Oulu

Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”

Oulun liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg uskoo Stockmannin entisten tilojen vihdoin täyttyvän uuden, aktiivisen omistajan myötä. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.6.2019 9:42
Raimo Pirttikoski

Oulun liikekeskuksen toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg uskoo, että Stockmannin entisiin tiloihin muodostuu monipuolinen kauppakeskus.

Oulun liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg uskoo Stockmannin entisten tilojen vihdoin täyttyvän uuden, aktiivisen omistajan myötä. Hagelbergin mielestä Pekurin kauppakorttelin kehitys on tärkeää koko Oulun keskustalle ja sen vetovoimaisuudelle.

– Pekurin kortteli on merkittävä palanen Oulun kaupunkikeskustaa. Kun sinne saadaan lisää toimijoita ja asiakkaita, se vaikuttaa positiivisesti myös ympärillä olevien liikkeiden asiakasvirtoihin, Hagelberg sanoo.

– Uskon, että siitä muodostuu aika moninainen kauppakeskus, josta tulee sekoitus vähän kaikkea. Se tuo myös lisää tervetullutta kilpailua asiakkaista keskustaan.

Kotimainen kiinteistösijoitusrahasto Trevian Suomi Kiinteistöt I kertoi tiistaina ostaneensa suurimman osan Kauppakortteli Pekurin tiloista. Stockmannilta toissa vuonna vapautuneet noin 17 000 neliön tilat on tähän asti omistanut CBRE:n hallinnoima pohjoismainen kiinteistösijoitusrahasto.

Trevianin nyt hankkimista liike- ja toimistotiloista noin 60 prosenttia on tällä hetkellä tyhjillään. Vuokralaisia on noin 30.

Trevianin mukaan tavoitteena on kehittää Kauppakortteli Pekurista toimiva kokonaisuus, johon kuuluu paitsi liike- ja toimistotiloja, myös esimerkiksi ravintoloita ja kahvioita.

Hagelberg otaksuu, että kiinteistön nykyisiä tiloja muokataan hyvin pitkälti tulevien vuokralaisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

– Tilathan ovat muunneltavissa, ja ymmärtääkseni kiinteistökokonaisuus antaa mahdollisuuksia monenlaiseen kehittämiseen ja erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Hagelberg uskoo, että uusi omistaja lähtee ilman muuta kehittämään kiinteistöä tosissaan. Hän muistuttaa, että kyseessä on sijoitusrahasto, joka myös vaatii pääomalleen tuottoa.

– Heillähän alkaa korko sijoitukselle juosta heti kun kauppasumma on maksettu. Rahasto on vastuussa sijoittajilleen, joten varmasti tavoitteena on saada tilat vuokrattua käyttöön ja tuottamaan hyvinkin nopeasti, Jarmo Hagelberg arvioi.

– Tämä kauppa on tietysti myös positiivinen signaali siitä, että Ouluun halutaan sijoittaa ja tänne halutaan tulla.

Trevian ei vielä ole lähtenyt arvioi-maan kauppakorttelin vuokratason tulevaa kehitystä. Rahaston mukaan tähän vaikuttaa myös se, kuinka paljon tiloihin lopulta investoidaan. Hagelberg huomauttaa, että vuokrasta sopiminen on aina kahden kauppa.

– Kysynnän vilkastuminen ei sinällään nosta vuokratasoa, mutta asiakasvirran kasvulla on siihen vaikutusta. Mitä enemmän asiakkaita, sitä maksukykyisempiä vuokralaiset ovat. Ja kun kiinteistön omistaja saa tuottoa, niin ymmärtääkseni vuokralaisetkin pärjäävät siellä hyvin.

Hagelberg odottaa Kauppakortteli Pekurin kykenevän kilpailemaan myös kauppakeskus Valkean kanssa.

– Kilpailu varmaan parantaa molempien tekemistä, mikä näkyy asiakkaille parempana toimintana. Kilpailu on aina hyvästä.

