Oulu

Hiihtolomalla sattuu ja tapahtuu Oulussa – poimi parhaat vinkit

Nallikarin talvikylässä pääsee kokemaan samoja asioita kuin Lapin matkailukeskuksissa. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 5.3.2016 17:54 | Päivitetty 8.3.2016 21:15
Kaleva

Oulussa riittää toimintaa ja touhua hiihtolomaviikolla. Lapset ja nuoret voivat matkustaa tapahtumiin ilmaiseksi bussilla, sillä Oulun joukkoliikenne tarjoaa 7.-13. maaliskuuta maksuttomat matkat alle 17-vuotiaille. Maksua ei peritä kello 7-23 välisenä aikana alkavilta matkoilta.

Alle 17-vuotiaan kannattaa varautua todistamaan ikänsä bussissa kymppiviikolla. 

Kuperkeikkaa Ouluhallissa ja temppurata uimahallissa

Ouluhallissa järjestetään maanantaista keskiviikkoon 7.–9. maaliskuuta kello 10–14 maksuton perhekuperkeikka-tapahtuma, jossa on lapsille vapaata liikunnallista toimintaa vanhempien valvonnassa.

Lasten liikennepuistossa on luvassa tiistaina 8. maaliskuuta kello 10–16 maksuton koko perheen tapahtuma, jossa on luvassa muun muassa koiravaljakkoajelua, lumikenkäilyä ja lumisählyä.

Oulun uimahallissa Raksilassa on tarjolla keskiviikon ja torstain 9.–10. maaliskuuta kello 11–15 Wibit-temppurata uimataitoisille. Kelluvalla Wibit-temppuradalla voi kiipeillä, liukua ja ylittää esteitä monella tavalla. Pääsy radalle on uintilipun hinnalla.

Jos haluaa haukata raitista ilmaa hiihtolomaviikolla, Raksilan tekojäällä on maksutonta yleisöluistelua maanantaista perjantaihin kello 9–14.

Nallikarin Talvikylä on auki hiihtolomaviikolla joka päivä kello 11-16. Talvikylässä on hoijakka, hiihtolatua ja pulkkamäkeä. Korvausta vastaan pääsee mönkijän, moottorikelkan, poron tai huskyvaljakon kyytiin.

Tietomaassa koodataan, taidemuseolla työpajoja

Tietomaassa koodataan robotti-, koodaus- ja Minecraft -henkisillä leireillä hiihtolomaviikolla. Maanantaista keskiviikkoon kello 10–14 järjestetään Koodileiri 1 ja keskiviikosta perjantaihin kello 10-14 Koodileiri 2, lisätietoa  leireistä antaa www.suomenkoodikoulu.fi.

Tietomaahan vakinaisesti muuttanut dinosaurus Masa on tavattavissa koko hiihtolomaviikon ajan päivittäin kello 11, 13 ja 15.

Tietomaan Matkalla avaruuteen -3D-jättielokuva esitetään päivittäin kello 12, 14 ja 16.

Nuorisotiloista hiihtolomaviikolla ovat auki Byströmin nuortenkahvila Bysis sekä Oulunsalon, Rajakylän ja Talvikankaan nuorisotalot. Tarjolla on maksutonta toimintaa ekaluokkalaisista 17-vuotiaisiin. Luvassa on muun muassa kokkailua, kisoja ja leffoja.

Oulun Taidemuseo  järjestää hiihtolomaviikolla monenlaista toimintaa. Tiistaina 3. maaliskuuta kello 9-11 ja 13–15 on luvassa isovanhempien ja lasten yhteiset nonstop-taidepajat muun muassa korun valmistuksen, paperin kuvioinnin ja kartonkigrafiikan työpisteillä.

Keskiviikkona 9. maaliskuuta kello 10–11 ja 13–14  tutustutaan taidemuseon ajankohtaisiin näyttelyihin lasten toiminnallisissa näyttelyopastuksissa.

Torstaina 10.maaliskuuta kello 11–12.30 ja 14–15.30  lapset ja nuoret pääsevät tekemään taidetta värikylpypajoissa.

Pohjois-Pohjanmaan museolla perheen pienimpiä viihdyttävät Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen hahmot. Näyttely soveltuu parhaiten 4-6-vuotiaille lapsille. Paikalla on yleisöopastus tiistaina 8. maaliskuuta kello 14 ja torstaina 10. maaliskuuta samaan aikaan.

Viikunalapset teatterissa ja toimintaa seurakuntatalolla

Oulun kaupunginteatterissa on luvassa Viikunakulapset-esitys lauantaina 5. maaliskuuta, ja tiistaina 8. maaliskuuta. Molempina päivinä esitykset alkavat klo 11 pienen näyttämön lämpiössä ja kestävät noin puoli tuntia.

Esitykseen lauantaina ovat tervetulleita kaikki yli 5-vuotiaat lapset. Tiistain esitys on suunnattu eskari-ikäisille ja sitä vanhemmille, sillä ohjelmassa on esityksen jälkeen ohjattuja draamaleikkejä kello 13 saakka.

Maksuttomiin esityksiin on paikkoja rajoitetusti. Molempien päivien ilmaisliput tulee noutaa teatterin ala-aulan myyntipalvelusta.

Oulun ev.lut. seurakunnissa järjestetään hiihtolomaviikolla ohjattua toimintaa alakouluikäisille Hintan seurakuntatalolla ja Oulunsalon Repussa. Toimintapäivät tarjoavat yhteistä tekemistä nuorisotyönohjaajien johdolla: leikkiä, askartelua, liikkumista, pelien pelaamista ja oleskelua.
 
Repussa toimintapäivät järjestetään 1.–6.-luokkalaisille maanantaista keskiviikkoon 7.–9. maaliskuuta kello 9.30–15. Toimintapäiville pitää ilmoittautua etukäteen nuorisotyönohjaajille.
 
