohuone, leikkitila ja keittiö, kuin pihamainen nurkkaus leikkimökkeineen.

Kolmena päivänä viikossa Hiuskassa pidetään avoimet ovet, jolloin tilaan voi tulla viettämään vapaasti aikaa itsekseen tai seurakunnan työntekijän kanssa.

Hiukkavaara on lapsirikasta aluetta, joten myös Hiuskassa painottuu perhe-, lapsi- ja varhaisnuorisotyö. Vapaamuotoisen toiminnan lisäksi tarjontaan kuuluu myös perinteisempää toimintaa kuten lasten ja nuorten kerhoja sekä taaperomessuja. Osa toiminnasta siirtyy Hiuskaan naapurista Hiukkavaaratalolta.

Toiveita saa esittää

Osa Hiuskan toiminnasta käynnistyy jo ensi viikolla. Avoimien ovien päivät alkavat pyöriä syyskuun alussa.

– Ensimmäiset puoli vuotta vähän katselemme, miltä toiminta alkaa näyttää. Jos tarvitsee muuttaa suuntaa, teemme jotain toisin, Sari Meriläinen toteaa.

Asukkaiden toiveita toiminnan suhteen seurakunnan työntekijät kuulisivat mieluusti edelleen.

Sulkala pitää uudenlaisen toiminnan aloittamista mielenkiintoisena ja mukavana haasteena myös seurakunnan työntekijälle.

– Kovasti toivomme, että asukkaat ottavat paikan omakseen, ja tästä tulisi tämän alueen näköinen tila, Maaret Sulkala sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Lapsille, lapsiperheille, nuorisolle jne... tätähän se on aina. Niin tavistoimintaa kuin voi olla.
Olis kerrankin ollut kekiössä yksinäiset, vähemmistöt, keski-ikäiset, joilla ei enää ole lapsia kotona ja eläkkeelle, erityishenkilöt jäävät tms.
Välillä ilmaiskonsertteja, taidenäyttelyitä, pieniä teatteriesityksiä, klubeja jne, tässä vain pieniä vihjeitä, johon seuralunta oli voinut tarttua.

Seurakuntavero kyllä kelpaa, mutta tasa-arvoinen ei toiminta ole. Hiuska on nimenäkin on epäselvä, tulee vääntymään huiskaksi.
Ja jos tähänkin Hiuska-toimintaan sotketaan ahdasmieliset vanhoilislestaiolaiset mukaan, niin sitte menee boikottiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sanottu. Olen samaa mieltä. Mitä viimeiseen lauseeseesi tulee, niin todennäköisesti juuri näin käy, sillä ko. uskonlahkoon kuuluvia asuu alueella todella paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan kauheata, jos noinkin tilat täyttyy vl-lahkolaisista. Heillä on omat tilat omaan arvomaailmasta, jättäkööt muut ihanat seurakuntalaiset ja kansalaiset rauhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiuskaan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja siellä pyritään järjestämään toimintaa monipuolisesti. Kohtaamispaikka ke-pe klo 14-18 on avoin kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että kirkko menee rohkeasti mukaan. Uudet alueet tarvitsevat monenlaisia palveluita, jotta alueen vakaus ja turvallisuus olisi läsnä asukkaille. Kirkon toiminta on tärkeää varsinkin lapsi perheille. Toivottavasti hiuskassa olisi myös sanan ja rukouksen iltoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:36
Pärmäkoski onnistui kiertueen päätöskilpailussa, nousi seitsemänneksi
13:28
Norwegianin koneita Kanarian hiekkamyrskyn silmässä – koneet pitää tarkastaa ennen kuin niillä voi lentää
12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
68
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
28
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
18
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
12
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image