Oulu

Hailuodossa tuulenpuuskat ylsivät 26 metriin sekunnissa – pohjoiseen annettu tuulivaroitus

Voimakas tuuli on riehunut pohjoisessa. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 2.10.2019 6:39
Taina Virolainen

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen voimakkaasta koillistuulesta maan pohjoisosaan. Yön aikana tuulenpuuskien voima ylsi 26 metriin sekunnissa Hailuodon Marjaniemessä. Oulun Vihreäsaaressa tuulenpuuskat ujelsivat 18 metriä sekunnissa.

Päivystävä palomestari Jarno Soisalo Oulu–Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että yön aikana on ollut pari pientä puun kaatumisesta johtuvaa tehtävää Muhoksen suunnalla.

Soisalo ennakoi, että pelastuslaitokselle tulee lisää tehtäviä tuulesta johtuen vielä keskiviikkona aamupäivän aikana, kun yön myrskyn jäljet paljastuvat.

Ilmatieteen laitos on antanut Perämerelle tuulivaroituksen lisäksi aallokkovaroituksen sekä varoituksen matalasta merivedestä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tyrnävän aavalla oli varmasti huiput 25ms, puita kaatui ja kaikki irtain lähti lentoon. Olemme toki täällä tottuneet tuuleen. Tuulivoimala pitäisi rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät muikeanaamaiset sääprofeetat tv: ssa tienneet myrskystä taaskaan mitään. Tosin on huomattava, että noin 80 prosenttisesti ennuste kohdistetaan Salpausselän eteläpuoleisiin alueisiin. Muu osa maasta kuitataan tyylillä ” vaihtelevaa säätä”. Ja sitten muikeillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitihän tuota yöllä nousta sängystä tutkimaan mikä pihalla rytisee. Oli siellä roskapönttö lentänyt pensasaitaan, heinäseipäistä kyhätty lyhtyteline kumossa ja melkein kaikki polkupyörät nurin. Tyhjä halkolaatikko vaelteli terassilla ja kolahteli kaiteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen ja kahta seuraavaa odotellessa.
Se on vanhan kansan mukaan kolme kovaa syysmyrskyä ja sitten tulee talvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätäkään myräkkää eivät Ilmatieteen laitos eikä Foreca osanneet ennustaa. Tuuliennusteet olivat aivan eri luokkaa vielä toissapäivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keltainen varoitus ollut monta päivää, oranssi eilisestä alkaen. Tiesin erittäin hyvin toissapäivänä, että merelle ei kantsi tänään lähteä. Jos pari päivää sitten ennustettiin 16 ja nyt on 18, ei se ole "eri luokkaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sunnuntain Kalevassa ennustettiin tiistaille koillistuulta 5 m/s, vielä tiistain Kalevassa 6 m/s. Se on ihan "eri luokkaa" kuin viime yön myräkkä jossa pihakalusteet vaihtoivat paikkaa ja peltikatot paukkuivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ja muualla Perämeren rannikon läheisyydessä ei kannata katsoa tuulen voimakkuuksia maalla. Merisää on se, joka kertoo totuuden, koska tuuli ei pysähdy rantaviivaan. Luulisi rannikon asukkaiden jo oppineen tämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

5
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
4
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
2
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista
2
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
1
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
1
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"
1
Äimärautio palkittiin Vuoden raviratana – tunnustusta tuli uudelle katsomolle ja tuomaritornille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image