Oulu

Hietalanmäen koulu myydään – Tontti varataan palveluille ja asumiselle

Oulu 23.4.2019 20:09
Kaleva

Koulukäytöstä lakkautettu Hietalanmäen koulu pannaan myyntiin, ja sille etsitään uutta käyttöä. Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti myynnistä tiistaina ja asetti koulun asemakaavan muutosluonnoksen nähtäville.

Tontilla on ollut myös purettu entinen Koivulan päiväkoti, ja paikka on ollut tyhjillään vuodesta 2017 lähtien.

Uutta käyttöä koulutontille haetaan muuttamalla se palveluille ja asumiselle varatuiksi korttelialueiksi. Kaavamuutos mahdollistaa myös yksityisten tai julkisten palvelujen, asumisen sekä harrastus- ja kokoontumistilojen sijoittumisen tonteille.

Koulurakennukset on katsottu maakunnallisesti arvokkaiksi, ja ne on suojeltu merkinnällä sr-20. 

MAINOS

Kommentoi

Pitäisi aina muistaa kun omistaa rakennuksia niin siihen menee aina ylläpitoon rahaa.. kun toiminta muuttuu eli (Siku ajaa koulun alas) silti ne ylläpitokulut säilyy. pienistä puroisto syntyy joki, eli kaikki 1000 rakennusta mitä kaupungilla on maksaa aina 10k euroa vähintää/vuosi ylläpitää+ energia päälle... Jos halutaan lämmittää seiniä vain siksi että joku on joskus käynyt sitä koulua niin pitää ruveta keräämään nostalgia veroa kuntalaisilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungilla on ilmeisesti huutava rahapula kun myy kiinteistöjään eli meidän yhteistä omaisuutta. Korvensuoran koulu tontteineen on myynnissä samoin Parkumäen koulu ja tila Haukiputaalla sekä Rukalla lomaosake, joka on ollut henkilöstön virkistyskäytössä maksua vastaan tietysti. Syotteeltä ja Rokualta vastaavat myytiin jo vuosia sitten. Kiimingissä on teollisuuskiinteistö, joka myös on myynnissä. Kaikki tuo on meidän yhteistä omaisuutta ja kun se loppuu niin nostetaan veroja, että voidaan ostaa kaupunkipyöriä ja pelata fiksua ulospäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululla on huutava rahapula, vaikka ei se paljoa korjaannu vanhan koulun myynnillä. Jos itse omistaisit kiinteistön, jolle ei ole käyttöä niin mitäpä tekisit? Perusongelmat ovat mm:
- Meitä Oululaisia on liian vähän
- Meillä Oulussa ei ole riittävästi työpaikkoja
- Meillä Oulussa on liian vähän yrityksiä, jotka toisivat yhteisöverotuottoa kuten esim. Nokia toi
- Kun yritykset puuttuvat, jotka toisi lisää työtä tekeviä Ouluun, jotka maksaisivat veroa
- Ne yritykset jotka on perustettu Nokia kriisin jälkeen siirtavät kaiken mahdollisen tuoton kasvuun ja eivät maksa siten yhteisöveroa yhtä paljon kuten esim. Nokia
. Oulu ottaa syömävelkaa joka vuosi. Kohta on velkaa miljardi euroa tällä menolla. Velka muuten pitää maksaa takaisin

Lopuksi: Ihmettelin todella ihmisten kirjoittelua siitä, kun tuli päätös että paperikone laitetaan kiinni. Oltiin iloisia siitä, että "nyt hajut vähenee"... Niin, hajut vähenee ja kurjuus kasvaa. Ai miksi? Samaan koriin menee kuin edellä luettelin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä koko maassa elettiin siinä uskossa, että Nokia on olemassa ikuisesti ja Oulu ei tehnyt siinä poikkeusta. Kuntaliitokset olisivat saaneet jäädä tekemättä. Nokia kun loppui niin alueelta katosi ostovoimaiset ihmiset ja siitä on esimerkkinä keskustan tyhjät liiketilat ja ehkä myös Stockmannin lähtö vaikka ei sillä kovin hyvin mennyt muutenkaan. Sitä Nokiaa ei ole paikannut mikään vaikka muutakin on väitetty ja Ehkä tämän pienen maalaiskaupungin keskusta olisi pysynyt elävämpänä jos sieltä ei olisi tukittu yhtä pääkatua kauppakeskuksella. Nyt keskustassa on kapakoita ja kuntosaleja niin soma siinä on katsella ravintolan terassilta kun naapuritalossa ihmiset äheltää levytankojen kanssa.
Ei oululainen pienen maalaiskaupungin asukki ajattele omaa nenäänsä pidemmälle kun on kysyys haisevasta tehtaasta tai muusta vastaavasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apua! Minun koulutaival alkoi tuolta - 69 ja isäni on ollut tuon koulun ensimmäisiä oppilaita joskus kakskymmentä luvulla. Kaikki sisaruksenikin on käyneet tuolla ensimmäiset pari luokkaa samoin kuin minun lapset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama juttu täällä...koulutaival alkoi -70, ja isäni oppilaana 1930-luvun alussa, sisarukseni myös kävivät pari luokkaa kuten lapseni myös. Koulu täytti 100 vuotta v.2006, jossa oli esillä vanhoja luokkakuvia muun muassa ja arvovaltaisia vieraita, kuten Viljo Rönty, entinen Kellon koulun rehtori. Oma opettajani oli Laura Mikkola joka opetti kymmeniä vuosia koulussa. Historiallinen rakennus kerta kaikkiaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi noihin suojelumerkintöihin ei saada vaatimusta uuden vastaavan rakentamiseksi tilalle, jos onnistuu homehduttamaan suojelun rakennuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten vaalirahoittaja sitten hyötyisi ostamista päätöksistä, jos näin tehtäisiin? Vielä tehokkaampaa olisi, jos suojellun talon tilalle kaavoitettaisiin varalta puisto, jos vaikka rakennus tuhoutuisi vahingossa homeen, vesivahingon tai tulipalon vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on siinä Kellon kentän vieressä, entistä Paja- baaria vastapäätä. Koskilinja 10 päätepysäkki oli siinä koulun edessä. Päiväkoti on siinä likellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

128
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
40
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

179 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image