Oulu

Helsingistä Ouluun junalla matkustavien määrä kasvoi heinäkuussa hurjasti – Hämeenlinnaan matkustavien määrää kasvatti Metallican konsertti

Eniten matkustus kasvoi Helsingin ja Hämeenlinnan (34 %) sekä Helsingin ja Oulun (29 %) yhteysväleillä. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 8.8.2019 11:36
Heikki Uusitalo

VR kertoo, että heinäkuussa kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa. Kasvua edellisvuodesta oli 13 prosenttia.

Eniten matkustus kasvoi Helsingin ja Hämeenlinnan (34 %) sekä Helsingin ja Oulun (29 %) yhteysväleillä. Kasvu oli voimakasta myös Helsingin ja Turun (22 %) sekä Helsingin ja Jyväskylän väleillä (22 %).

– Kotimaan matkailun suosio näkyy junamatkustuksen kysynnässä selvästi ja yhä useampi valitsee kesälomamatkansa kulkumuodoksi ympäristöystävällisen junan, VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola sanoo yhtiön tiedotteessa.

Matkustajamäärien kasvua vauhditti kesän Säästölippu-kampanja.

– Myös moniin tapahtumiin matkustettiin ahkerasti junalla ja lisäsimme tänäkin vuonna vuoroja useiden kesätapahtumien yhteyteen, Ketola sanoo.

Yksittäiset suurtapahtumat voivat näkyä piikkinä muuten tasaisen suosituilla reiteillä. Esimerkiksi Helsingin ja Hämeenlinnan välisiä matkoja kasvatti Hämeenlinnassa järjestetty Metallican konsertti.

Aikataulukausi vaihtuu 20. elokuuta. Joulunajan ja hiihtokauden yöjunat tulevat myyntiin samaan aikaan ja samalla tarjolle tulevat myös makuu- ja autopaikat pohjoisen yöjuniin. 

Pohjoiseen päin yöjunan kyydissä pääsee Rovaniemelle, Ouluun, Kemijärvelle ja Kolariin. Oman auton saa lastattua kyytiin Helsingistä, Tampereelta tai Turusta.

VR kertoo myös, että junalippujen käteismyynti kaukoliikenteen junissa päättyy. Syyskuun alusta alkaen kaukoliikenteen lippuja voi ostaa junista vain maksukorteilla.

Yhtiön mukaan jo nyt 99 prosenttia asiakkaista ostaa junalippunsa joko ennakkoon tai junista korttimaksulla.

Verkkokaupan, mobiilisovelluksen, automaattien ja VR:n puhelinpalvelun lisäksi lippuja voi ostaa ennakkoon VR:n lipunmyynneistä, Matkahuollosta tai miltä tahansa R-kioskilta, joissa maksuvälineenä käy kortti tai käteinen.

MAINOS

Kommentoi

Suora oikorata Seinäjoen ja Ylivieskan (Lapua-Eskola) välille nopeuttaisi Helsinki-Oulu-junamatkaa tuntuvasti, niin että lentäminen tuskin enää kannattaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkustaisin makuuvaunussa, jos hytin lämpötilaa saisi säädettyä siedettäväksi. Oli kesä tai talvi, aina kuumaa kuin saunassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä kun lukee tietää mille linjalle miljardit kannattaa laittaa tulevaisuudessa, se on Helsingistä -Ouluun pääraiteelle.
Neljän tunnin yhteys Ouluun kehittyisi eniten Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR:lle on tainnut tulla yllätyksenä, että junamatkustajien määrä ei ole vakio, vaan lippujen hintaa laskemalla ja junia nopeuttamalla matkustajamäärä kasvaa. Onneksi suunta on ollut paranemaan päin kiitos Onnibussin aloittaman kilpailun.

Junia pitäisi vielä saada nopeammaksi, jotta juna ei häviäisi matka-ajassa juurikaan lentokoneelle. Siihen tosin tarvitaan Rinteeltä rahaa, mutta ennen vaaleja tehdyistä lupauksista ei taideta pitää kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen Rinteen kannattaja hän osaa hoitaa hommansa toisin kuin edellinen hallitus.
Tässä asiassa toivoisin todellakin Oulun ratapihan modernisoinnin lisäksi neljän tunnin yhteyttä, lentäminen Helsinkiin loppuisi ja voitaisiin Oulusta lentää jatkossa enemmän ulkomaille.
Tallinnan tunnelin 200-400 miljardia, Tornion kautta junalla Eurooppaan, jospa järkimies Rinne ottaisi asian omakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:39
Ruukissa syntyi sunnuntai-iltana kaksipäinen sonnivasikka – Tilan isäntä: "1800 poi'itus­ta ta­ka­na, mut­ta tällaista en ole ennen nähnyt"
12:32
Vuoden Maaseutukasvoksi on valittu Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä
12:30
Irakilaiskaksosten jutun oikeuskäsittely alkoi valokuvien vertaamisella – hovikäsittely tökkinyt kaksi vuotta
12:11
Hupisaarten purot saavat lisää taimenasukkaita syyskuun alussa
12:01
15 vuoden takainen ajatus muuttuu todeksi – Rukalle kohoaa 20 iglun kylä: "Valmista pitäisi tulla marraskuun aikana"
11:57
Satakunnan lennoston lentotoimintaharjoitus järjestetään syyskuussa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa
11:21
Puita halaamalla voi saada hyödyllisiä mikrobeja – "Etsi mieluinen puu, ota hyvä halausote ja hengitä syvään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image