Oulu

Hallitus esittää kolmen miljoonan euron li­sä­mää­rä­ra­haa Oulun pää­po­lii­sia­se­man vä­liai­kais­ti­lo­jen kustannuksiin

Pääosa poliisin toiminnoista siirretään uuden poliisitalon valmistumiseen saakka Linnanmaalle Elektroniikkatie 3–5:een. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 22.11.2019 15:10
Heikki Uusitalo

Hallitus esittää poliisin toimitilahankkeille kolmen miljoonan euron lisämäärärahaa. Esitys sisältyy ensi vuoden talousarvion täydentävään esitykseen, joka annettiin eduskunnalle torstaina.

Rahoitus on määrä osoittaa Oulun poliisilaitoksen pääpoliisiaseman väliaikaistilojen lisävuokran kustannuksiin.

– Oulun poliisilaitoksen pääpoliisiaseman henkilöstö on kärsinyt vakavista sisäilmaongelmista heille osoitetuissa väliaikaistiloissa, josta henkilöstö on nyt määrä siirtää uusiin keskitettyihin väliaikaistiloihin pääpoliisiaseman valmistumiseen saakka. Tarkoitukseen osoitettu rahoitus on omiaan merkittävällä tavalla auttamaan poliisilaitoksen henkilöstön tilannetta, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Uusien väliaikaistiloja koskevan vuokrasopimuksen solmiminen edellytti noin kolmen miljoonan euron lisärahoitusta nykytilanteeseen.

Oulun poliisin toiminnoista suurin osa siirretään ensi kesänä väliaikaisesti Linnanmaalle Elektroniikkatie 3–5:een. Tilat vuokrataan Technopolikselta. 

Oulun poliisilaitoksen uuden pääpoliisiaseman valmistumisen tavoiteaikataulu on vuodessa 2024, mikäli hankkeelle saadaan Poliisihallituksen esittämä rahoitus julkisen talouden suunnitelmaan vuosille 2021-2024.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

kukaan ei ole huomannut katsoa salliiko kaava ja myönnetty lupa poliisilaitosta tuohon tilaan? Mitään en tiedä myöskään vuokraamisesta valtiolle, mutta osittain nuo teknopoliksen tilat ovat olleet tyhjillään kun vuokralaista ei ole saatu vaikka yksittäisten tilojen vuokrat ovat olleet suhteellisen edullisia. Nyt kun valtio ottaa vuokralle epämääräisen laajan alueen koko rakennusmassasta niin tästä alkaa vuokranantajan mahdollisuus määritellä hinnaksi ihan mitä tahansa. Tietysti se pitää olla linjassa senaatin vuokriin(eli käyttötarkoitukseen) mutta niinkuin muistakin lehtijutuista voidaan lukea, niin ei yksityisellä puolella tuollaisia vuokria voi pyytää ( muilta kuin valtiolta ja kunnalta ). Vuokran suuruutta on helppo perustella paperiin tavallisesta poikkeavalla vuokralaisella joka asettaa myös kiinteistönpidolle ja muutostyölle eri tyyppisiä haasteita "tavalliseen" vuokralaiseen verrattuna. Tuohan on siis se perimmäinen syy miksi tilat pitäisi vuokrata senaatilta, joka on erikoistunut juurikin vuokraamaan tiloja esimerkiksi poliisille ja on sillä tavalla ammattilainen käyttäjän erityistarpeisiin. Pitkä ja kivinen tie on tulossa teknopolikselle jos luulevat osuneensa nyt kultasuoneen, tietyt tilat vaativat myös poliisihallituksen hyväksynnän ennen kuin niitä voidaan käyttää ja niiden vaatimukset ovat täysin tapauskohtaisia. Tuossahan on teknopoliksella sitten harjoittelemista, mutta onnea valitsemallenne uralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teknopolis tekee virheen vuokratessaan tiloja poliiseille. Parin vuoden vuokrauksen jälkeen he oireilevat jälleen ja muutto muualle on edessä. Sen jälkeen on kyseenalaista että kelpaavatko Elektroniikkatien tilat enää edes insinööreille kun nekin ovat saanee homemaineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarviiko noita miljoonien taukotupia? Ajakaa autoillanne työvuorossa ja tehkää töitä, ei lusmuilua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliiseille ja rikollisille hotellit? Että tätä nykymeinkiä, kaikissa rakennuksissa muka ongelmia, päässä teillä on vikaa, aina ajanhammas syö , niin taloja ja päätä! Järkeä kehiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en ole koskaan putkassa käynyt, mutta olen kuullut ja kuvista nähnyt, kuinka ankeita ne ovat.
Nyt valtiovallalla on mahdollisuus parantaa tilanne: Luksuslukaalit parasta A-ryhmää. Pehmeä ja leveä sänky takaa sellissä vierailevan häiriöttömän unen. Keittokomero antaa putkailijalle mahdollisuuden toteuttaa itseään valmistamalla ruokaa vain parhaista aineksista eli kurmeeta.
Jos putkailija ei omaa ruoanlaittotaitoja, niin vartija-hovimestari kiikuttaa kohteliaasti läheisestä ravintolasta michelintähtitasoisen, viiden ruokalajin aterian hopeatarjotimella ja tietysti sellin ovea paukuttamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijottakaa poliisi kontteihin, samantapaisiin kuin Haukiputaan putkat, niin on helppo vaihtaa vähän väliä paikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko jo aika tehdä vakinainen paikka johonkin, eikä kokoajan väliaikas tiloja sinne ja tänne...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaakohan Suomessa yksikään rakennusliike rakentaa terveydelle turvallisia rakennuksia? Epäilen ettei osaa niin kauan on tehty sutta ja sekundaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Technopolis näemmä kiristänyt poliisia vuokrasopimuksella.🚓🚓🚔👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin tää "lisävuokra" valuu ja paljon on edellinen vuokralainen on maksanut samasta tilamäärästä vuokraa? Vai kävikö, niin että, kun valtiolta voi varastaa huoleta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haukiputtaalle voisivat muuttaa, siellä huumekuskeja paljon liikenteessä. Saisi kaupunkilaiset olla rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
92
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
69
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
51
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image