Oulu

Haukiputaan taajama-alueella liikkui joutsen tiistaina alkuillasta – poliisi joutui lopettamaan len­to­ky­vyt­tö­män linnun

Hätäkeskus sai ensimmäisen ilmoituksen taajamassa liikkuneesta joutsenesta kello 16.45 aikaan. Kuvituskuva. KUVA: Vesa Joensuu
Oulu 21.1.2020 19:40 | Päivitetty 21.1.2020 23:22
Mirko Siikaluoma

Haukiputaan kirkonkylällä keskellä taajama-aluetta liikkui joutsen tiistaina alkuillasta. Poliisi joutui lopettamaan loukkaantuneen ja lentokyvyttömän linnun.

Oulun poliisi kertoo, että joutsen oli liikkunut aivan keskellä taajamaa ja aiheuttanut häiriötä autoilijoille. Lintu oli liikkunut muun muassa liikenneympyrässä ja autot olivat joutuneet väistämään sitä. Poliisi kertoo joutsenen olleen lentokyvytön.

Poliisin mukaan linnun käytös oli normaalista poikkeavaa ja se ei ollut liikkeellä itselleen luontaisessa paikassa. Joutsen jouduttiin lopettamaan eläinsuojeluperustein, sillä poliisi katsoi, ettei se ollut kykenevä elämään normaalisti.

Oulun poliisin johtokeskuksessa ei osata arvioida syytä joutsenen poikkeukselliseen käyttäytymiseen.

Hätäkeskus sai ensimmäisen ilmoituksen taajamassa liikkuneesta joutsenesta kello 16.45 aikaan. Poliisipartio päätti tehtävän hieman iltakuuden jälkeen.

Juttua päivitetty 21.2.2020 kello 23.22: Joutsen oli loukkaantunut ja lentokyvytön.

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Kesällä onneksi kuoriutuu tilalle paljon uusia lintuja. Kaikille löytyy halutessaan sitten syksyllä ihasteltavaa, bongattavaa, metsästettävää..Elävään isoon lintuun ei suositella koskea, jos ei halua menettää esim. silmiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä poliisi toimi aivan oikein. Lentokyvytön lintu jalkasin liikkeellä nii turha lähtiä kuskaamaan raanaa lintua mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kannattanut ottaa lintualan ammattilaisiin yhteyttä eikä heti mennä ampumaan, joutsen raukka oli sekaisin ilmastonmuutoksesta ja hämillään liikenteestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tarina ei tuossa kerro että onko oltu yhteydessä mihin ammattilaiseen. No joka tapauksessa ei oo joutsenen paikka olla sekaisin ilmastonmuutoksesta Haukiputaan keskustassa ja laskea liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota, Pohjois-pohjanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä saa apua just tämmösiin tapauksiin. Miksi ihmeessä ei otettu yhteyttä sinne ennen tappamista mikäli linnussa ei ollu ulkoisia vammoja?? Joitakin yksilöitä jää talvehtimaan myös Suomeen ja nämä säät voi pistää kompassin sekaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi on myös eläinsuojeluviranomainen, ja koulutettu sellainen, joten eiköhän luoteta heidän ammattitaitoonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi menetteli aivan oikein. Muuttomatkalle lähtö on tällä ressukalla mennyt pahasti pitkäksi, ja tiedossa olisi ollut tuskallinen kituminen kylmässä kuoliaaksi. Laulujoutsen ei onneksi ole enää lainkaan uhanalainen laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa ikävästi tehty. En uskokaan ettei muita vaihtoehtoja olisi ollut käytettävissä, kuten eläinlääkärille toimittaminen. Nyt ammuitte joltakin joutsenelta puolison. Ja vielä kansallislintu. 😭

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä tuskin oli laulujoutsen, joka on kansallislintumme. Veikkaan, että kyseessä oli kyhmyjoutsen, joka on levinnyt pohjoiseen, ja osa heistä jää tänne jopa talvehtimaan. Ja ei, kyseessä ei ole sukupuuttoon kuolemassa oleva eläin, ei vaikka olisikin ollut laulujoutsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka sai lihat, Ameriikassa annetaan aina köyhille, yliajettu riistaeläin ym..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutsenkanta kasvaa liikaa.tulevat kylille etsimään ruokaa kun eivät muuten sitä saa.jokupäivä raatelevat vielä jonkun lapsen nälissään!hyvä että poistettiin tämä yksilö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi voitu siirtää Oulujokeen, Kemiralta tulleen lauhdeveden ääreen. Ei aina vaihtoehto ole kuolema tai hengenpäästö , vaikka eläimen tavallisuudesta poikkeava käytös antanut ymmärtää. Eihän talvella jäälle ja siellä vedenvaraan joutuneita eksyneitä tai joutuneita hirviä/peuroja/kauriita voi lopettaa ihmisen epäinhimisellä päätöksellä, vaan aina on otettava inhimillisyys etuasiaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko varmistettu joutsenen olevan vahingoittunut tmv. Pystyykö poliisi kauempaa katsomalla arvioimaan joutsenen kunnon ?1?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokyvyttömyyden toteaminen on varsin helppoa. Ja lentokykyinen lintu tuskin juoksee karkuun, vaan se pyrkii lentämällä pois tilanteesta ja liikenteen seasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisitte tuoneet Oulujoen rantaan, kai nyt yhden joutsenen saa maijaan nostettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi pitänyt pyytää lupaa karkottamiseen ja kohteliaasti pyytää poistumaan paikalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että lintu on eksynyt lajitovereistaan, ei ole hyvä peruste tappamiseen. Todella vastenmielistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö ensin viedä se Suomen kansallislintu hänelle luontaiseen paikkaan ennen kuin annetaan hätäseen diagnoosi ja lopetetaan. Voi hyvä tavaton!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image