Oulu

Hallinto-oikeus kumosi Nokelan-Höyhtyän Demokratian Pioneerit ry:n vuo­sia­vus­tuk­sen perumisen

Oulu 13.6.2018 8:43
Maiju Ylipiessa

Oulun kaupunki joutuu käymään uudelleen läpi yhdistyksen vuosiavustuksen perumisen.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Oulun kaupungin päätöksen, jolla kaupunki perui Nokelan-Höyhtyän Demokratian Pioneerit ry:n vuosiavustuksen.

Hallinto-oikeuden mukaan sivistys- ja kulttuurilautakunnan ja perusopetus- ja nuorisojohtajan syksyn 2016 päätökset perua yhdistyksen vuoden 2016 vuosiavustus ja hylätä vuosiavustushakemus olivat menettelyvirheiden vuoksi lainvastaisia. Yhdistykselle ei varattu ennen avustuksen perumispäätösten tekemistä tilaisuutta tulla kuulluksi lain edellyttämällä tavalla.

Yhdistykselle oli myönnetty vuosiavustus maaliskuussa 2016, mutta sitä ei ollut pantu maksuun. Kesäkuussa 2016 yhdistyksen toimintaan tehtiin tarkastus, jonka perusteella perusopetus- ja nuorisojohtaja kumosi tehdyn avustuspäätöksen ja hylkäsi vuosiavustushakemuksen.

Päätöksen perusteluiden mukaan osa avustussummista oli mennyt eri taholle kuin oli tarkoitettu, rekisteröimättömälle Eteläisen Oulun järjestöyhdistys Sopu ry:lle. Myös yhdistyksiä koskevissa tiedoissa, jäsenmäärissä, maksuissa sekä laskutuksessa oli epäselvyyksiä.

Hallinto-oikeuden mukaan Nokelan-Höyhtyän Demokratian Pioneerit ry:lle olisi pitänyt varata tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta, esittää lisäselvitystä tarkastuksessa havaituista epäkohdista ja antaa selityksensä selvityksistä, jotka ovat saattaneet vaikuttaa asian ratkaisuun.

Nokelan-Höyhtyän Demokratian Pioneerit ry:n puheenjohtaja Sami Niemelä on tyytyväinen ratkaisuun. Niemelän mielestä peruttu tuki kuuluu yhdistykselle.

– Avustuksesta on annettu jo vuosia sama päätös. En tiedä mistä alkoi yhtäkkiä kiikastaa, ja miksi kaupungin oli niin hankalaa sanoa, mitä he haluavat.

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä myöntää hallinto-oikeuden tunnistamat menettelyvirheet. Prosessi käydään kesän aikana uudestaan läpi niin, että yhdistystä kuullaan asianmukaisesti, ja uusi päätös asiasta saadaan elokuussa.

– Itse asiassa ei sinänsä ole mitään epäselvää. Meillä on perusteet olla maksamatta avustusta, Penttilä toteaa.

MAINOS

Kommentoi

1950 -luvulla teiden risteysten tienviittapylväissä meidän kylällä oli ilmoituksia paikallisen SKDL: n solun kokouksesta. Agitaattori julisti sanaa samalla nuotilla ja paatoksella kuin Moskovan radion suomenkielinen toimittaja. - Atmosfääri ja etenkin mahtava tupakansavu jäi mieleen, olin jotain 8 vuotias. Vielä 1970 -luvulla Moskovan lähetyksissä oli sama paatos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläköhän Kempeleen Pikku-Pioneerit saavat Työväentalolla koulutusta toimia,niin kuin 1950-luvulla Ketolanperän kansakoulussa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin outo tulkinta. Järjestö on rikkonut avustussääntöjä, mutta sitä seikkaa ei ole huomioitu ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taustalla on paljon epäselvyyttä joka koskee useita Lintulan alueella toimivia lasten parissa yhdistyksiä, jossa taustalla samat ihmiset.Yhdistys on erotettu pioneerien valtakunnallisesta keskusjärjestöstä, mutta silti yhdistys käyttää pioneerit nimeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ainakaan minä uskaltaisi laittaa lapsiani tuollaiseen porukkaan touhuamaan. Noista on kirjoitttu ja puhuttu jo vuosia, mutta jostain syystä ne vain jatkaa toimintaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinnostaisi tietysti tuolle kommunistiyhdistykselle "kuuluvan" avustuksen suuruus. Todennäköisesti jäsenet ovat vain nimiä paperilla eikä tuollaisille yhdistyksille kuulu maksaa senttiäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avustus KUULUU yhdistykselle!!? On kyllä korruptio edennyt pitkälle, kun aatteellinen yhdistys oikeuden myötävaikutuksella määrittelee yhteiskunnan päätöksentekoa. Kaupungilla ei ole mitään velvollisuutta maksaa millekään yhdistykselle mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa tämä yhdistys äärimmäisen tärkeältä kohteelta, mihin kannattaa verorahoja käyttää. Kukapa nyt ei demokratiaa arvostaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa hakea täydet korvaukset menetetyistä korvauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko järjestö jokin kommunistien perillinen? Kommunistit yrittivät saastata sanat demokratia, edistyksellinen, vapaa, imperailisminvastainen. Kommunistit ja fasistit ovat juuri näiden termien vastakohtia. Pyrkivät aina lopulta totalitarismiin, diktatuuriin, joka aina jossain vaiheessa johtaa ihmisoikeuksien loukkauksiin, vainoihin, keskitysleireihin, teloituksiin jopa kansanmurhiin.
Tällaisten siemenillekään ei pidä antaa rahaa, ei oikealle eikä vasemmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Penttilän kannattunut valvoa virkansa puitteissa erään lukion säätiörahojen käyttöä. Olisi saattanut tulla parempi tuntipalkka verrattuna tähän tapaukseen. Toki ymmärretävää taustat huomioiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten minusta tuntuu että sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän toiminnassa tulee jatkuvasti eteen virheellistä toimintaa, vai onko mielikuvani väärä? Kovasti ainakin väheksyy tekemiään virheitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Käytätkö kahta nimimerkkiä? Luotatko anonyymin kommentoijan heittoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaista voi vihjailla, mutta totuuden kertominen ei ilmeisesti palvele tarkoitusperääsi. Yle uutisoi 13.4.2017 mm. seuraavasti: "Oulun Suomalaisen yhteiskoulun Nanny Lilius -rahaston hallinnointi kuuluu 1970-luvun alussa tehdyn pöytäkirjan mukaan lukion rehtorille. Lukiokoulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Pekka Fredriksson kertoi aiemmin STT:lle, että kukaan ei valvonut rahaston käyttöä. Kukaan rehtorin esimiehistä ei Fredrikssonin mukaan kuitenkaan tiennyt rahastosta vaan luultiin, että sitä hallinnoi jokin ulkopuolinen säätiö.

Rehtorilla oli myös rahaston pankkitilien käyttöoikeus."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image