Oulu

Ham­mas­lää­ke­tie­teen laitoksen tilojen si­säil­maon­gel­ma vaatii ratkaisua.

Vuonna 1978 rakennettu hammaslääketieteen laitoksen rakennus Oulun Aapistiellä alkaa olla käyttöikänsä päässä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.11.2012 6:04
Henrik Ahola

Home- ja kosteusvaurioiden jälkeisissä sisäilmaongelmissa kärvistelevä Oulun yliopiston hammaslääketieteen laitos saa ratkaisun tilaongelmiinsa vielä ennen joulua.

Rehtori Lauri Lajusen mukaan Kontinkankaan Aapistiellä sijaitsevan laitoksen kohtalo liittyy osaksi isompaa kokonaisuutta, kun yliopiston tilatarpeita ja remonttisuunnitelmia ratkotaan vuosiksi eteenpäin.

”Meillä on sen ikäiset rakennukset sekä Kontinkankaalla että Linnanmaalla, että se vaatii todella pitkän ja monivuotisen korjausohjelman. Samalla liitämme tähän kampusten kehityksen mukaan.”

Hammaslääketieteen laitos on kiireellisyyslistalla nyt ensimmäisenä.

Lue lisää 20.11.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Suurin pilaaja on kosteutta tuloilmaan siirtävä ilmastointilaite ja sen seisottaminen öisin ja viikolnoppuisin,vaikka rakenteiden ym. emissiot eivät pidä taukoa.Kosteuden mukana kulkee emissioita,eli niitä pakkautuu kiinteistöön.
Kun se tekee sitä 8-10 vuotta,niin oireita alkaa ilmentymään.Usea Etelä-Suomen "rakennuttaja" on kieltänyt ko. kokemuksesta ao. laitteet.Vastakkain on asetettu; Hyötysuhde vs. Terveys/kiinteistön kunto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voin lohduttaa sikäli, että tämä OYS ei ole niin pahassa kunnossa kuin Kempeleen kunnantalo.. Kempeleen kunnantaloa on vuosia korjattu ja tullaan korjaamaan vielä jatkossa.. Mutta halvimmalla kummassakin tosin olisi päässyt kun olisi lyöty kumoon koko rakennus ja uutta tilalle. Kaikenlisäksi ovat rumia rakennuksia molemmat. Täysin järjetöntä pelleilyä koko korjausurakka, varsinkin Kempeleen kunnantalon kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se rehtori tilojen korjauksesta huolehtii? Eihän yliopisto ole niissä kuin vuokralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juttuhan se kaupungin tiloissa ja asuinnoissa. Ketään ei kiinnosta, kun ollaan vain "töissä". Miten nämä tuottamuksilliset ihmisten terveydet ja rakennusten tuohoamiset saataisiin muiden, kuin veronmaksajien vastuulle? Olisiko uuden suurkoulun elinkaari-tilaaja-tuottaja-malli tms. sopiva muuallekkin? Ainakin asuntotuotantoon, ei ole mitään ongelmia soveltaa heti ja näin kaupunkilaiset saisivat vihdoinkin laatua asumiseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä kaupungin Keskustan ja Kontinkankaan terveysasemat . Niissä en astmaatikkona pysty asioimaan ollenkaan . Onkohan kaupungilla suunnitelmia muutakin kuin kieltää ongelma .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluunkin ollaan tekemässä suuria rakennusprojekteja, ja jos rakennusten ylläpito on yhtä huonoa kuin jo olemassa olevissa rakennuksissa, rahat tulee loppumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä kaikki homeongelmat johtuvat alunperin siitä arkkitehdistä, joka keksi
tuoda tasakatot Suomeen. Tasakatot vuotavat aina ja valuttavat vettä rakennusten
rakenteisiin.
Oliko se Alvar Aalto, jonka näkemystä tasakatoista ei kukaan uusi arkki-
tehti vieläkään uskalla vastustaa..
Tasakaton keksijä on tullut maksamaan Suomelle miljardeja ja on tuhonnut
kymmenientuhansien ihmisten terveyden.
Kuka varmistaisi tasakaton keksijän nimen?

Laakeaa sen olla pitää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut OYS:ssa nyt muutaman päivän. Huonevessa vuotaa vettä lattialle sekä hana vuotaa vettä lattialle. Vessa on vuotanut pitkään, koska lattia on ihan kalkissa pöntön läpiviennin kohdalta sekä seinän viereltä. Mikäli kunnossapito olisi ennakoivaa ja hyvin valvottua, niin tämäkin vuoto olisi korjattu jo ajat sitten. Siivoja kävi ja moppasi lattian kuivaksi, mutta ei ilmeisesti ilmoittanut asiasta minnekkään. Onko kumma mikäli tulee homeongelmia, kun tämmöisiä asioita ei korjata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...sano hoitajalle että vikailmoitus sairaalan intranettiin , vai homesieniäkö hän haluaa kasvattaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainitaanko paperi-Kalevassa myös Linnanmaan kampuksen sisäilmaongelmat? Yliopiston henkilölle näistä ongelmista on tiedotettu, mutta opiskelijoille niistä ei ole tietääkseni vaivauduttu kertomaan. Moni voi silti saada oireita yliopiston huonosta sisäilmasta tietämättään ja saattaa siksi ihmetellä, miksi esimerkiksi kuumeinen olo tai poskiontelotulehdus jatkuu epätavallisen pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperilehdessä Lajunen toteaa, että vuonna 1978 rakennettu laitos on käyttöikänsä päässä. Näinköhän on? Siinä täytyy todeta, että kyllä oululainen rakentamisosaaminen on ollut (ja onko vieläkin?) heikoilla kantimilla. Jopa ulkomailla ovat osanneet rakentaa yhä asuttavia taloja jotka ovat vanhempia kuin itsenäinen Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mökki nurin ja uutta tilalle. Kuka näistä sisäilmaongelmaisista rakentamisista ja suunnittelemisista on vastuussa? Toimittaja asialle selvittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko OYSsi on homeessa, ei pelkästään hampaan laitos. Lääketieteen uudesta päärakennuksesta vuotaa katto, ja vanhoissa luentosaleissa haiskahtaa home. Purkuun koko roska.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähes kaikki kunnalliset ja valtion laitokset ovat sisäilmaltaan sietämättömiä, työntekijät altistuvat ja voivät pahoin, ja työilmapiiri karsii. Toiset sinnittelee ja eivät uskalla ottaa esille huonoa ilman laatua koska pelkäävät tulla leimatuksi. Esim Rehapoliksen tiloissa kontinkankaalla on selvä huono ilmaanlaatu josta olen maininnut henkilökunnalle mutta mitään ei ole tapahtunut. Samoin tietääkseni tahkokankaan keskuslaitosessa työntekijät altistuvat homeitiöille saati sitten asiakkaat, tämäkin on oyksin vastuulla nykyisin. Oyksin nykyinen johto laiminlyö henkilökuntansa hyvinvoinnin josta seuraa ennen pitkää paljon sairauslomia sekä altistumia homeitiöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisissa rakennuksissa katkaistaan tuloilma yön ja viikonlopun ajaksi. Näin säästetään energiaa, mutta samalla alipaineistetaan rakennus ja vedetään alapohjassa ja seinissä olevien halkeamien ja saumojen kautta mikrobikasvuston tuotteita sisäilmaan. Eli aamuisin ja etenkin maanantai- aamuisin sisäilma haisee kellarille. Tämän käytännön keksinyt insinööri joutaisi edesvastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi tuon kikan keksijä olla koulutukseltaan taloustieteen laitoksen kasvatteja, ei tupsulakki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image