Valkea taas näyttää pärjäävän hyvin, Hagelberg toteaa.

– Verrattuna moneen kauppakeskukseen Valkeassa on vähän tyhjää tilaa, ja monet toimijat ovat olleet siellä alusta asti.

Oulun liikekeskuksen vinkkelistä keskustan liiketilojen kysynnässä näyttää muutoinkin varsin hyvältä.

– Tilojen käyttöaste on 90 prosenttia. Ja nyt kun Ouluun saatiin taas uusi toimija, se varmasti säteilee moneen paikkaan ja helpottaa monen nykyisenkin toimijan tilannetta.

Oulun liikekeskus

Oulun

liikekeskus ry:n

jäseniä ovat Oulun ydinkeskustan yritykset ja yhteisöt. Yhdistys toimii yhteistyössä Oulun kau-pungin kanssa.

Yhdistys järjestää tapahtumia ja hoitaa alueen yhteismarkkinointia sekä yleisten tilojen käyttöä koskevaa päätöksentekoa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

MItä ihmettä. Taannoin uutisoitiin, että Stockmannilta vapautuneet tilat on lähes kaikki jo vuokrattu uudelleen mutta se taisikin olla uutisankka.
Nuo tilat on hankala saada täyteen koska meillä ei ole tarpeeksi paljon ostovoimaisia asiakkaita tässä kaupungissa. Nokian aikaa kun muistelee niin Esim. Nokian ihmiset kun tuli kauppaan niin ei siinä paljon hintoja kyselty vaan ostettiin sitä mitä tarvitaan nyt ei näin enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinan mies päässyt vauhtiin😋 Jospa siihen Prisma tulisi🤪 Trevian on pitänyt entistä Pukumiehen kulmatilaa tyhjillään jo pidemmän aikaa ja vuokra pyyntö on Helsingin ydinkeskustan tasolla🤘🏻💪.
No hienosti on Pekurin ”kauppakeskuksessa” tyhjät tilat teipattu🤣😂😅

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä tarvittavat kieltokyltit aikoineen rotuaarille ajellessa. Tätä kivisydäntä puuhatessa oli kai puhe, että huoltotoiminta hoidetaan hissinousujen kautta.

Onko joku muukin ehkä huomannut....ettei hoideta vaan päivttäin samat kuorma- ja pakettiAUTOT (joku Kempeleestä ja joku L - ..tronic??)
joskus jopa viisi kerralla väistelevät KÄVELYKADUN kulkijoita ja tottakai myös toisinpäinkin.

Miksi tätä aikoinaan jo varmaankin sovittua asiaa ei saada kuntoon, missä mättää, kuka on vastuussa??

Jos seli -seli on se ettei ole tiedetty niin jospa nyt on tietoa. Ihmehommaa.

Ja tämä ns huoltohan näyttää olevan pikkupakettien roudaamista ympäri kaupunkia......taitaa olla mukavuudenhaluisuus ja LAISKUUS syynä tähän vuosikausien toimintaan. Mikäpä siinä kun kukaan ei viitti puuttua asiaan eli homma jatkuoon.

Ei Jyväskylän hienolla kävelykadulla autoja näkynyt, miksi olisikaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isot jakeluautot eivät mahdu Kalliosydämeen. Korjausta on kuitenkin luvassa, Rotuaari katetaan, jotta pakokaasut eivät karkaa tilan ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitelija ei siis tiedä, että klo 11 mennessä (aamupäivällä) pitäISI huoltohommat olla tehtynä, sen jälkeen homma SEIS.

Isot jakeluautot eivät mahdu kivisydämeen......eli suuntana siis itse rotuaari, SINNE NIMITTÄIN MAHTUU kun on leviät kadut missä ajella!!

VOI PYHÄ YKSINKERTAISUUS!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyväskylässä Rotuaarilla, kuten kaikissa kävelykeskustoissa on välttämätöntä huolto ajoa tiettyinä aikoina 😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sattumoisin Rotuaarilla sijaitsee edelleen taloyhtiöitä joilla on sisäpihalla ihan maksetut autopaikat, sinne on kyllä lupa ajaa ilman että mielensäpahoittajat tästä taas kauhean älämölön aiheuttavat.

