Oulu

Hailuodossa tuulenpuuskat ylsivät 26 metriin sekunnissa – pohjoiseen annettu tuulivaroitus

Voimakas tuuli on riehunut pohjoisessa. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 2.10.2019 6:39
Taina Virolainen

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen voimakkaasta koillistuulesta maan pohjoisosaan. Yön aikana tuulenpuuskien voima ylsi 26 metriin sekunnissa Hailuodon Marjaniemessä. Oulun Vihreäsaaressa tuulenpuuskat ujelsivat 18 metriä sekunnissa.

Päivystävä palomestari Jarno Soisalo Oulu–Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että yön aikana on ollut pari pientä puun kaatumisesta johtuvaa tehtävää Muhoksen suunnalla.

Soisalo ennakoi, että pelastuslaitokselle tulee lisää tehtäviä tuulesta johtuen vielä keskiviikkona aamupäivän aikana, kun yön myrskyn jäljet paljastuvat.

Ilmatieteen laitos on antanut Perämerelle tuulivaroituksen lisäksi aallokkovaroituksen sekä varoituksen matalasta merivedestä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tyrnävän aavalla oli varmasti huiput 25ms, puita kaatui ja kaikki irtain lähti lentoon. Olemme toki täällä tottuneet tuuleen. Tuulivoimala pitäisi rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät muikeanaamaiset sääprofeetat tv: ssa tienneet myrskystä taaskaan mitään. Tosin on huomattava, että noin 80 prosenttisesti ennuste kohdistetaan Salpausselän eteläpuoleisiin alueisiin. Muu osa maasta kuitataan tyylillä ” vaihtelevaa säätä”. Ja sitten muikeillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitihän tuota yöllä nousta sängystä tutkimaan mikä pihalla rytisee. Oli siellä roskapönttö lentänyt pensasaitaan, heinäseipäistä kyhätty lyhtyteline kumossa ja melkein kaikki polkupyörät nurin. Tyhjä halkolaatikko vaelteli terassilla ja kolahteli kaiteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen ja kahta seuraavaa odotellessa.
Se on vanhan kansan mukaan kolme kovaa syysmyrskyä ja sitten tulee talvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätäkään myräkkää eivät Ilmatieteen laitos eikä Foreca osanneet ennustaa. Tuuliennusteet olivat aivan eri luokkaa vielä toissapäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keltainen varoitus ollut monta päivää, oranssi eilisestä alkaen. Tiesin erittäin hyvin toissapäivänä, että merelle ei kantsi tänään lähteä. Jos pari päivää sitten ennustettiin 16 ja nyt on 18, ei se ole "eri luokkaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sunnuntain Kalevassa ennustettiin tiistaille koillistuulta 5 m/s, vielä tiistain Kalevassa 6 m/s. Se on ihan "eri luokkaa" kuin viime yön myräkkä jossa pihakalusteet vaihtoivat paikkaa ja peltikatot paukkuivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ja muualla Perämeren rannikon läheisyydessä ei kannata katsoa tuulen voimakkuuksia maalla. Merisää on se, joka kertoo totuuden, koska tuuli ei pysähdy rantaviivaan. Luulisi rannikon asukkaiden jo oppineen tämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:45
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
9:26
Vanhat kuvat: Syksy Oulussa 20 vuotta sitten – kaupunkilaiset kauhistelivat parkkitalon harkkoseinää ja Tuiran kiertotie avattiin
9:21
Vapaa-ajan asunto tuhoutui tulipalossa Utajärvellä – palo sai alkunsa terassilta
9:00
Essee: Suklaan tuotanto ja maailmanpolitiikka kertovat samasta ilmiöstä, sliipatun kuoren alla on kavala todellisuus – "Joka päivä tietämättömyyteni vähenee, ja sen myötä vähenee myös toivo" Tilaajille
8:24
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
8:00
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
8:00
Roots-musiikista tuttu viisikielinen viulu vei Suvi Oskalan sydämen – myi tavallisen viulunsa pois ja tähtää nyt maailman konserttilavoille Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Veksi

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

TUVAN TIETÄVÄMMÄT

No minäpä komnentoin olevani samaa mieltä. Kielioppiin tai henkilöön käyvä arvostelu kertoo, että puheena olevaa aihetta... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image