Oulu

Hailuodon jäätie suljettu toistaiseksi, lautta liikennöi normaalisti – "Laitamme tien nyt kiinni, kun se on suhteellisen ehjä"

Hailuodon jäätie suljetaan sunnuntai-iltana. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 10.2.2019 18:13
Heidi Peltonen

Hailuodon jäätie suljettiin liikenteeltä sunnuntai-iltana kahdeksalta. Oulun tieliikennekeskus tiedotti jäätien sulkemisesta hieman ennen kello kuutta illalla. 

Jäätietä ylläpitävä Touhu-Palvelut kertoo Facebook-sivuillaan, että tiehen on alkanut muodostua railoja lauhan sään, meriveden nousun ja laskun sekä kovan liikenteen vuoksi. 

Touhu-Palveluiden mukaan tulevaksi yöksi luvattu kova vedenpinnan nousu oli viimeinen niitti. 

– Laitamme tien nyt kiinni, kun se on suhteellisen ehjä, pari pakkaspäivää ja saamme jääkulun uudestaan käyttöön, kirjoituksessa kerrotaan. 

Hailuodon lauttaliikenne käynnistyinormaalisti sunnuntai-iltana kello 20. Finferriesin verkkosivuilla kerrotaan, Merisilta-lautta liikennöi normaalin aikataulun mukaisesti sen aikaa, kun jäätie on suljettu.

Hailuodon jäätie avattiin liikenteelle reilu viikko sitten perjantaina 1. helmikuuta.  

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Täysin oikea ratkaisu urakoitsijalta laittaa tie kiinni. Menin illalla Ouluun ja jäätie oli siinä kunnossa, että vettä oli useassa paikassa, railoista tuli lisää ja pinta meni puhki. Nämä tarjousmakkaran ja halpaa keppanaa kittaavat valittajat vois joskus itsekin jalkautua mökistään ulos, kummasti avartaa maailmankatsomusta, eikä tehdä noita typeriä poikkitieteellisiä analyysejä, jotka siellä märkien muhien täyttämässä pienessä pääkopassa muuttuvat ainoaksi oikeaksi valistuneeksi tiedoksi.

