Oulu

Hiukkavaaran maan­puo­lus­tus­lei­ril­lä opetellaan erätaitoja - katso kuvat

Vammaisten maanpuolustuskurssi järjestettiin Hiukkavaarassa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 30.5.2013 19:36
Elina Ursin

Riku Rahkolalla on into päällä maanpuolustusleirillä Hiukkavaarassa. Helle ei hetkauta lämpimässä maastopuvussa liikkuvaa leiriläistä.

Sähköpyörätuolilla rullaava Rahkola on toista kertaa mukana vammaisryhmille suunnatulla maanpuolustusleirillä Oulun Hiukkavaaran maastossa.

Leirin ohjelma on tehty armeijan leirien mukaan sovelletusti, kertoo Jouni Qveflander Oulun Invalidien yhdistyksen Wep-projektista.

Kahden päivän aikana Rahkola oppii ampumaan, suunnistamaan, pystyttämään leirin, vahtimaan tulta ja selviytymään maasto-olosuhteissa yön yli.

Caritas-säätiön järjestämällä maanpuolustuskurssilla Hiukkavaarassa on Rahkolan lisäksi 40 vammaista ja jokaisella oma avustaja. Jotta leiri olisi mahdollinen apujoukkoja on iso liuta.

Torstaina iltapäivällä leiriläiset saivat maanpuolustuskouluyhdistyksen Pohjois-Suomen piiripäällikön Timo Kesäläisen ampumakoulutusta Hiukkavaaran ampumaradalla.

Katso kuvat galleriasta.

Lue lisää 31.05.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

helppohan se tänne on tulla jauhaan paskaa.jos teille laitetaa tuolit alle ja mettään ni kui moni sieltä selviäis omin avuin pois. omasta mielestä kyl huippu kokemus. siellä pääsee kokeileen omia rajoja. ja ihan itse maksettu leiri. mielelläni maksan kun niin hyvä kokemus oli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo se täällä on läsyttää yhteiskunnan varojjen väärinkäytöstä. Minä vaan luulen että kun tälläinen ruikuttaja laitetaan pyörätuoliin ja sidotaan kiinni. Seuraavaksi sanotaan että reitti on metsässä ilman asvalttia, ala veivata. Kyllä hymy hyytyy ja äitiä ikävä tulee se on varma. Ei sitä tajua ennen kun omalle kohalle osuu. Mutta valitaa kyllä jaksetaan, Kokeile ruikuta vasta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan omasta lompakosta maksoin tuonkin todella mahtavan kokemuksen jälleen kerran. Ei ollut ensimmäinen leirini (taisi olla kymmenes kerta), ja toivottavasti ei myöskään viimeinen.
Kaikki fyysiset voimat jäi sinne Hiukkavaaran metsään, kuten aikaisemmillakin leireillä. Leirin jälkeen olo on "väsynyt mutta onnellinen". Lihakset kipeänä, mutta ei haittaa. Tietääpähän tehneensä jotain ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen osallistuja maksaa itse kulut, jotka ovat muonitus, koulutus se on 40 - 60e vrk. Siis, ihan samalla tavalla kuin kaikille muillekkin ns. terveille maanpuolustuskurseille osallistuvalle. Kerron tämän siksi jos jotain ahdasmielistä tämäkin asia vaivaa, että pyörätuolia käyttävä olisi jotenkin erillaisessa asemassa, ei ole. He ovat osa työelämässä, opiskelemassa, eläkkeellä jne. Siis normaali ihmisiä. Mikä tässä nyt tekee se erilaisemman jos ihminen tarvi päivittäisessä elämässä liikkumisessa jotain apuvälinettä ? Ei mikään. Suomessa, joka on länsi-euroopan takapajusin maa erilaisuutta ja vammaisuutta kohtaan. Kaikista pahin vamma on ns. terveiden asennevamma yhdenvertaiselle ja oikeudelle olla osallisena tässä yhteiskunnassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos kaikki maksavat itse kulunsa niin silloin on ihan sama vaikka olisivat kuukauden siellä. Penäsin vain sitä, että jos yhteiskunnan rahoja käytetään tuollaiseen järjettömyyteen niin se olisi väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, seuraavaksi laitetaan päiväkotilapset ampumaan. Sairasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vertaatko oikeasti aikuisia ihmisiä lapsiin? vain koska he tarvitsevat liikkumiseen apuvälineitä? Kurkkaappas peiliin, tuskin olet sinäkään täydellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

