Oulu

Hartaanselän asun­to­mes­su­jen ark­ki­teh­ti­kil­pai­lun valittiin neljä ark­ki­teh­ti­toi­mis­toa – messut järjestetään kesällä 2025

Hartaanselänrannan arkkitehtuurikilpailun aluerajaus ilmakuvassa.
Oulu 22.5.2019 15:00 | Päivitetty 22.5.2019 15:49
Katri Keskitalo

Hartaanselän arkkitehtikilpailun osallistujat on valittu, tiedottaa Oulun kaupunki. 

Osallistumishakemuksensa kilpailuun lähetti yhteensä 30 arkkitehtitoimistoa, joista 4 valittiin mukaan kilpailuun. Valitut kilpailijat ovat Arkkitehtitoimisto AJAK Oy, MUUAN Oy, MANDAWORKS AB ja Arkkitehdit Anttila & Rusanen yhteistyökumppaneineen. 

Vuoden 2025 Asuntomessut sijoittuvat Hartaanselänrannan alueelle ja ne esittelevät tulevaisuuden kaupunkiasumisen mahdollisuuksia. 

Arkkitehtuurikilpailussa kilpailijoiden piti esittää Hartaanselänrannan rakentamisesta sellainen vaiheistus, jossa asuntomessujen järjestäminen on huomioitu. Messualueen rakentamisen määrä on ratkaisusta riippuen noin 15 000–30 000 neliökilometriä. Asuntomessujen tontinluovutusvaiheessa messualueen rakennuksista tai korttelikokonaisuuksista järjestetään kilpailuja.

Tiedotteen mukaan kilpailun tavoitteena on löytää alueelle idearikas kokonaiskonsepti, joka hyödyntää olemassa olevaa rakennuskantaa ja luonnonympäristöä sekä on teknisesti ja taloudellisesti toteuttamiskelpoinen. Alueesta halutaan rakentaa korkeatasoinen, terveellinen ja virikkeitä antava, kestävän kehityksen mukainen kaupunkiympäristö, joka edistää yhteisöllisyyden syntymistä alueelle.

Hartaanselänrannan ideakilpailun järjestävät Oulun kaupunki, Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Suomen arkkitehtiliitto SAFA. Kilpailu päättyy 25.10.2019 ja voittaja julkistetaan joulukuussa 2019.

Otsikosta korjattu vuosiluku 22.5. kello 15.49.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Harmi, tuossa kuvassa olevassa entisen Kaupunginvarikon paikalla olisi ollut hyvä paikka Möljän kesäteatterille, tai vaikka sille tivolille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun väkiluku kääntyy tuoreimman väestöennusteen mukaan 2030-luvulla laskuun. Tuolta Hartaanselältä on mukava katsella tyhjenevää kaupunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että kääntyy, ja 2030-luvulla. Eihän tuohon ole enää kuin toistakymmentä vuotta aikaa. Mikään ei ole niin harhaista kuin väestöennustaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aion nyt poiketa tästä kommentoinnin kulttuurista ja KEHUA tätä aluetta. Alue on hienolla paikalla, lähellä vettä ja lyhyt matka keskustaan, palveluihin ja liikuntapaikkoihin!

Tuohon saa kyllä mukavasti townhouse-tyyppisiä omakotitaloja ja vaikka korkeampia pistetaloja. Odotan innolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin samaa mieltä Korkeakoulutetun kanssa. Odotan kiinnostuneena kilpailun lopputulosta, sillä olen tähyillyt ja odotellut jo pari vuotta sopivaa tonttia talolle tai townhouselle tuolta alueelta. Toivottavasti kilpailun lopputulos on viihtyisä ja kaunis asuinalue. (Sillä kyllä, rumaa kaavoittamista ja rakentamista on nähty paljon viime vuosina asuntomessuilla.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvää päivää....

Toppilansalmi oli ihan täysi fiasko ja niin tulee olemaan tämänkin asuntomessualue. Itse asiassa kaikki viime vuosien asuntomessut ovat olleet täysiä fiaskoja. Rakennukset ovat olleet lähinnä kahjoja ja halvasti suunniteltuja. Suomen asuntomessut tekee bisnestä ja tuhoaa siinä ohessa Suomen kaupungit.

Olisi hyvin tärkeää pohtia mitä kaupungilla on tarjota 15 vuoden kuluttua kun kaikki olemassa olevat rannat tuhotaan nykyisen kaupungin johdon toimesta? Miksi mitään aluetta ei jätetä tarjolle tuleville sukupolville? Kaupungin johdossa ei ole tällä hetkellä yhtään henkilöä jonka älyyn, visioihin tai kykyihin voisi kaupunkilainen oikeasti luottaa. Mennää ja vatuloidaan kaikki pilalle. Torihotellin sekoilu oli erinomainen ja varoittava esimerkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että rakennettaan isosti. Oulun kaupungin pinta-ala on rapiat 1400 neliökilometriä ja tuonne hartaanselän sopukkaan pykätään jutun mukaan 15000-30000 neliökilometriä uutta rakennusta. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Messualueen rakentamisen määrä on ratkaisusta riippuen noin 15 000–30 000 neliökilometriä."

Enpä usko, nimittäin on melko laaja alue tuo, puolet Oulun läänistä... Toimittaja voisi vähän korjata juttuaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just! tullut pieni dimensiomoka =D Pitäisi varmaan olla 150-300 hehtaaria?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan ettei tuotakin aluetta pilata älyttömillä rakennuksilla jotka ovat joko liian korkeita tai muuten rumia 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan. Mutta pelkään että turhaa on toivo. Nykyarkkitehdeiltä tulee ahtaaseen tungettua ja rumaa, sangen valitettavasti. Oulun parhaita rantoja rakenteilla, surettaa jo etukäteen.
Toivoniemi on paratiisi kun vertaa uudempaan rakentamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:08
HS: Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastossa maaliskuun lopussa olleet suojaimet eivät olisi riittäneet edes yhdeksi päiväksi
22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
35
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
31
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image