Oulu

Henkilöauto lähti heit­te­leh­ti­mään ja osui kaiteeseen Pohjantiellä, louk­kaan­tu­mi­sil­ta vältyttiin

Oulu 24.2.2020 8:24 | Päivitetty 24.2.2020 8:42
Heidi Peltonen

Onnettomuus häiritsi etelään päin suuntautuvaa liikennettä Pohjantiellä Oulun liittymän ja Lintulan liittymän välisellä osuudella maanantaiaamuna. 

Päivystävä palomestari Vesa Ek Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että heittelehtimään lähtenyt henkilöauto osui kaiteeseen ja pyörähti pysyen pyörillään. Autossa oli onnettomuushetkellä vain kuljettaja, joka ei loukkaantunut tilanteessa. 

Onnettomuuden raivaustyöt häiritsivät liikenne parinkymmenen minuutin ajan. Oulun tieliikennekeskus kertoi kello 8.37, että tilanne on ohi. 

 

MAINOS

Kommentoi

Syy ei ole kelissa, eikä kaiteissa, eikä autoissa, eikä rajoituksissa vaan ainoastaan siellä ratin ja penkin välissä! Tilanne nopeudet on ihan liian suuret ja turvavälejä ei pidetä. Ne vasemman kaistan "ritarit" aiheuttaa lähes kaikki vaara tilanteet ja onnettomuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieurat jäätyivät jo su iltana. Ajelin m-autolla jossa on todella hyvät renkaat. Jokaisessa liik. valoissa tuntui, ettei auto pysähdy. Katsoin oikeaksi ajaa hiljaisempaa sivutietä ohittaen intiön kohdan. Eihän ohikulkijat asiaa osaa. Mutta keli on liukas jo su iltana, eikä niitä nähtävästi oltu hoidettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä suolaamisesta voi luopua, sen voi korvata vaikkapa kaliumformiaattilla.

Se on vähemmän haitallinen mutta kilohinnaltaan toki kalliimpi. Silti koska autot ovat tuontitavaraa, tiesto, sillat ja pohjavedetkin jonkin arvoista, niin kaliumformiaatti olisi kansantaloudellisesti laskettuna kokonaiskustannuksiltaan halvempaa kuin suolan käyttö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo totta puhut että parempia ratkaisuja on olemassa. Rahahan se ratkaisee aina vaikka pitemmän päälle tulisikin halvemmaksi. Kaiken hauskinta on lukea ku jotkut huutaa hiekkaa suolan tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä tapauksessa kaide todennäköisesti esti auton suistumisen vastaantulijoiden kaistalle. Paikalla olleen seurasin kun poliisit luistelivat tiellä ja yrittivät pysyä pystyssä. Etelämpänä motari oli suolattu ja sula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liukastahan tuo oli tuohon aikaan jonkin verran. Oikean kaistan n. 70 km/h oli oikein sopivaa nopeutta mitä siinä ajelin muun liikenteen mukana. Sitten oli tietysti niitä 100-110 ajelijoita vasenta kaistaa ohi. No vapaasti vaan, mutta kun jotain yllättävää sattuu niin paketti on sitten valmis...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiteet ovat usein turhia. Usein peltivaurioilta vältyttäisiin täysin, jos olisi järki mukana kaiteita asennellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiteiden asentaminen se harvemmin kolareita aiheuttaa. Kyllä sitä järkeä ja malttia tarvittaisiin paljon enemmän sinne ratin taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typerää ymmärtää asioita tahallaan väärin. Oikeasti kaiteita on liikaa ja väärissä paikoissa. Monessa paikassa olisi parempi jos auto menisi ojan pohjalle tai raapisi piennarta pitkin kuin kolahtaisi kaiteeseen. Samoin on katukivetyksien kanssa joita niitä rakennettaan turhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos nopeasta uutisoinnista. Motarilla saimme ihmetellä mistä jonot johtuu. Tie lähti myös nopeasti taas vetämään, kun tuo yksi väli oli ohitettu. Toivottavasti henkilövahingoilta vältyttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla parasta laittaa palomiehet partioimaan vakituisesti pohjantielle,niin törppöä sakkia siellä liikkuu autoilla.
Montakohan rytinää vielä ehtii tälle päivää...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan taas liioitellaan... Meillä on aivan liikaa turhanpäivittelijöitä, jotka tekee ongelman jokaisesta asiasta missä ei oikeasti ole ongelmaa. Nyt oli vaan tosi liukasta eikä suolausta oltu tehty oikea-aikaisesti eli ennen aamuruuhkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyyppitapaus kun takarenkaat ovat heikommat kuin eturenkaat. Sellaisessa tilanteessa kun auton perä näkyy sivulla tulee kuskista matkustaja ja vain onni pelastaa pahalta. Siksi muistakaa vaihtaa etuvetoisen auton nastarenkaat edestä taakse ja takaa eteen vähintäin 3000 km välein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on tilanne, joka on johtanut nastarenkaita käyttävien joutuvan 5- kertaisesti kuolemaan johtaviin onnettomuuksin kitkarekaita käyttäviin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertomassasi tapauksessa vaihdat nimenomaan ne huonommat taakse! Ymmärrän pointtisi, vaihtamalla pidetään renkaat saman tasoisina. Jos rengas kuluu nopeasti, hyvä tapa olisi ostaa taakse aina uudet, ja ajaa ne edelliset loppuun edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image