Oulu

Hiekkaa kalakeitossa ja hajutarkastus teltoissa

Trangian kokoaminen. Vanhemmat sisarukset Eetu ja Emmi-Lotta Vuollo näyttävät pikkuveljelleen Akselille, miten retkikeitin kootaan. Trangian käyttö sujuisi meiltäkin, vakuuttivat vanhemmatLiisa ja Kari Vuollo.
Oulu 5.8.2002 0:00
Johanna Liukkonen

Oulunsalo
Partiolippukunta Pohjolan Pirteät on viime vuosina kasvanut nopeasti. Aktiivisia jäseniä on reilut sata, ja viime vuonna otettiin käyttöön toinen partiokolo Kaukovainiolla.

Kaikki halukkaat sudenpennut eivät mahdu mukaan, ainakaan heti alkusyksystä. Uusia ryhmiä perustetaan ainakin yksi, ja jos löytyy johtajia, perustetaan toinenkin.

"Tänä syksynä on ensimmäistä kertaa pulaa johtajista", kertoo lippukunnanjohtaja Laura Inkala. Johtajapula syntyy, kun partiolaiset lähtevät opiskelemaan, uusia taas on löytynyt opiskelijoista, jotka ovat muuttaneet Ouluun.

"Jonottamaan on aiemminkin joutunut, mutta viimeistään joululta ovat halukkaat päässeet mukaan", kertoo sudenpentuosaston johtaja Saara Pajunpää.
Lippukunta leireilee parhaillaan Oulunsalon Koppanassa. Sunnuntai-iltana leirillä juhlittiin 45-vuotista toimintaa.

Viidenkymmenen hengen leiri kutistui pariinkymmeneen illan päätteeksi, kun sudenpennut lähtivät kotiin. Isommilla on maanantaina edessä pienimuotoinen vaellus, haikki, ja kaupunkiin palataan tiistaina.

"Kyllä se vähän jännittää", myönsi Emmi-Lotta Vuollo, 10, vaikka onkin jo kokenut partiolainen. Tiedossa oli vain, että haikilla yövytään.

Vuollon perheen kaikki kolme lasta ovat Pohjolan Pirteissä. Nuorimmainen Akseli, 8, aloitti viime syksynä. Eetu, 12, on ollut partiossa jo viitisen vuotta. Leirille Akseli ei vielä tohtinut lähteä mukaan. "Kun pääsi mökille", nuorimies toteaa, mutta näyttää nyt hivenen harmittelevan valintaansa.

Emmi-Lotta selvittää vanhemmilleen, kuinka yövartiointi on sujunut. Pareittain kierrettiin aamuseitsemältä tunnin ajan vahtimassa. "Jos joku vieras olisi tullut vastaan, olisi kysytty, millä asioilla liikkuu. Ja jos se ei olisi selvinnyt, olisi puhallettu pilliin", hän kertoo.

Joka päivä jokainen vartio, muutamana hengen ryhmä, valmistaa yhden aterian retkikeittimellä.

"Yhteen ruokaan tuli liikaa rasvaa, yhteen liikaa chiliä ja kalakeittoon meni hiekkaa", Emmi-Lotta summaa ruuanlaittokokemuksia.

Nälkä ei kuitenkaan ole päässyt yllättämään. "Keittiöltä saa sitten lisää ruokaa, jos ei omat sapuskat ole menneet kurkusta alas", tyttö täsmentää.

Vanhemmat toivat tuliaisiksi suklaalevyt ja vähän puhtaita vaatteita. "Kun kuultiin, että on yövaellus tulossa", sanoo Liisa Vuollo.

Leirillä on pidetty tiukkaa huolta hygieniasta, Inkala ja Pajunpää kertovat, että hammasharjan kosteuskin on tarkistettu, jotta kaikki varmasti ovat pesseet hampaat.

"Joo, tuohtuu Eetu. Yhtenä aamuna haisteltiin kainalot!"

"Ja tänä aamuna oli tarkoitus haistaa varpaat, mutta eivät vissiin uskaltaneet", arvelee telttakaveri.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22:43
Ainakin 4 000 ihmistä on evakuoitu Gran Canarialla – laaja maastopalo roihuaa Tejedan vuoristokylän läheisyydessä
22:13
Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät ole mielissään puoluetuen miljoonakorotuksista – Kysyimme puolueilta, miten lisäraha aiotaan käyttää
21:45
Hääjuhlaan kohdistuneessa räjähdyksessä kuoli yli 60 ihmistä Afganistanin Kabulissa – hääparin läheisiä uhrien joukossa
21:42
Lippo voiton päässä karsinnoista
21:40
Viikko käynnistyy Oulussa vesisateella – parinkymmenen asteen lämpötilat mahdollisia myöhemmin viikolla
21:14
Poliisi valvoi liikennettä Lapissa – 500 puhallutusta, ei yhtään rattijuoppoa
20:50
Tuuli tuiversi tulostasoa alas Birminghamin Timanttiliigassa –  Richardsson debytoi uransa kolmanneksi parhaalla esteajalla
103
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
90
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
64
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
56
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
32
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
24
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Hoitajien palkkoja ei missään nimessä saa leikata niitä pitää nostaa 10% välittömästi.Kyllä sinäkin kateellinen aloittaj... Lue lisää...
TLC

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image