Oulu

Hietasaaren huvipuistolle haetaan si­joi­tus­vaih­toeh­to­ja

Hietasaareen suunnitellun huvipuiston paikasta tehdään vielä kertaalleen selvitys. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 14.1.2014 20:39
Kari Sankala

Hietasaareen suunnitellun huvipuiston paikasta tehdään vielä kertaalleen selvitys.

Tällä kertaa kaupungin asemakaavoitusyksikkö, yleiskaavoitusyksikkö ja Business Oulu yhdessä ovat tilanneet huvipuiston sijoituspaikkavaihtoehtoja koskevat arvioinnit.

Selvitystyö on aloitettu ja sen tehdään alkavan kevättalven 2014 aikana.

Valtuutetut Mikko Raudaskoski (vas.), Vaili Jämsä-Uusitalo (ps.), Veikko Ervasti (vihr.) ja Marja-Leena Kemppainen (kd.) jättivät viime elokuussa aloitteen, jossa Hietasaaren todettiin olevan huono sijoituspaikka huvipuistolle.

Valtuutetut esittivät aloitteessa vaihtoehtoisten sijoittumispaikkojen selvittämistä Oulun alueelta.

Perusteluna valtuutetut totesivat, että Hietasaari on ehkä oululaisten tärkein virkistys- ja viheralue. Lisäksi aloitteessa paikkaa pidettiin huonona niin liikenteellisesti kuin ympäristöllisesti.

Aloitteessa arvioitiin Hietasaaren asukkaiden ja monien muiden oululaisten vastustavan huvipuistoa.

Hietasaareen on tulossa uusia asuntoja, joten valtuutetut arvelevat tulevien asukkaiden haluavan selkeän tiedon huvipuistoratkaisusta.

Oulun kaupunginhallitus varasi huhtikuussa 2010 Pellepyy Oy:lle alueen Hietasaaresta huvipuiston rakentamista varten.
Ensimmäinen varausjakso ulottui vuoden 2011 loppuun, mutta sittemmin varausta on jatkettu, koska alueen kaavoitus on ollut kesken.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (155)

Eikö ratapiha olisi paremmalla paikalla kuin Hietasaari. Ainakin yhtä iso alue ja yhtä helppo laajentaa tarvittaessa. Palveluita eli kauppoja lähellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hietasaari / Toppilansaari on tosi huonosti hoidettu risukko, joten joutaa kyllä raivata sileäksi. Home haisee paikoitellen. Rannat täynnä kasvustoa ja valtavasti ötököitä. Nykyisellään alue ei kiinnosta liikunnan kannalta, koska Oulujoen eteläosista löytyy parempia ulkoilupaikkoja. Joten kannatan Hietasaarta Huvipuistoalueeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä olisi syytä luontoa kunnoittaen siistiä Hietasaarta. Nythän sille ei tehdä mitään, jotta saisivat alkaa rakentamaan täyteen ja pilaamaan kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keneltähän tämäkin hauskuus on pois kun vastustetaan vastustuksen vuoksi, milloin pottupelto tai mikä vastaava kärsii. Yhtään järki syytä ei ole vastustaa logistisesti järkevää investointia, joka tulisi käytännössä tyhjälle alueelle. Oulussa on paljon parempia ulkoilualueita useita ja miksei sielläkin ulkoilu onnistu kuten ennenkin. Alue on käytännössä keskustan vieressä ja nykyään huonosti hoidettu alue ja vaarallinen liikkua yksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hietasaarta pitää hallussaan pieni eläkeläisten ja yhdistysten joukko joilla mukavat mökit rantapaikoilla. Tätä porukkaa ei kiinnosta pätkääkään suomen suurimpiin lukeutuva nuorisotyöttömyys ja oululaisten virkistäytyminen Hietasaaressa. Huvipuisto työllistäisi satoja nuoria ja lisäisi Nallikarin vetovoimaa huimasti. Ihme että annamme näin tapahtua demokratiassa. Jos hanke hautautuu on tämä erittäin valitettavaa ja osoitus siitä itsekkyydestä jolla viemme lapsiltamme ja nuorilta tulevaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos huvipuisto rakennettaisiin esim. Limingantulliin ent. lumen kaatopaikalle eikö se työllistäisi aivan samalla tavalla ?? Ja eikö oo tärkeää palvella tulevia asiakkaita tarjoamalla kunnon puitteet. Ei mihinkään sumppuun pidä tälläistä rakentaa ja pienelle läntille, jossa ei ole kunnon laajennusmahdollisuuksia. Ehkäpä ei oikein uskota huvipuiston kannavan ollenkaan vaan jonkin ajan kuluttua puretaanki pois ja rakennetaanki ökytaloja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

