Oulu

Hailuodossa ja Limingassa maakunnan paras työllisyys – avoimia työpaikkoja Pohjois-Pohjanmaalla 8 500

Rakennusalalla riittää yhä työpaikkoja. KUVA: Petri Huhtinen
Oulu 22.10.2019 11:05
Kaleva

Hai­luo­dos­sa ja Li­min­gas­sa oli syys­kuun lo­pus­sa la­keu­den ja koko maa­kun­nan pa­ras työl­li­syys. Työt­tö­miä työn­ha­ki­joi­ta oli mo­lem­mis­sa kun­nis­sa 5,6 pro­sent­tia työn­ha­ki­jois­ta.

Tyr­nä­väl­lä vas­taa­va luku oli 6,1, Kem­pe­lees­sä 6,4 ja Lu­mi­jo­el­la 7,4. Ou­lun työt­tö­myy­sas­te oli 10,5. Maa­kun­nan pa­hin työt­tö­myys on Tai­val­kos­kel­la, mis­sä pro­sent­ti on 12,5.

Syys­kuun lo­pus­sa työt­tö­miä työn­ha­ki­joi­ta lo­mau­te­tut mu­kaan lu­kien oli 17 200.

Työt­tö­mis­tä mie­hiä oli 9 700 ja nai­sia oli 7 500. Työt­tö­miä työn­ha­ki­joi­ta oli 3,1 pro­sent­tia vä­hem­män kuin vuo­si sit­ten. Elo­kuun lo­pus­ta työt­tö­mien mää­rä vä­he­ni noin 400:lla.

Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli Poh­jois-Poh­jan­maal­la 9,2 pro­sent­tia, mikä on sa­maa ta­soa (-0,3 pro­sent­tiyk­sik­köä) kuin vuo­si sit­ten.

Vuo­den ta­kai­seen ver­rat­tu­na pit­kä­ai­kais­työt­tö­mien mää­rä vä­he­ni 800:lla (-16 pro­sent­tia). Nuo­ria al­le 25-vuo­ti­ai­ta oli maa­kun­nas­sa työt­tö­mä­nä 2 800, jois­ta 700 oli al­le 20-vuo­ti­ai­ta. Nuor­ten työt­tö­mien mää­rä oli py­sy­nyt suun­nil­leen edel­lis­vuo­den ta­sol­la (-100 hen­keä).

Poh­jois-Poh­jan­maan työ- ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli syys­kuun ai­ka­na tar­jol­la 8 500 avoin­ta työ­paik­kaa. Uu­sia työ­paik­ko­ja il­moi­tet­tiin avoi­mek­si syys­kuun ai­ka­na 4 200, mikä on 900 paik­kaa enem­män kuin vuo­si sit­ten. Työ­nan­ta­jat ha­ki­vat run­saas­ti työn­te­ki­jöi­tä eri­tyi­ses­ti ra­ken­ta­mi­sen ja eri pal­ve­lu­jen teh­tä­viin – muun mu­as­sa ra­ken­nus­työn­te­ki­jöi­tä, lä­hi­hoi­ta­jia ja tar­joi­li­joi­ta. Mui­den työn­te­ki­jöi­den ryh­män teh­tä­viin ha­et­tiin esi­mer­kik­si ra­ken­nu­sa­pu­lai­sia ja sii­voo­jia.

MAINOS

Kommentoi

Suhtaudun tähän uutiseen suurella varauksella, tämä on sitä tilastomatematiikkaa. Koulutuksessa/työkokeilussa/harjoittelussa olevat kun eivät ole mukana työttömyys/työllisyystilastoissa, kuitenkin kuinka moni vanhemmista (yli 50) saa koulutuksen jälkeen töitä jos ei ole suhteita.

