Oulu

Han­si­kas­ku­ris­ta­ja Pentholm jälleen ho­vioi­keu­des­sa

Oulu 7.9.2012 6:06
Kaleva

Rovaniemen hovioikeudessa käsitellään perjantaina niin sanotun hansikaskuristajan eli Michael Maria Pentholmin tuoreinta rikostuomiota.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime maaliskuussa Pentholmin neljäksi vuodeksi neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta. Rangaistuksessa otettiin sitä alentavana huomioon hänelle aiemmin määrätty rangaistus.

Pentholm vaatii syytteiden ja hänen maksettavakseen määrättyjen korvausvaatimusten hylkäämistä. Vähintään hän haluaa rangaistustaan alennettavan ja sitä, ettei hänen tarvitsisi suorittaa koko rangaistustaan käräjäoikeuden määräämällä tavalla vankilassa.

Syyttäjä puolestaan katsoo, että Pentholm sai liian lievän tuomion törkeästä raiskauksesta.

Lue lisää 07.09.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Surmannut aikaisemmin äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naisystävänsä.! Miten tuommoinen VOI olla ikinä enää vapaana.,, miten törkeä uusi rikos voidaan katsoa edellistä samanlaista rikosta lieventäväksi?? On meillä rikoslait!
Päinvastoin, eikö sen pitäisi vain lisätä vankeutta kaiken oikeustajun mukaan, kun ei vankeus ole auttanut??
Elinkautinen jokaisesta tehdystä surmasta... ja näistä uusista lähes yhtä paljon. Ei voi olla totta, että neljä vuotta riittää kolmen eri naisen törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Rangaistuksessa otettiin sitä alentavana huomioon hänelle aiemmin määrätty rangaistus." Tätä minä en voi käsittää, asian pitäisi olla juuri päinvastoin. Aikaisemmin määrättyjen rangaistuksen tulisi aina KIRISTÄÄ kun uutta rangaistusta määrätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja me veronmaksajat rahoitamme tämänkin oikeusprosessin. Hinta rikollisen oikeuksien turvaamisesta on jopa kymmenkertainen verrattuna rikoksen uhrin saamaan tukeen/korvaukseen. Tietysti uhri on "joku tavallinen kansalainen" ja toisella puolella ovat juristit ja tuomarit... pah!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha se on näissä rangaistuksissaki mikä ratkasee, valitettavasti. Yhteiskunnalle kalliita hemmoja nuo tiilenpäijenlukijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on törkeää toimintaa oikeudessa kun rikollistausta alentaa tuomiota. Kyllä on Suomen oikeuslaitos mennyt ihan pelleilyksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Rangaistuksessa otettiin sitä ALENTAVANA huomioon hänelle aiemmin määrätty rangaistus."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeän rikoksen uusiminen on tietenkin otettava huomioon lieventävä tekijänä, sanoohan tuon jo lakikirjaa edes selanneen maalaisjärkikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäinen tuomio on vitsi. Nuo tuon rikollisen vaatimukset naurattaisi jos eivät olisi tosijuttu.

Ei ihme kun kansa voi pahoin lukiessaan näitä uutisia ja menettäessään uskon oikeusvaltioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image