Oulu

Halvemman moot­to­ri­polt­to­öl­jyn käyttöä valvotaan satunnaisesti

Halvempaa moottoripolttoöljyä on huoltoasemilla tarjolla muiden vaihtoehtojen rinnalla. KUVA: Risto Rasila
Oulu 5.7.2010 11:53
Kaisu Puranen
Liikkuva poliisi ja tulli valvovat satunnaisesti, käyttävätkö dieselautoilijat halvempaa moottoripolttoöljyä tankeissaan dieselöljyn sijaan. Öljyillä ei käytännössä ole muuta eroa kuin moottoripolttoöljyn verotuksesta johtuva halvempi hinta. Öljyä olisi helppo tankata huoltoasemilla, sillä pumput sijaitsevat usein vierekkäin.

Ylikomisario Marko Törmänen Oulun liikkuvasta poliisista sanoo, että polttoaine ei liity liikenneturvallisuuteen, joten se ei ole etusijalla liikkuvan poliisin ratsioissa.

"Normaalin valvonnan yhteydessä sitä jonkin verran tarkistellaan."

Tulli valvoo dieselautoja teillä viikoittain.

Polttoöljyn käyttö dieselöljyn sijaan on verorikkomus, josta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi voi määrätä jopa 8000 euron verotuspäätöksen. Ratsioissa tankissa olevan polttoaineen laatu selvitetään ottamalla näyte. Moottoripolttoöljy on värjätty punaiseksi. Jos neste on moottoripolttoöljyä, tullin rikostorjunta alkaa selvitellä asiaa.

Lue lisää moottoripolttoöljystä tiistain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Vaan kun mä satun TIETÄÄN yhen kaverin (joka myös kasvattaa "möyhyjä"...oman elantonsa "turvaamiseksi"...ja tämän lisäx vielä omistaa monta diesel-autoa....joilla ajellaan vain ja ainoastaan poltto-öljyllä! Asiasta olen ilmoittanut niin tulille kuin poliisillekkin....vaan sama meno eikun jatkuu....pitäsköhän kaikkien ruvata toimiin kuten hän..? ELIKKÄ JÄTTÄÄ VEROT MAKSAMATTA......sitähän se nimenomaan on....!! .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa
9:28
Kolumni: Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma – juniorijoukkueiden taso on äärimmäisen kova

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image