Oulu

Forum24: Riikka Moilanen pyytää eroa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­tos­ta – aloittanut työt Business Oulussa

Riikka Moilanen aikoo todennäköisesti jatkaa pormestarimalleihin perehtymistä pro gradu -työssään myöhemmin. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 11.6.2019 9:19
Heikki Uusitalo

Pitkäaikainen kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Riik­ka Moi­la­nen (kesk.) pyytää eroa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton jä­se­nyy­des­tä. Asiasta kertoo Forum24.

Moi­la­nen ar­vi­oi lehdelle, et­tä eronpyyn­tö eh­tii syk­syn en­sim­mäi­seen val­tuus­ton ko­kouk­seen, joka pidetään 9. syys­kuu­ta. Sitä ennen valtuustolla on kesätauko.

Moilanen kertoo aloittaneensa työ Business Oulun työllisyyspalveluissa projektikoordinaattorina. Kyseessä on äitiysloman sijaisuus, joka kestää toukokuuhun 2020.

Moilasen mukaan ei olisi moraalisesti oikein jatkaa kaupungin luottamustehtävässä.

– Bu­si­nes­s Ou­lu on osa kau­pun­ki­kon­ser­nia, jota pal­ve­len jat­kos­sa työ­ni kaut­ta, hän sa­noo lehdelle.

Jos ero myönnetään, Moi­la­sen ti­lal­le val­tuus­toon nou­see keskustan va­ra­val­tuu­tet­tu Eli­na Lap­pa­lai­nen.

Moilanen toimi viime syksyyn saakka Pihlajalinnan alueellisena toimitusjohtajana. Hän sai lähtöpassit tehtävästään niin sanotun ihmisroskakohun takia.

Moilanen oli ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, mutta ei tullut valituksi. Hän on toiminut kansanedustajana vuosina 2003–2007.

Kaleva ei tavoittanut tiistaina aamulla Moilasta kommentoimaan eronpyyntöään valtuustosta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Työllisyyskoordinaattoriksi ihminen jonka mielestä työttömät on ihmisroskia. Hieno valinta Bisness Oulu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulusta on tosiaan kulttuurikaupungiksi käänteisessä mielessä. Milloin tähän "isot pojat palkitsevat marionettinsa" -kulttuuriin tulee muutos. Melkoisin eväin sai Pilaajalinnan toimitusjohtajuudenkin. Ilmeisesti luottamushenkilönä tehtyjen palvelusten ansiosta. Ainakaan koulutuksesta ei voi puhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvävelikerho järjestää aina hyväpalkkaisen paikan tilalle. On kyllä nii läpi näkyvää touhua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopistotasoisen projektisuunnittelijakoulutuksen 1990 luvun lopulla suorittaneena en usko että yliopistotutkinto on tässä tärkein asia. Projektissa työskennellessä tulee hallita projektin vaiheet ja olla kyseiseltä projektin alalta vankka kokemus. On myös tärkeää, että on uskottava tehtävässään ja avoimen rehellisesti sanottuna mielestäni tämä ei nyt kyllä toteudu. Työllisyyspalveluisssa on varmasti asiakkaana paljon pitkäaikaistyöttömiä, työntekijän tulee tuntea tarkastu työllistymiseen liittyvät hallinnolliset vaiheet ja asenne tulee olla kohdallaan. Olen myös huolissani, että Moilanen vielä viime syksyllä käytti aika karkeaa kieltä vähäosaisista lähimmäisistään eli asiakkaan näkökulmasta katsottuna Moilasen luotettavuus ei ole parhaimmalla tasolla tällaisessa ihmisläheisessä työssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tavannut yhden Oulu Business henkilön monta kertaa livenä. Tuli mieleen mistä toi on tullut ja minne menee tai kuka maksaa. Ihan talikka. Kysymys, mitä on Oulun Business ja kuka sen rahoittaa. Ei viitsi edes katsoa netistä, jos tollaiset edustaa Oulua tai muutakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan ylpeä valinnastaan tyhjänpäiväiseen virkaan? Kertokaapa montako hakijaa oli tehtävään? Jos haettiin avoimesti valittiinko pätevin? takaan ja alleviivaan että näin ei ole toimittu. Luottamus? voin sanoa että ei ole!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa firmassa on tunnetusti hyvät palkat.
Veikkaan että Riikan palkka on yli satatonnia vuodessa + päivärahat yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiksu nainen ja kokenut politikko joutui kateellisten ajojahdin kohteeksi ilman syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajojahtiin olisi kyllä syytä Business Oulun papereiden tehtäväntäyttöprosessin selvittämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokenut poliitikko kyllä. Muusta en tiedä.
Jos paikka on ollut avoimena, näinä aikoina olisi varmaan ollut myös koulutettuja hakijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilöstökulut BusinessOulu 8,12 Miljoonaa euroa 2018 ja henkilöstömäärä 164 henkilöä! Tämä tilinpäätöksestä 2018. https://www.ouka.fi/documents/52058/15255193/Tilinp%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s+ja+toimintakertomus+2018.pdf/d678b822-af6c-4c15-a1eb-a2304b2ac48b

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä Oulun kaupungin touhu kyllä jo aivan hirveää. Niin järjestettiin politiikassa ja oikeassa työelämässä epäonnistuneelle kepulaiselle suojatyöpaikka. Ja tätä ennen demaripapille viestintäjohtajan pesti jne., jne. Lista on loppumaton. Miksi paikka ei ollut julkisessa haussa? Riittääkö Moilasen pätevyys, kun yleensä maisterintutkinto tällaiseen paikkaan vaaditaan? Noh, pappikin pääsee Oulussa viestintäjohtajaksi. On niin moraalitonta touhua, ettei enää järki riitä ymmärtämään tätä veronmaksajien kyykytystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten pystytään lehtijutun perusteella arvoimaan kunkin pätevyyttä ko. tehtäviin? Lehtijutut ja etenkin somekommentointi on yhtä kaukana totuudesta kuin itä lännestä. Päätoimittaja ei kelpaa viestintäjohtajaksi, projektikoordinaattoriksi ei pysty mm. kaupunginhallitusta johtanut henkilö? Ei se tutkinto mitään takaa vaan osaaminen ja sitä ei voi lehtikirjoittelun perusteella arvioida. Sopivuus on sitten toinen asia, mutta siitä vastaavat valinnan tehneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa seurata kaupungin nettisivuja: https://www.ouka.fi/oulu/tyo-ja-elinkeinot/avoimet-tyopaikat

Sieltä ne avoimet tehtävät aina löytyvät, ei niitä kannata Kalevan kommenttipalstalta kysyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image