Suurimmat valittajat jäätiestä ovat niitä jotka vähiten tietävät ja käyttävät sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäätie laitettiin siksi kiinni ku ylläpitäjällä ei riitä työntekijöitä. Yksi kaveri lähti lomille, niin heti laitettiin tie kiinni vaikka oli hyvä kulkea. Ei niillä riitä aurakalustoa pitämään tuota saaren päätietäkään säällisessä kunnossa. Pyörätie aurataan kerran päivässä jos keretään. ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viki viki, koko talven olen kulkenut työmatkat pyörällä pyörätietä pitkin eikä mitään heikkoa ole ollut kulkemisessa. Oisit käynyt siellä jäätiellä sunnuntaina iltasella, niin tietäisit laitettiinko turhantakia kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sinä siinä vikiset. Jos jäälle nousee 20cm pelekkää vettä ja jää halakeilee, nii ei sinne oo silloin mittää asiaa autolla jos haluaa tien olevan kunnossa lopputalaven. Jäähän tulee niin kova kulutus kun on nastat+suolavettä. Jään pinta menee sohjolle ja kun vesi laskee ja tie jäätyy nii ei sillä ajoradalla enää ajella vaan täytyy tehdä uusi ja se on sitten seuraavista "siirroista" pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saari mikä saari, jokainen on asuinpaikkaansa valinnut, ei ahvenamaalaisetkaa huutele että silta pitäisi sinne saada. Hailuodon ainutkertaisuus toteutuisi nimenomaan kun kulku olisi ainoastaan veneillä ja saaresta ympäristöineen tulisi ulkomaisten turistien kestosuosikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahvenanmaa kiristi valtiolta taas lisää 12 M€, tälläkertaa sotesta. Ahvenanmaalle pumpataan rahaa valtavia määriä vuosittain.
Ehkä näitä kannata verrata ensinkään. Valtion tiellä on kulku hoidettava ja näin ovat tehneetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos me luotolaiset liityttäs ruottiin tai ainakin uhkailtas sillä joka vuosi niin sillan rakentamiseen tai tunnelin kaivuuseen tulis vauhtia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuttua hommaa .montako päivää ajetaan joka talvi .milloin vesi ym ..siltaa odotellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lautan kulut 4-5 milj. / vuosi. Silta/ pengertie maksaa 65-70 miljoonaa. Näin medioissa ilmoitettu. Sillan ylläpitokuluista ei tietoa, mutta eiköhän se parissakymmenessä vuodessa ala tienaamaan. Ei tuo jäätiekään ilmainen ole ja aika lyhytaikainen ilo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltojen ylläpito meri ympäristössä erittäin kallista ja haastavaa noin 5 milj/vuosi, lisäksi rakenteita uudistettava va vahvistettava vähintään 20 v välein (Turussa jopa seuraavana vuotena) ja hinta lappu kymmeniä miljoonia, joten taloudellisesti silta ei tule olemaan kannattava koskaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos asia näin olisi, mihinkään saareen ei olisi missään päin maailmaa tehty siltaa, koska olisi taloudellisesti kannattavampaa ajella lautalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten silta voi tienata??? alle 1000 henkilön saari,,jossa ei ole mitään mainittavaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako kertaa luonnonolot sulkee kiinteän yhteyden niin talvella kuin kesälläkin? Veikkaisin useita kertoja. Lumipyryt ja liikkuvat jäät. Silloin ei kuljeta millään vehkeellä useampaan tuntiin tai päivään... Lautta kulkee säällä kuin säällä. Parasta aikaakin kun jäätie on suljettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh
Ehtikö olla viikkoa auki. Piti niitä lumikasoja siirrellä kauemmaksi, ettei tule painoa liikaa ja vettä jäälle. No nyt sitä tulee taivaalta. Onneksi joku saa töitä kun taas siirrellään ja auraillaan kun alkaa pakastumaan. Eikö vois laitttaa koko saaren kiinni? Kyllä ne rikkaat pääsee sinne mökkeilemään halutessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei rakenneta tunneli , siellä ei hankalat säät haittaa . Näinhän sitä tehhään suuressa maailmassa ja sitähän pitää matkia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo! Lasitunneli merenpohjaa pitkin! Olisi mukava ahventen valtakunnassa matkustaa lomalle Hailuotoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas taas kivoja kommentteja.
No, en tarvi jäätietä, en siltaa enkä lauttaa.
En ole käynyt Hailuodossa enkä käy.
Ja eikös se ministeriö ollut tuohon siltaan myöntänyt just jotakin määrärahaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

9:01
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
9:00
Essee: Politiikkaa tehdään juoksuradoilla, tenniskentillä ja jääkiekkokaukalossa, ja siksi minä katson urheilua Tilaajille
8:28
HS: Venäjä pohti Karjalan myymistä vuonna 1991, mutta ei kertonut Suomen johdolle
8:02
Oulujärven Ärjänsaaressa aika tuntuu pysähtyneen ja lehdossa laiduntavat lampaat, katso kuvagalleria
8:00
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
8:00
Seksuaalisesta identiteetistä kiinnostunut Aurora Reinhard kuvasi 2002 pojilta näyttävien tyttöjen ulkopuolisuutta – Venus-sarjaan innoitus syntyi pornosivustojen isorintaisista naisista Tilaajille
8:00
Yhtenä päivänä taksinkuljettaja Jouko Taipale huomasi, ettei osannut ajaa liikenneympyrästä ulos – Muistisairaan arki on jatkuvaa huolehtimista mutta myös iloa, paljastaa päiväkirja Tilaajille
37
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
10
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
8
Sivulliset pelastivat veteen pudonneen miehen Oulun torinrannassa
4
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
4
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
4
Mykkänen kritisoi liikenneministerin puheita ratahankkeista – "Ristiriita lupausten ja tekojen välillä on suuri"
4
Nallikarissa Spiido-deittaillaan heinäkuussa – Oulussa järjestetään uudenlainen rekrytapahtuma

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miten tämä juttutuvan nykyinen viestiketjujen lukitseminen sopii sananvapauden kanssa?

Juu, ei ole Kalevan juttutuvalla ja sananvapaudella muuta tekemistä kuin se, että Kaleva tarjoaa tällaisen alustan kirjo... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image