Hintan seurakuntatalon toimintapäivät on suunnattu 1.–4.-luokkalaisille. Toimintaa järjestetään tiistaista torstaihin 8.–10. maaliskuuta kello 12–16. Toimintapäivät ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. 

Liikuntaseikkailua ja koiranhoitokurssi

Lapset pääsevät mukaan ilmaiseen liikuntaseikkailuun ja tutustumaan tanssin maailmaan Dance Sport Clubilla Toppilassa Kansipojantie 6:ssa tiistaina 8. maaliskuuta. Aamusta mukaan  voivat tulla 0-6 vuotiaat ja myöhemmin päivällä isommat eli 7-12 vuotiaat. 

Ohjaajina toimivat seuran luokanopettajat sekä tanssin ammattilaiset.

Oulun 4H-yhdistys järjestää koiranhoitokurssin tiistaina 8. maaliskuuta kello  9-15. Kokoontumispaikkana toimii Lämsänjärven koulu.

Kurssi on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Iltapäivä ollaan ohjaajan koiran kanssa pihalla.

Kurssilla käydään aamupäivän aikana sisätiloissa läpi koiranhoitoon liittyviä perusasioita, kuten rodun valintaa, turkin hoitoa, kynsien leikkausta ja koiran elekieltä. Kurssi on maksullinen ja siihen pitää ilmottautua.

4H-yhdistyksellä on myös Hietasaaren Eläintoukolassa tapahtumapäivä torstaina 10. maaliskuuta kello 9-15. 

Päivän aikana perehdytään eläinten hoitoon ja ruokintaan. Porukalla hoidetaan minipossuja, lampaita ja aasia. Päivän kohokohtana on lammasagility maneesissa. Kurssi on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Tapahtuma on maksullinen ja siihen pitää ilmottautua.

Pakurilan tilalla voi tutustua maatilan eläimiin

Muhoksen Leppiniemessä sijaitsevalla Pakurilan tilalla järjestetään perjantaina kello 10-13 avoimet ovet. Päivän aikana voi tutustua pienen maatilan eläimiin. Mukaan pääsee 50 ilmoittautunutta. Ilmoittautua voi Pakurilan tilan Facebook-sivulla. Avoimien ovien päivään on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu.

Oulun ulkopuolella hiihtolomalaisille on tarjolla touhua muun muassa pohjoisen luontokeskuksissa. Esimerkiksi Syötteen kansallispuistossa alueen toimijat ja yrittäjät järjestävät Syötteen luontokeskuksella 10. maaliskuuta kello 11-15 hankihulinat, jotka tuovat vilskettä luontokeskukseen. Ohjelmassa on muun muassa huskyajelua ja markkinat.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Heippa
Ihmettelen kun tiedot tapahtumista ovat vuoden vanhoja. Tajusin sen kun ihmattelin viikonpäivän ja päivämäärän eroja ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Taidemuseo järjesti tiistaina isovanhempien ja lasten yhteiset nonstop-taidepajat. Kyllä oli hyvin järjestetty ja mahtavaa tekemistä mm. korun valmistuksen, paperin kuvioinnin ja kartonkigrafiikan työpisteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Talvikylä huononee vuosi vuodelta. Kävimme viikko sitten sunnuntaina ja turhaan ostimme rannekkeen. Tuubimäki,poroajelu ja moottorikelkka-ajelu.Mönkijöitä oli vain kolme, rata tosi lyhyt ja jono pitkä. Makkarapaikka avonaisella paikalla tuulisessa kohtaa. Mönkimistunnelit pieniä. Hoijakka rikki eikä käytössä. Husky-koiria tai poneja ei näkynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja Kaleva ilmeisesti unohti, että myös Tervahiihto hiihdetään lauantaina. Eihän se tosin kokoa kuin pari tuhatta ihmistä että pikkujuttu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nykypenskat tarvitse muuta ajanvietettä "hiihtolomalle" kuin älypuhelinten ja tablettitietokoneiden räpläämistä. Sitähän ne tekevät muutenkin aivan jatkuvasti, eivät pysty edes kävelemään ilman älylaitteiden räpläämistä. Ovat ressukat ulkoistaneet aivotoimintansa näille vempaimille. Mitähän siitäkin vielä seuraa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on totta valitettavan monessa perheessä. Ei edes enää keskustella, vaan asiat selvitetään viestein, vaikka kummatkin osapuolet olisivat kotona

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääsevätkö koululaiset ilmaiseksi myös esim. Kiimingistä kaupunkiin?
Antaahan kaupunki edun myös kaupungin reunamilla asuville lapsille ja nuorille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata mennä, pitäisi saada influenssa pysäytettyä eikä lasten kokoontua samaan paikkaan. Viikko erillään tekee hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kiimingissä oli hiihtolatu auki ja haukiputaalla pysty rannassa katsoon jäiden paukkumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko voinut myös ajatella samaa etua varattomille, suht omatoimisille kehitysvammaisille. Ovat avotyöpaikoissa viikot 0:lla palkalla ja nyt talviloma, mutta ei rahaa linja-autolla matkustaa esim. äidin luo keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

80
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
63
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
53
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
29
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
20
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
19
Lukijan kuva: Nuoli törröttää sorsan kyljessä Lintulammella – poliisille tehty ilmoitus
19
KRP:n operaatio: Uusi kiinniotto, lisätietoa lauantaista, kuulustelut jatkuvat – KRP puhuu yhä vain "osakeyhtiöstä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Tämä hallitus on itsenäisyytemme ajan oikeistolaisin hallitus. Meillä ei ole ollut koskaan lähellekään samanlaista halli... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image