POHTO ja sen lähialue olisi mielenkiintoisin vaihtoehto siellä olisi jo vieressä majoitustilaa ja osa Pohton kiinteistöstä olisi otettavissa hallintorakennuksiksi tuolle huvipuistolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hietasaaresta pitäisi rakentaa kaupunkilaisten huvittelu ja vapaa ajan vietto paikka jota tukevat jo olemassa olevat palvelut , Nallikarin leirintä alue , uimaranta , tennishalli ja hotellikylpylä Eden . Lisäksi alueen toimivuutta parantaa ulkoilureitistö lintutorneineen mahdollistavat monen laisen harrastamisen . Eikä rakentaa yhtään ökytaloa koko saareen luontoa ja maisemia pilaamaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne LImingantullin liepeillehän sopisi nyt vanhan lumenkaatopaikan tienoille parkkipaikkoineen iso huvipuisto. Olisi huvittelukeskusta sitten sisällä ja ulkona ja hyvät yhteydet ja parkkitilaa riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki halunnee huvipuiston juuri Hietasaareen. Yrittäjä ei varmasti edes mieti muita vaihtoehtoja. Nähtäväksi jää, osaako joku vastustaja esittää sellaisen todellisen syyn (joka esim. valituskäsittelyssä kestäisi) joka voisi estää rakentamisen Hietasaareen. Perinteinen "en halua koska en tykkää" ei varmasti riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kävin useamman kerran viimekesänä Nallikarissa Noitarummussa ja se oli aivan mahtava laite! Minusta tuollaiset huvitukset sopivat juuri kesänviettopaikkaan. Tykkäsin myös laitteen ulkonäöstä. Suosittelen myös muille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinalle ja kumppaneille kerrankin kiitokset että valitsivat "huvittelukeskukselleen sellaisen paikan Limingantullista joka ei ole muilta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainut oikea paikka on Hietasaari ja jos muualla Suomessa olisi vastaava hanke se olisi aikoja jo valmis ja hauskaa olisi kaikilla! Olen pyöräillyt myös Hietsulla ja tyhjää näkyy liejuisella polulla olevan, joku irto koira joskus säikäyttänyt. Muutama pottuviljelijä saanut palstan alueelta itselleen, miksi??? Villiintynyt ja hoitamaton satojen hehtaarien alue, missä sekametsää/pajupusikko ja pelottaa liikkua, milloin joku hyökkää synkistä pusikosta kimppuun. Mertä ei näe, mutta muutama hökkeli lahomassa, niitä jokunen löytyy. Kilometrien matkalla ei mitään muuta, kuin pajuja lahoja puita, joten käykääpä katsomassa, miten lähes keskustan alueelta voi löytyä näin loistava hoitamaton alue Huvipuistolle, mikä on saatava Oulun matkailun tarpeisiin lähelle keskustaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan moni Oululainen niissä puskissa viitsii ulkoilla, olen joskus käynyt katselemassa ja tyhjää on toisin kuin esim. Iinatissa!! Hietasaari on ylivoimaisesti paras paikka huvipuistolle, johon kävely/pyöräilymatkan päässä n. 150 000 ihmistä. Satojen hehtaarien alueella on käytännössä risukkoa ja lahoja mökkejä lähes ydin keskustassa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne pitäisi hommata kunnollinen huvipuisto Amerikasta, Six Flags, over the Texas. Siihen tarvitaan hieman isompi pläntti kuin hietasaaren paikka. Kunnon paikka vetäisi väkeä Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä saakka. Käykääpä puuhamiehet kysymässä ison meren takaa saataisko tänne oikea huvipuisto. Linnanmäkikin jäisi toiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ehdottomasti hietasaareen,elävöittäis kovasti torin seutua matkailijoilla ja turisteilla.kovin vähä näkee ulkoilijoita liikkumassa hietasaaren maastoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkin pitäs Arinan olla mukana että nämä tietyt päätöksentekijät jotka jarruttaa kaikkea oikeasti tekis päätöksiä! Kertoo siitä ketkä omistaa Oulun päätöksen teon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hietasaareen suunniteltu Kalevala-teemapuisto on esimerkki oululaisesta yrittäjien "puuhastelusta". Ei uskalleta kehittää ideaa kunnolla, puhumattakaan siitä että kyseltäisiin vaikka minkälainen teema olisi kiinnostava, vaan pyritään kuorimaan kermat helposti päältä. Tällöin ei saada aikaan oikeastaan ketään riittävästi kiinnostavaa, ja lopulta koko puisto jää homehtumaan alhaisen kävijämäärän vuoksi.

