Oulu

Haalarikansa juhli värivalojen välkkeessä alkanutta lukuvuotta

Preludi kokosi tuhansia opiskelijoita Ouluhalliin. KUVA: Heidi Peltonen
Oulu 7.9.2017 23:02
Heidi Peltonen

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat avasivat uuden lukuvuoden Ouluhallissa Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO:n järjestämässä Preludi-tapahtumassa.

Noin puolet tapahtuman lipuista myytiin ennakkoon. OSAKO:n hallituksen puheenjohtaja Essi Lassilan mukaan juhliin odotetaan osallistuvan noin 3000 kävijää.

Illalla kahdeksan jälkeen Ouluhallin eteen oli kerääntynyt jo runsain määrin väkeä jonottamaan sisäänpääsyä. Toisen vuoden liiketalouden opiskelijat Joonas Mäkinen ja Joonas Mård kertoivat saapuneensa paikalle aloittelemaan iltaa.

Toista kertaa Preludiin osallistuva Mäkinen totesi myös odottavansa tämän vuoden Preludilta parempia järjestelyjä kuin edellisellä kerralla.

– Viime vuonna oli paljon porukkaa, mutta tunnelma isossa hallissa oli lattea, Mäkinen harmitteli.

– Toisaalta on hyvä, että on tilaa, Mård lisäsi.

Ensimmäisen vuoden sosiaali- ja terveysalan opiskelijat Jenni Heikura, Meyu Nakamura, Oona Kauppinen, Elina Lassila, Erika Ekdahl, Johanna Lahti ja Sofia Sorvisto kertoivat tulleensa Preludiin tanssimaan. Opiskelijoita tanssittavat illan juhlissa DJ Santtos sekä suomirock-yhtye Tiisu.

– Odotamme hyviä bileitä, Nakamura intoili.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minä en voi käsittää miten tuolla haalarikansalla voi olla vara juhlia niin paljon. Ei voi välttyä ajatukselta, että opiskelu on liian halpaa tai tukiaisia saa liian paljon. Ei ennen ollut vara juhlia yhtä usein kuten nyt juhlitaan kun oli opintolaina joka piti maksaa takaisin. Nykyiset opiskelijat tuntuvat juhlivan lähes joka viikonloppu ja ne on helppo huomata juuri noista haalareista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne ole samat opiskelijat joka viikko juhlimassa. Oulussa on pelkästään korkeakouluopiskelijoita yli 20 000, siitä riittää joka päivälle eri juhlijoita vaikka ei usein bilettäisikään.

On se opintolaina nykyäänkin, ja nyt syksyllä opintotuki pieneni ja lainan määrä kasvoi, joten jos ei ole saanut töitä opintojen oheen, on lähes pakko nostaa lainaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
21
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
20
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
20
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
18
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image