todella huippua että tällaisia järjestetään jotta vammaisetkin saavat kokea sen mitä armeijassa tapahtuu ja muutenkin vähänvaihtelua elämään! Tällaiset jutut ei todellakaan ole mitään rahantuhlausta vaan tämä on erittäin hieneoa! Jatkakaahan samaan malliin:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen yksi leirin vapaaehtoisista opiskelijoista ja ensimmäistä kertaa sain olla mukana toteuttamassa jotain näin hienoa ja ainutlaatuista. Se sisu, tekemisen meininki ja itsensä ylittäminen on jotain niin hienoa että hyvin moni voisi mennä viereen vain toteamaan että ei itse pystyisi samaan. Leirillä tärkeimpinä jäi mieleen yhteishenki ja yhteen kuuluvuuden tunne, kulki sitten pyörätuolilla tai ilman. Aivan uskomattoman upea leiri ja uskomattoman hienoja ihania ihmisiä. Pakko sanoa teille jotka kotisohvalta kritisoitte kaiken tarpeellisuutta, meneppäs itse pyörätuoliin ja huomaa kuinka moni asia sinulta jää tekemättä vain sen takia koska sinulle ei anneta siihen mahdollisuutta. Kaikista mahtavinta on se, että ihmiset jotka tätä leiriä järjestävät, tekevät sen niin lämmöstä ja puhtain mielin että semmoisia ihmisiä on harvassa! On hienoa huomata myös se, kuinka moni arvostaa sitä että jokaista ihmistä kunnioitetaan ja jokaiselle annetaan mahdollisuus toteuttaa erilaisia asioita. Iso käsi koko leiriväelle, tämä jää sydämeen lämpimänä muistona!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erottakaa maanpuolustuskoulutus, se on eri kuin puolustusvoimatt. Maanpuolustuskoulutus ry on tarkoitettu kaikille kansalaisille. Sillä ei ole mitään tekemistä puolustusvoimien kanssa. Ainostaan sieltä tulee kaikki varusteet ja lupa käyttää puolustusvoimein aluetta ja rakennuksia.Kursseista noin puolet on siviileille ja siviiliorganisaatioille suunnattua turvallisuus- ja varautumiskoulutusta. Näille kursseille voi osallistua kuka hyvänsä 15 vuotta täyttänyt. Näiden kurssien aiheina ovat lähinnä ensiapu, maastossa selviytyminen, pelastuspalvelu, siviilihallinnon kriisiajan tehtävät sekä Puolustusvoimien tukitoiminnot. Sotilaalliset kurssit on suunnattu 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille. Osalle sotilaallisista kursseista voivat osallistua vain puolustusvoimien reserviläiset. Osa kursseista on suunnattu kaikille kiinnostuneille. myös siviileille Ahdasmielista ajattelua jälleen kerran joissain kommenteissa. Vammaisuus ei ole Suomessakaan "ammatti "joka tulee hoitaa neljän seinään sisään. Kaikilla on yhdenvertainen oikeus osallistua ja tehdä samoja asioita kuin ns. terveet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armeijassa on monta asiaa jonka vammainenkin voi hoitaa eikä siihen tarvitse sitoa taistelukelpoista A1 miestä/naista joka voi hoitaa taistelupuolen.Sotakin itse tuottaa vammaisia onhan se nähty.Vammaisissa on valtavasti eri alojen osaajia joita on suomen valtion syytä ottaa huomioon.Pelkästään maanpuolustus aate on jo arvokas asia oli sitten vammainen tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heilläkin voi olla veljiä, jotka ovat käyneet armeijan. Nyt voi saada hieman ymmärrystä ja kokemusta siitä ja kokea itsekin olevansa siinä mielessä niin kuin me muutkin. Mopoajelustakin on meillä haaveiltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen armeija on nykyisin harrastuskerho. Wanna be sotilaat kesäkurssittavat tulevia wanna be sotilaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen armeija menossa hienoon suuntaan.. Toista kakkaa se oli vielä 90 luvulla. Mielelläni kävisin nykyarmeijan vaikka uusiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osallistujille varmasti ainutlaatuinen kokemus, reipasta ulkona oloa ja aina sitä tuollaisista jotain hyödyllistäkin oppii. Hieno juttu, iso käsi järjestäjille! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavaksi järjestetään varmasti ampumaleiri sokeille. Siinä avustaja vieressä selostaa, että mihin suuntaan milloinkin ase pitää kohdistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkavalvonta, kameravalvonta, raja- ja merivalvonta teknisillä apuvälineillä. Kaikki helposti tehtävissä eri valvonta- ja johtokeskuksissa, vammaisten ja vammautuneiden toimesta. Se on kulkaas niin että silloin kun tarve on, kaikkia meitä varmasti tarvitaan. Ja perusiedot on hyvä silloin olla hallussa. Hieno juttu Kaleva ja tsemppiä Rikulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

35 vuotta vammaistyötä teheneena ei olisi uskonut sinu tollaista lausuman. Mitähän tylsää juttua sinä olet vammaisille tarjonnut. Jos vammaiset ovat innoissaan ja nauttivat luonnossa olosta niin anna heidän olla äläkä tule edes tälle foorumille tollaisia ajatuksia esittämään. Ja tosiaan ei kuulle varmaan sulle kuulu paljonko leiri maksaa - perustuu varmaan paljon lahjoituksiin ja vapaaehtoistyöhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

115
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
46
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
39
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
34
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
33
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
31
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Olen paremmin köyhästä, henkilökohtaisen konkurssin kokeneesta perheestä jossa ei paljon rahalla rellestetty. Otin opiks... Lue lisää...
Olen erimieltä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image