Oulu

Hiltonille tehtiin Oulussa varaus

Kaupunginhallitus varasi Hiltonille tontin Vänmanninsaaresta. KUVA: Eija Sarastamo
Oulu 16.6.2010 8:42
Kari Sankala
Kaupunginhallitus päätti tiistaina varata Oulun Vänmanninsaaresta suoralta kädeltä Skanska Talonrakennus Oy:lle ja Hilton Hotelsille tontin hotellin suunnittelemista varten. Varaus on voimassa maaliskuun loppuun 2011. Tekninen lautakunta oli esittänyt sovellettavaksi yleistä hakumenettelyä.

Tekninen keskus sai tehtäväkseen valmistella Vänmanninsaareen tarvittavan asemakaavan muutoksen ja tontinluovutusperiaatteet sekä yksityiskohtaiset tontinluovutusehdot. Skanskan ja Hiltonin kanssa sovitaan varausajan umpeutumiseen mennessä myös Vänmanninsaarta koskeva yhteistoiminta- ja laatusopimus, jossa ratkaistaan tarkemmin, mitä Vänmanninsaareen lopulta rakennetaan.

Nykyisen asemakaavan mukaisesti Oulun kaupunginteatterin ja -kirjaston kanssa samaan saareen on mahdollista rakentaa 22-kerroksinen tornitalo.

Skanska ja Hilton Hotels ovat yhteishakemuksella hakeneet Vänmanninsaaren rakennuspaikkaa molempien yritysten nimiin. Hakijat ilmoittavat tavoitteidensa olevan yhtenäiset Oulun kaupungin kanssa.

Niinpä yhtiöt ovat valmiit toteuttamaan hotellitornin lisäksi noin 2?800 neliön kokoisen "Merisalin", joka voisi toimia Oulussa kaupungin toivomana kongressikeskuksena. Hotellitornin kokonaisala olisi noin 9?500 neliömetriä.

Vihreät esittivät, että ratkaisua olisi lykätty elokuuhun, mutta esitys kaatui 11--2. Samoin luvuin kaatui vihreiden esitys julkisesta hakumenettelystä.

Kaupunginhallitus päätti, että Kaarlenväylän suuntaisesti kauppatorin ja Autorannan pysäköintialueen väliin ryhdytään suunnittelemaan niin sanottua "Elämysten keskusta". Tuon keskus tulee julkiseen hakuun ensi syksynä. Tekninen keskus valmistelee tarvittavat tontinluovutusehdot etukäteen.

Uusien suunnitelmien myötä kauppatorin kunnostuksen kakkosvaihe EU-hankkeena keskeytetään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Hotellia pystyyn, ja tehdään kerralla kunnollinen eikä mikään viiden kerroksen nysä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, joku pelkäs et paperitehdas ois ainoa näköala? Sanonpa vaan, että tämän kokoinen rakennus on aikalailla tuon piipun korkeudella, eikä ohut putki estä näkemästä. on muuten mahtavaa ajatella sitä näkymää, mikä avautuu lahden yli Oulunsaloon ja kempeleeseen! Varmaan melko kaupungin arvoinen tulee Oulustakin tällaisen avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä veli politiikkaa parhaimmillaan! Miksi kasata kaikki rumat talon rumilukset samaan paikkaan,eikö torin rantaa ole jo tarpeeksi pilattu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyva paatos. Laatuhotelli nostaa palvelutarjonnan tasoa. Tontin rakennus ei peita nakymia muualta kuin nakyman kirjaston takaa parkkipaikalta saaren rantavitikkoon, jota en ole koskaan kenenkaan nahnyt ihastelevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan kauheaa vouhotusta. Kuka näitä typeriä ideoita on valmis oululaisista kannattamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MItä sieltä kirjaston ja teatterin takkaa nyttenkää näkkyy? -No ei mittään...neki niin isoja korkeita ja rumiaki...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sieltähän se meri hiltonin ylimmästä kerroksesta vasta alkaa näkyä. meri ei torilta kyllä vielä näy - kyllä se on jotain suistoa, joka osin alkaa kasvaa umpeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Justiinsa oli juttua, kuinka Oulussa on pulaa ainoastaan halvoista hotellihuoneista, ja nyt pykätään 22-kerroksista Hiltonia. No, onhan se hyvä, että talouden taantuma ei ole yltänyt Ouluun asti." No kuule et sinä siitä Hiltonista maksa senttiäkään. Lopettakaa ruikutus ja antakaa YKSITYISTEN yritysten tehdä rahoillaan mitä huvittaa. Nariskaa ennemmin julkisen sektorin rahanhaaskauksesta. Vai oletteko kaikki siellä "töissä"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ei muuta kuin elämyksiä pitkin torinrantaa josta ei kohta näy meri ja saaret ,voi tätä oulun päättäjien ajatusmaailmaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

16:33: Ei mene oluenjuojilta valot sammuksiin, sillä harvemmin se aurinko pohjoisesta paistaa. Limingantulliin oli muuten tulossa korkeampaa rakentamista, mutta joku pappa muualla asuvine sukulaisineen tehtaili valituksia siihen malliin, että korkeimmat talot madallettiin kahdeksankerroksisiksi. Kaipa tämäkin torni saadaan kaadettua kumolleen ahkeralla valittamisella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasta kevättalvella oli tämmösiä suunnitelmia viimeksi vastustamassa koko pulinatuvan porukka täysin yksi äänisesti, mikähän se on ihmisten mielipitteen muuttanu parissa kuukaudessa. Se muuten tämmönen torni sitten plokkaa aika tehokkaasti aurinkoa torilta kesällä, et ilmeiststikkään kannattajat ei ole torilla aurinkoapalvovaa patiokansaa...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä te urputatte merinäköalasta. Ei se ole meri vaan Oulujoki joka siinä liplattaa. Meri alkaa vasta paperitehtaalta. Näkyisihän se meri sinne hotellin ylimpiin kerroksiin joten merinäköalathan vain paranee! Toivottavasti saamme huipulle näköalaravintolan tai edes tasanteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin että taas parkkipaikat nurin ei käy hotelleja ihan tapeeksi tekisivät sen hotellin vaikka rajakylään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se pitää suojella koko teatteri, kirjasto ja SASsin ja torin alue. Missään ei ole enään jäljellä yhtä hyvin DDR:n sosialismin realismia edustavaa arkkitehtuuria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen viimeinen rantanäkymä? Oulussa on rantaa vaikka kuinka paljon. Sen kun katselee jonnekin muualle. Ei se nykyinen teatterikaan sitä maisemaa siinä paljon paranna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa tämä nyt kummallista! Rakentakaa sitten muuri torin ymprillä niin ei tarvitse enää katsoa yhtä mitä sieltä! Jos Hitlon:n pitää rakentaa miksi juuri torilla? Oulun ympärillä on toki paljon tilaa! Ovatko kaupungin nerot ajateleet että toisessa aluessa, Hilton toisi kehitystä ja kävijöitä ja että Tori on jo riitävästi pilantunut "hienoilla" betonimauseluemilla"? APUAAAA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
29
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
26
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image