Oulu

Hailuodon siltojen ja pengertien suun­nit­te­lus­ta järjestetään ylei­sö­ti­lai­suu­det Hailuodossa ja Oulunsalossa

Oulu 7.11.2017 11:19
Kaleva

Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelman tilanteesta järjestetään yleisötilaisuudet Hailuodossa ja Oulunsalossa marraskuussa. 

Suunnittelutilannetta ja alustavia suunnitelmaluonnoksia esitellään tiistaina 14.11. kello 18-20 Hailuodon koulukeskuksen liikuntahallissa ja torstaina 16.11. kello 18-20 Oulunsalo-talossa.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus on laatimassa yhteistyössä Oulun kaupungin ja Hailuodon kunnan kanssa tiesuunnitelmaa Hailuodontie Riutunkarin ja Huikun välillä. Hankkeessa suunnitellaan uusi kiinteä yhteys  eli pengertie ja kaksi siltaa Oulun Riutunkarin ja Hailuodon Huikun välille. Kiinteä yhteys korvaisi nykyisen lauttayhteyden.

Tiesuunnitelman laadinta on alkanut maastotutkimuksilla ja luontoselvityksillä alkuvuoden aikana ja varsinainen suunnittelutyö tänä syksynä. Tiesuunnitelma valmistuu ensi maaliskuussa.

Samanaikaisesti tiesuunnittelun kanssa laaditaan vesilain mukaiset lupahakemusasiakirjat, jotka valmistuvat käsittelyä varten ensi tammikuussa. 

Kiinteän yhteyden toteuttamisen tavoitteena on parantaa Hailuodon saavutettavuutta ja helpottaa alueella liikkumista. Nykyisin Hailuodon liikenteellinen palvelutaso on lauttaliikenteen ylitysaikojen ja yöliikenteen puuttumisen vuoksi huonompi kuin muualla seudulla. Lisäksi lauttayhteyden taloudellisuus ei täytä sille asetettuja tavoitteita.

Suomen hallitus käsitteli kiinteän yhteyden rakentamista Hailuotoon budjettiriihessään syksyllä. Hallitus esittää talousarvioon kiinteän yhteyden rakentamista eli periaatepäätös rahoituksesta on tehty.

Kiinteä yhteys pyritään sovittamaan ely-keskuksen mukaan maisemaan mahdollisimman hyvin. Se suunnitellaan siten, että herkän merialueen ympäristölle ja vesiluonnolle aiheutetaan mahdollisimman vähän haittaa niin rakentamisen kuin käytönkin aikana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Ainahan se Hailuodon pengertie tai silta on kaatunut rahan puutteeseen. Jospa se valtion budjetti on nyt taas huonosti ennustettu ja rahaa ei olekaan, näin voi käydä. Nyt olisi kuitenkin suunnittelukokouksissa viimeistään puututtava Oulunsalon läpi kulkeviin lauttajonoihin ja tulevaisuuden kovaan liikenteeseen, kun turistit ajelevat siltoja katsomaan. Olen vuosikymmenet kulkenut agressiivissa autojonoissa, jossa kiireelliset lauttamatkailijat ohittelevat kapaealla ja aika mutkaisella tiellä ylinopeutta ajaen. Vaikka lauttajonot ehkä tulevvaisuudessa poistuvat lauttojen myötä, silti kova liikenne jää ja kasvaa Oulunsalon tielle. Tietä pitäisi leventää ja oikaista tai rakentaa sillat ja pegertiet Hailuodosta suoraan Oulua kohti Nuottasaareen tai Oritkariin ja jättää Oulunsalo rauhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika teitä marisijoita ja nokkelaniiloja. Tässä on hyvä päätös, toimeksi vaan. Koituu hyötyä kunnalle ja koko Oulun seudulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraava pengertie sitten Äimärautiolta Oulunsaloon niin helpottaa kummasti lentokentänkin liikennettä.
Ja sitten seuraavaksi tunneli Limingantullista Oulujoen alta Pohjantielle.
Johan alkoi liikenne sujua, mutta siksipä näitä ei edes harkita. Kuudenkympin ja neljänkympin rajoituksia vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä maayhteyden rakentaminen Hanhimäen reaktoritukikohdasta Talvivaaran uraanikaivoksen kautta varsinaiselle Venäjälle olisi tärkeämpi taistelussa länttä ja sen demokraattisia rappioajatuksia vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mikset asetu ehdolle, niin pääset sinäkin mussuttamaan kokouspullia.
Se tuo kateellisuus kun on helppo hoitaa alkamalla itse toimiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdään Hailuotoon Putinin voimalan ydinjätteille syvä luola. Saadaan paljon maamassoja tienrakennukseen.
Samalla saadaan ydinjätteet turvallisesti syvälle luolaan.
Hailuodon kunta saa hyvät korvaukset vuosittain luolasta ja itsenäisyys säilyy terveen kuntatalouden ansiosta.
Kunta voi järjestää vuosittain musiikki- ja muita kulttuuritapahtumia ja positiivinen julkisuus on taattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että siihen hiekkaan saa hyvän luolan ydinjätteille? Peruskallio taitaa vain olla yli 100 metriä syvällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vajaan tuhannen henkilön pikkukylälle 70 000 000 € maksava hupisilta, eli kalliiksi tulee veronmaksajille..kyllä Sipilän hallituksella on kirstunkannet löysällä kun on vatraa tuollaiseen höpötykseen. Hailuotoon ei kukaan raski rakentaa, kun tontteja ei ole myynnissä ja jos on, niin Vantaalta sen saa halvemmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hupisilta tulee turisteille ja mökkiläisille. Hehän joutuvat jonoutumaan jatkuvasti tunneiksi molemmilla rannoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallista touhua - tehdäänpä silta tai ei. Kannattaisiko nämäkin rahat sijoittaa esimerkiksi Oulun raitiotiehen. Se palvelisi sentään kymmeniä tuhansia ihmisiä, ja olisi näin ollen paljon kannattavampi sijoituskohde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silta maksaa itensä takaisin 10 vuodessa lauttaliikenteestä säästyneillä rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään pengerteitä vaan koko matkalle silta. Sillä ratkaisulla vesien virtauksiin ja elimistön elinoloihin ei tule mitään muutoksia eikä siten jatkossa mielettömän kalliita 'korjauksia'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä näitä vesien virtauksista höpisijöitä oikein tulee? Poikkimaantien siltaakaan ei olisi saanut höpöttäjien mielestä rakentaa sillan pilareiden aiheuttamien pyörrevirtausten takia. Lohien nousu ja pilkkijöiden turvallisuus vaarantuivat jne. Onko jostain hourulasta päässyt taas porukka karkuun nettiin kirjoittelemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaan tehtyä oma jännityssarja Silta, mutta Luotoon on ensin saatava oma polliisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
51
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
26
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image