Kun 50 tulee mittariin, loppuu työnantajien mielenkiinto, ei auta vaikka on kokemusta ja koulutusta. Pelkäävät mahdollisia sairaus poissaoloja joita vanhemmiten voi alkaa tulla. Tuon iän ylittäneet ovat ehtineet paljon kokea ja hankkia elämänkokemusta ja tietävät mistä kana pissii ja se käy nuorempien pomojen luonnolle kun ei näitä voi niin vaan hyppyyttää. Joten parempi raakata syrjään ja ottaa nuorempia. Itse lähentelen kuuttakymmentä ja tämä on tullut koettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on töitä nuo määrät joita ilmoitetaan höpö höpö niinkuin joku kirjoitti niin ne on ilmoitettu moneen kertaan. Itse olen reippaasti yli 50 ukko monipuolinen kokemus ja koulutus olen tehnyt satoja hakemuksia, mutta aina sama vastaus joka alkaa sanoin kiitos mielenkiinnostasi, mutta ei kiitos. Jos tuommoinen määrä on työpaikkoja vs työttömiä niin joku taho pissii linssiin eli eikö yritys saa tukirahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monikohan liminkalainen tai hailuotolainen käy jossain muualla töissä kuin kotikunnassaan? Eli kunnan työttömyystilanne ei kerro kunnan alueella olevista työpaikoista juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En hätäile! Varmaan näinkin päin mutta et ilmeisesti ymmärtänyt pointtia? Turhaan vänkäät kun kaikki tietää mikä työpaikkojen tilanne on Oulussa ja ympäristössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne on niitä tukityöpätkijä ei niihin kannata kenenkää lähteä.Kusetusta samoja ihmisiä pyöritetään vuosikauvet näissä samoissa (töissä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi on yhtään avointa työpaikkaa tarjolla? Miksi työ ei kelpaa? Onko kuitenkin tuet liian hyvät, jotta kestää laiskana kotona maata?
Ja turha selitellä mitään palkoista, onhan työttömänäkin varaa maata kotona, niin miksi ei palkalla sitten töissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kato nyt pihalle. Kuka täyspäinen lähtee tarpomaan töihin sateeseen ilmatteeksi? Kesäsin on mukava sitten kalastella. Oon solidaarinen annoin työpaikkani maahanmuuttajallle😊anna sinäkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mielenkiintoista tietää tarkempi työttömien ikärakenne, kuinka monta työtöntä on esim. 40, 50 ja yli 60 vuotiaissa. Voisiko luvuista vetää sellaisen yhteenvedon, ettei se Rinteen hallitus ole tuhonnut vielä täysin työllisyysnäkymiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työttömyys on 5-7%, niin käytännössä jokainen, joka haluaa työpaikan, saa sen. Työttömyys ei voi mennä alle tuon, koska kaikista ei vain ole töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä sivustolla on samat ilmoitukset tuplana, jopa triplana, ja näistäkin työpaikoista yli puolet on vuokrafirmojen paikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hailuodossa työllistää se junaradan rakentaminen paljon ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat kai työpaikkoja joissa ei tarvitse tehä mittää ja palkka on 20 000€/kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.11.
Kärppien voittoputki venyi jo yhdeksään – Lukko hallitsi peliä, mutta Kärpät onnistui maalinteossa
22.11.
Kärpät otti vierasvoiton Lukosta - katso ottelukooste
22.11.
Kuvagalleria: Lumo toi iloa ja valoa marraskuiseen pimeyteen, tältä valofestivaalin teokset näyttävät
22.11.
Kaksi suomalaista mäkihypyn maailmancupin kauden avauskilpailuun – Eetu Nousiainen ja Andreas Alamommo selvittivät tiensä karsinnasta kilpailuun
22.11.
Junttilan tehoilta takasi Kärpille yhdeksännen perättäisen voiton – Rybarille kauden kolmas nollapeli
22.11.
Kalevan entinen päätoimittaja Markku Mantila palaa Vaasaan Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi – "En olisi muuten tullutkaan näihin hommiin, jos en luottaisi tulevaan"
22.11.
Kärpät tekee 0-2 maalin Lukkoa vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kaikissa tilanteissa, nyt ja tulevaisuudessa, AY-liike rakentaa Suomea paremmaksi ja toimii suomalaisten yhteiseksi hyvä... Lue lisää...
Yhdessä enemmän

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image