Nallikarissa toki käy kesällä turisteja, mutta kaikki turistit eivät majoitu Nallikarissa, vaikka kuinka siitä jankuttaisitte. Eikö kaupungin kannalta olisi järkevämpää, että turistit kuluttaisivat rahojaan myös muissa osin Oulua? Mikä pakko se Nallikari on pitää matkailun ytimenä? Ja sitä paitsi, eivät läheskään kaikki turistit edes yövy Oulussa, osa vain pysähtyy matkallaan, tai käy kääntymässä. Laadukas ja riittävän monipuolinen huvipuisto houkuttelisi päivän aikana piipahtavia kävijöitä melko helposti Kemistä ja Kajaanista saakka - etelämmässä asuessani ei ollut kummoinenkaan juttu lähteä käymään päiväseltään Särkänniemessä, vaikka yhteen suuntaan matkaa olikin 200 km.

Satunnaiskävijä arvostaa kunnollisia ja tilavia parkkipaikkoja, hyviä kulkuyhteyksiä, helposti tavoitettavia huoltoasemia ja kioskeja tai päivittäistavarakauppoja joista täydentää eväsvarastojaan. Mitään edellä mainituista ei löydy Hietasaaresta, eikä niitä saada sinne kovin helposti edes rakennettua - tosin tuo jälkimmäinen saattaa onnistua ihan tuosta vaan, kunhan vain ryhtyy rakentamaan... Vaan entäpä jos huvipuiston pystyttäisi johonkin pääväylän varteen, tai edes sellaisen lähettyville, jossa tyhjää tilaa vielä piisaa, ja jonne autolla (ja pyörällä kevyen liikenteen väyliä pitkin) pääsee kätevästi?

Kovimmat näistä Hietasaaren "hyvien kulkuyhteyksien" puolestapuhujista taitavat olla paikallisia asukkaita, jotka ovat niin mukavuudenhaluisia, ettei viime kesänä kelvannut jättää tivoliin tullessa autoa parkkiin Möljän teatterille 500 metrin päähän - opasteita oli kyllä. Kätevämpää oli pysäköidä auto ihan tivolin viereen pientareelle ja aiheuttaa kunnon parkkisuma. Julkinen liikenne Hietasaareen taas on niin onnetonta, etten siitä ryhdy edes avautumaan.

Lisäksi, Hietasaareen tehty alustava kaavoitus mahdollistaa huvipuiston käyttöön alueen, jolla ei ole laajentumismahdollisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä järkipuhetta,

Asiahan on tietysti selvä kaikille vähänkin tolkuissaan oleville, vaan taitaa näiden huvipuisto "yrittäjien" takana piillä ihan muita toimijoita ja takoituperiä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (155)

Uutisvirta

138
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
63
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
29
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image