Oulu

Haalarikansa juhli värivalojen välkkeessä alkanutta lukuvuotta

Preludi kokosi tuhansia opiskelijoita Ouluhalliin. KUVA: Heidi Peltonen
Oulu 7.9.2017 23:02
Heidi Peltonen

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat avasivat uuden lukuvuoden Ouluhallissa Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO:n järjestämässä Preludi-tapahtumassa.

Noin puolet tapahtuman lipuista myytiin ennakkoon. OSAKO:n hallituksen puheenjohtaja Essi Lassilan mukaan juhliin odotetaan osallistuvan noin 3000 kävijää.

Illalla kahdeksan jälkeen Ouluhallin eteen oli kerääntynyt jo runsain määrin väkeä jonottamaan sisäänpääsyä. Toisen vuoden liiketalouden opiskelijat Joonas Mäkinen ja Joonas Mård kertoivat saapuneensa paikalle aloittelemaan iltaa.

Toista kertaa Preludiin osallistuva Mäkinen totesi myös odottavansa tämän vuoden Preludilta parempia järjestelyjä kuin edellisellä kerralla.

– Viime vuonna oli paljon porukkaa, mutta tunnelma isossa hallissa oli lattea, Mäkinen harmitteli.

– Toisaalta on hyvä, että on tilaa, Mård lisäsi.

Ensimmäisen vuoden sosiaali- ja terveysalan opiskelijat Jenni Heikura, Meyu Nakamura, Oona Kauppinen, Elina Lassila, Erika Ekdahl, Johanna Lahti ja Sofia Sorvisto kertoivat tulleensa Preludiin tanssimaan. Opiskelijoita tanssittavat illan juhlissa DJ Santtos sekä suomirock-yhtye Tiisu.

– Odotamme hyviä bileitä, Nakamura intoili.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minä en voi käsittää miten tuolla haalarikansalla voi olla vara juhlia niin paljon. Ei voi välttyä ajatukselta, että opiskelu on liian halpaa tai tukiaisia saa liian paljon. Ei ennen ollut vara juhlia yhtä usein kuten nyt juhlitaan kun oli opintolaina joka piti maksaa takaisin. Nykyiset opiskelijat tuntuvat juhlivan lähes joka viikonloppu ja ne on helppo huomata juuri noista haalareista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne ole samat opiskelijat joka viikko juhlimassa. Oulussa on pelkästään korkeakouluopiskelijoita yli 20 000, siitä riittää joka päivälle eri juhlijoita vaikka ei usein bilettäisikään.

On se opintolaina nykyäänkin, ja nyt syksyllä opintotuki pieneni ja lainan määrä kasvoi, joten jos ei ole saanut töitä opintojen oheen, on lähes pakko nostaa lainaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image