Toki esim. meidän yritys vaihtoi suosiolla toimitilaa, koska parkkeeraus oli suorastaan mahdotonta päiväsaikaan.

Näin se keskusta saadaan tyhjäksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari juottolaa lisää sekä kuntosali, mikään ei voita kilpailua, sanoo Jamppa. Siksi asioinkin vallan muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, saatiin taas uusi "kuoppa" jota seurata mielenkiinnolla, mitä luvataan, missä ajassa ja mikä on lopputulos. Eiköhän siinä taas jää musta pekka käteen loppujen lopuksi, vaikka kuinka hienoja korulauseita oulun keskustan vetovoimasuuden kehittämisestä kirjoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on epäonnistunut toimipaikkojen sijoittelussa ja osittain siksi keskustassa ei ole "vilskettä". Yliopiston sijoittaminen on epäonnistunut ratkaisu. Yliopisto olis pitänyt sijoittaa lentokentän ja kaupungin välimaastoon tai ainakin korkeintaan kiven heiton päähän kaupungista.
Nyt asiaa on huono korjata. Ehkä näköalareitti/silta suoraan lentokentältä Kempeleen lahden yli keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopisto on kyllä ihan kaupungissa, eikä tuollaista laitosta todellakaan voi pistää keskelle kaupunkia. Linnanmaan kampus on erittäin onnistunut ratkaisu myös liikenteellisesti, eikä sinne todellakaan ole matkaakaan kuin "kivenheitto".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ko kampukselle on vajaa 7 km, joten ei aivan kaupungissa. Muissa yliopistokaupungeissa matkaa alle 2 km ja se näkyy kaupunkikuvassa, ei toki kaikki tiedekunnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihenhän on juna tulossa😂
Ei se matkasta ole kiinni jos keskustassa ei ole mitään nähtävää. Pilataan loppukin asuintaloilla ja lipputuloksena Rajakylän oloinen keskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta tarvitsee ilmaisen pysäköinnin, asiakkaita tulisi olettavastikin enemmän. Kallioparkki oli hyvä ratkaisu, mutta sen myötä olisi kauppakeskustenkin jo ymmärrettävä, että kaupungin ulkopuolella olevissa marketeissa ei peritä tunti maksuja auton parkkeeramisesta. Suomi on autoilevaa kansa jokatapauksessa. Meillä ei ole julkiset liikenne joka yksistään tuo ihmisiä keskustaan, koska bussitkaan ei ole mikään nopea tai helppotapa tulla keskustaan ostoksille. Kadut ovat yksisuuntaisia, joka tuo aina haasteita tulijoille turisteille, ja auton tuominen johonkin parkkihalliin ei ole niin vaivatonta , jos ei tiedä miten kaupunki toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se maksukaan haittaa, mutta siitä on niin paljon vaivaa jonottaa muutaman ostoksen takia Kalliosydämeen; ota kuitti ja siirrä auto parkkiruutuun, jonota hissiin, vääntäydy maan pinnalle ja etsi kauppa, sieltä takaisin hissiin ja maksuautomaatille, siitä autolle ja jonota lapun kanssa ulos. Aikaa meni 1 tunti kun kiirettä piti, saman teet Raksilan marketissa 10:ssä minuutissa, ja hermot lepää. Siksi kalliosydän ei ole hätäisten paikka, vaan vaatii suunnittelua ja matkan järjestelyjä. Myös verenpaineen on oltava lääkityksellä hallinnassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockmannin loistoaikojen ihmisvirtoja ei tuolla tontilla tulla enää koskaan näkemään, mutta ehkä joskus jotain muuta ja erilaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko Oulusta löytyy muutakin halua ja tarvetta kuin Tokmannia, Halpahallia ja Puuiloa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image