Oulu

Hai­luo­don­tiel­le suunnitellaan kevyen liikenteen väylää, suunnitelmia esitellään ensi viikolla

Oulu 11.9.2019 10:12
Heidi Peltonen

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus suunnittelee kevyen liikenteen väylää Oulunsaloon Hailuodontien varteen. Väylää suunnitellaan Salonpääntien ja Riutunkarin lauttarannan välille. 

Tällä hetkellä jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat autojen kanssa samalla ajoradalla. 

Kevyen liikenteen väylä pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana. 

Tiesuunnitelman luonnoksia esitellään yleisölle ja asianosaisille ensi viikolla tiistaina 17. syyskuuta. Luonnoksia esitellään Oulunsalo-talolla kello 17-18.30. 

Suunnitelma valmistuu marraskuussa, jonka jälkeen se lähetetään käsiteltäväksi. Tiesuunnitelman jälkeen tehdään erillinen rakennussuunnitelma, joka valmistuu ensi helmikuun loppuun mennessä. 

Ely-keskuksen mukaan kevyen liikenteen väylän rakentaminen on mahdollista aloittaa, Traficom on antanut tiesuunnitelmasta hyväksymispäätöksen ja rakentamiseen on olemassa rahoitusvaraus.

Rakentamistyön ajankohdasta ei ole tehty päätöstä.

MAINOS

Kommentoi

Tarvitaan myös Alakyläntielle kevyenliikenteen väylä. Rekkaliikennettä on paljon ja jalankulkijat, koululaiset ja muutkin, samalla autotiellä kulkevat (rekkoja väistellen). Tiellä ei ole edes piennarta, aikoinaan kapeaksi on tehty tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeämpi olis saada alikulku Varjakanristeyksen kohdalle, toki pyörätien jatkaminen nykyiseen lauttasatamaan asti on hyvä asia myös. Paljon on pieniä ihmisiä liikenteessä juurikin tuossa Salonpään koulun tietämillä ja tien ylitys on aina vaaran paikkana vaikka kuinka autoilijoita siitä varoitellaan ja tämä otetaan liikenteessä huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varjakanristeyksen kohdalle olisi paljon parempi saada reilun kokoinen liikenneympyrä. Siinä on peltoa molemmin puolin ympyrän rakentamista varten. Ympyrä hidastaisi sopivasti myös risteyksen ajonopeuksia. Keskellä 60kmh aluetta, mutta hyvin harva pudottaa vauhtiaan lähestyessään risteystä, kiire Lautalle, tai Lautalta kaupunkiin. Risteysalueella on lisäksi onnikkapysäkki. Uudessa kaavajärjestelyssä on järjestystä ehdotettu muutettavaksi, mutta kuinka monta vuotta pitää vielä odottaa, että jotakin tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä koulu sijaitsee tämän tien varrella? Oulussa on vielä monta vaarallista koulutietä joissa ei ole pyörätietä ja sitten ELY keskus rakentaa pyörätien Hailuodontien varteen.. älyhoi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mielestäsi yhden koulutien turvallisuutta ei saisi parantaa, koska muuallakin on turvattomia kouluteitä? Hailuodon lapset saavat mielestäsi jäädäkin auton alle, kunhan oululaiset lapset eivät jää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja sitten? Vai kuvitteletko ettei hailuotolaiset lapset tule koskaan käyttämään tuota pyörätietä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin Hailuodon lapset tulevat pyöräilemään Salonpään kouluunkaan edes. Se kun on alakoulu, ja niin kauan kuin Hailuoto on itsenäinen kunta, se järjestää oman peruskoulunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No missä kohtaa väitin, että olisi tulossa Salonpään kouluun pyöräilemään ja missä kohtaa väitin, että olisivat pyöräilemässä mihinkään kouluun??
Se luetun ymmärtäminen taas on hukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tartte ees olla lapsia liikenteessä vaan tuossa tiellä polkee pyörällä myös näitä na kuntopyöräilijöitä jotka on sitten teiden tukkona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25.1.
Emmi Peltonen luisteli EM-kisoissa viidenneksi, Linnea Ceder sijalle 12
25.1.
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
25.1.
Kärpät kaatoi TPS:n Raksilassa lauantai-iltana, katso kuvia ottelusta
25.1.
Huippuhetket: Kärpät-TPS
25.1.
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
25.1.
Finnair lentää normaalisti Kiinaan koronaviruksesta huolimatta – kiinalaisten ryhmämatkojen perumisen vaikutus Lapin-matkailuun ei vielä tiedossa
25.1.
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image