Oulu

Hai­luo­don­tiel­le suunnitellaan kevyen liikenteen väylää, suunnitelmia esitellään ensi viikolla

Oulu 11.9.2019 10:12
Heidi Peltonen

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus suunnittelee kevyen liikenteen väylää Oulunsaloon Hailuodontien varteen. Väylää suunnitellaan Salonpääntien ja Riutunkarin lauttarannan välille. 

Tällä hetkellä jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat autojen kanssa samalla ajoradalla. 

Kevyen liikenteen väylä pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana. 

Tiesuunnitelman luonnoksia esitellään yleisölle ja asianosaisille ensi viikolla tiistaina 17. syyskuuta. Luonnoksia esitellään Oulunsalo-talolla kello 17-18.30. 

Suunnitelma valmistuu marraskuussa, jonka jälkeen se lähetetään käsiteltäväksi. Tiesuunnitelman jälkeen tehdään erillinen rakennussuunnitelma, joka valmistuu ensi helmikuun loppuun mennessä. 

Ely-keskuksen mukaan kevyen liikenteen väylän rakentaminen on mahdollista aloittaa, Traficom on antanut tiesuunnitelmasta hyväksymispäätöksen ja rakentamiseen on olemassa rahoitusvaraus.

Rakentamistyön ajankohdasta ei ole tehty päätöstä.

MAINOS

Kommentoi

Tarvitaan myös Alakyläntielle kevyenliikenteen väylä. Rekkaliikennettä on paljon ja jalankulkijat, koululaiset ja muutkin, samalla autotiellä kulkevat (rekkoja väistellen). Tiellä ei ole edes piennarta, aikoinaan kapeaksi on tehty tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeämpi olis saada alikulku Varjakanristeyksen kohdalle, toki pyörätien jatkaminen nykyiseen lauttasatamaan asti on hyvä asia myös. Paljon on pieniä ihmisiä liikenteessä juurikin tuossa Salonpään koulun tietämillä ja tien ylitys on aina vaaran paikkana vaikka kuinka autoilijoita siitä varoitellaan ja tämä otetaan liikenteessä huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varjakanristeyksen kohdalle olisi paljon parempi saada reilun kokoinen liikenneympyrä. Siinä on peltoa molemmin puolin ympyrän rakentamista varten. Ympyrä hidastaisi sopivasti myös risteyksen ajonopeuksia. Keskellä 60kmh aluetta, mutta hyvin harva pudottaa vauhtiaan lähestyessään risteystä, kiire Lautalle, tai Lautalta kaupunkiin. Risteysalueella on lisäksi onnikkapysäkki. Uudessa kaavajärjestelyssä on järjestystä ehdotettu muutettavaksi, mutta kuinka monta vuotta pitää vielä odottaa, että jotakin tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä koulu sijaitsee tämän tien varrella? Oulussa on vielä monta vaarallista koulutietä joissa ei ole pyörätietä ja sitten ELY keskus rakentaa pyörätien Hailuodontien varteen.. älyhoi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mielestäsi yhden koulutien turvallisuutta ei saisi parantaa, koska muuallakin on turvattomia kouluteitä? Hailuodon lapset saavat mielestäsi jäädäkin auton alle, kunhan oululaiset lapset eivät jää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja sitten? Vai kuvitteletko ettei hailuotolaiset lapset tule koskaan käyttämään tuota pyörätietä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin Hailuodon lapset tulevat pyöräilemään Salonpään kouluunkaan edes. Se kun on alakoulu, ja niin kauan kuin Hailuoto on itsenäinen kunta, se järjestää oman peruskoulunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No missä kohtaa väitin, että olisi tulossa Salonpään kouluun pyöräilemään ja missä kohtaa väitin, että olisivat pyöräilemässä mihinkään kouluun??
Se luetun ymmärtäminen taas on hukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tartte ees olla lapsia liikenteessä vaan tuossa tiellä polkee pyörällä myös näitä na kuntopyöräilijöitä jotka on sitten teiden tukkona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image