Oulu

Hietasaaren lät­tä­hat­tu­lii­ken­ne halutaan säilyttää

Hietasaaren rataosuuden purkamispäätös on saanut aikaan kansalaisliikkeen. Facebook-yhteisöpalveluun perustettuun Hietasaaren lättähattuliikenteen säilyttämistä vaativaan ryhmään on viikossa liittynyt yli 3000 jäsentä. KUVA: Maikkola Tapio
Oulu 10.5.2010 20:09
Senni Laine
Hietasaaren rataosuuden purkamispäätös on saanut aikaan kansalaisliikkeen. Facebook-yhteisöpalveluun perustettuun Hietasaaren lättähattuliikenteen säilyttämistä vaativaan ryhmään on viikossa liittynyt yli 3000 jäsentä.

Ryhmä aikoo siirtää toimintansa bittiavaruudesta konkreettiseksi, ja maanantai-iltana Hietasaaren Tanssimajakalla kokoontuikin parikymmentä aktiivia pohtimaan keinoja radan säilyttämiseksi.

Mukana oli niin Hietasaaren yrittäjiä, kaupunginvaltuutettuja ja lättähattutoimintaa radalla pyörittävän Pohjois-Suomen rautatieharrastajien väkeä. Ryhmän tavoitteena on säilyttää rata museoliikennettä varten Toppilan Möljälle asti.

"Ryhmä alkaa nopeasti keräämään addressia radan puolesta", lupaa Facebookin ryhmän perustaja Kari Kaakinen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

KYLLÄ RATA SAIS OLLA JA VIELÄ MUUTTAA KLKEMAAN SAARESSA YMPÄRI NALLIKARIN JA EDENIN KAUTTA .... JA TIETENKI TAKAISIN PITÄS PIKKARALAAN PÄÄSTÄ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se Toppilan Möljä ole siinä ihan Toppilassa? Eikös Hietasaari ole vähän vielä kauempana Vihreäsaaresta puhumattakaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs nuilla läväreitä oli? Tuota rataa voisi tosiaan jatkaa muuallekkin niin pääsisi kesällä ajelemaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida moni vastustaja arvata, paljonko radan purkaminen tulee maksamaan Oulun kaupungille. Miljoonia/km radan kunnostus ei maksa. Lättähatut ovat ns. kevytvaunuja, joten sitä ei tarvi pohjustaa öljy- tai muulle tavaraliikenteelle. Lättähattu kulkee nyt jo ja tuo väkeä Hietasaaren eri paikoille. H:gissä oli otettu käyttöön 91 vuotia ratikkavanhus (avomallia). Nyt meillä sateen sattuessa Edenin, Nallikarin, huvipuiston (mahd.) ja Möljän kävijällä on mahdollisuus käyttää lättähattua päästäkseen takaisin keskustaan. Myös kesäisin turistivetonaulahan tämä on ainutlaatuinen idea ja näkyvä. Täähän on jatketta vaan city-busseille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Veronmaksajien pitäisi maksaa tämän täysin tarpeettoman radan täysi uudelleenrakentaminen, miljoonia per km, vain jotta joku ihmeen harrasteporukka pääsisi leikkimään junilla keskellä asumalähiötä." Ootko kuule nyt ihan varma että just tuota siinä haetaan? Näemmä piisaa hölmöläisiä mesaanitielläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä muistan ajan kun se rata sinne Vihreäsaareen vedettiin, enkä silloinkaan riemusta kiljunut. Paremminkin päinvastoin. Se ryökäle kun häiritsi saarien vapaa-ajankäyttötoimintaa. Alue oli nimittäin nuorille ja miksei vähän vanhemmillekin sopivaa ei-aina-niin-suotavaa-toimintaa varten. Ja taas minä olen hieman vastaan. Kun se rata nyt siellä on, annetaan olla. Ei se PoRHa:n lättä kovin kummoista kiskotusta kaipaa. Se sitten toinen juttu, jos sitä talvella haaveiltua ruoppaushiekkaa ruvettaisiin kuljettamaan junalla pois. Mutta sitähän ei enää kukaan muistakaan, että haaveissa on nostaa 20 000 000 kuutiometriä merihiekkaa Vihreäsaareen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä jos jatketaan rataa Nallikariin asti: tämä mahdollistaisi säännöllisen kesäajan reittiliikenteen (esim. kerran tunnissa tai puolessa) lättähatulla Oulun rautatieaseman ja Nallikarin välillä. Yksi pysäkki uuden tulevan Hietasaaren huvipuiston kohdalla. Kaupunki voisi kerrankin tehdä jotain matkailun eteen iänikuisen Tietomaan sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää sinne hietasaareen ympärärata joka kiertää saaren niin saavat ajella lättähatullaan mielin määrin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa intoilua. Rata pois vaan ja pian. Nuo aktiivit vaativat erioikeuksia ja se ei ole oikein. ja liikenteeksi ei voi sanoa lättähatun ajamista muutaman kerran kesässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysiä hölmöläisiä koko porukka! Veronmaksajien pitäisi maksaa tämän täysin tarpeettoman radan täysi uudelleenrakentaminen, miljoonia per km, vain jotta joku ihmeen harrasteporukka pääsisi leikkimään junilla keskellä asumalähiötä. Onneksi lainsäädäntö estää persaukisia yhdistyksiä, joilla ei ole mitään mahdollista korjata sivullisille aiheuttamiaan haittoja, saamasta tarvittavia liikennöintilupia. Milloin tämä harrasteporukoiden ja huvipuistonpystyttävien ja kaiken kehityksen vastustajien häiriköinti Hietasaaressa oikein loppuu ja alueen asukkaitakin kuunnellaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaupunginhallitus on täynnä puupäitä jotka eivät ajattele kuin säästöjä ja säästöjä. MIstä noin tyhjäpäisiä ihmisiä sinne hallitukseen löydetään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän se turistivirta löytyy, joka tuon lystin maksaa? Aivan huuhaa-touhua. Pitäisi saada VR sponsoriksi. Olisi siltikin vain yksi pohjaton rahareikä lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan sitä vastustatte. Me Oulun Grynderimafia olemme jo päättäneet tehdä tuohonkin kohden ylihinnoteltuja gyprokki-pahvi-laatikoita joita tosin myymme asuntoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siellä muka jotain liikennettä meneillään kun sitä halutaan säilyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä alkavat kunnostamaan purkukuntoista rataa. Mahtaa vain viedä yrittäjien ja talkoolaisten rahat se kunnostus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tuo rata ole vähän liikaa kerran vuodessa käytettäväksi? 3000 viikossa on säälittävä vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ne alkaa sitä rataa purkamaan niin varmaan pitää noittenkin kuvassa olevien historiansäilytysyrittäjien hitsata itsensä lävistyksistä kiinni kiskoihin, muuten nuo kiskot lähtee hetkessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryhmä löytyy nimellä: "Lättähattuliikenne Hietasaareen säilytettävä." Olisi varmaan ollut kauhean rikollista kertoa se uutisessa suoraan. Liittykää mukaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image