Oulu

Ex-kiekkoilija Janne Puhakka ja Finnish Nightmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen Oamkin kampanjan keulakuvina

Oamk jatkaa vuonna 2017 lanseeraamaansa #luotaitseesi-teemaa, jonka tarkoituksena on rohkaista nuorta olemaan oma itsensä. KUVA: Essi Puuri
Oulu 25.3.2020 10:00 | Päivitetty 25.3.2020 10:01
Jarkko Harjumaa

Ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka sekä Finnish Nightmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen ovat Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijarekrytointikampanjan keulakuvina.

Oamk jatkaa vuonna 2017 lanseeraamaansa #luotaitseesi-teemaa, jonka tarkoituksena on rohkaista nuorta olemaan oma itsensä.

Puhakka nousi julkisuuteen syksyllä 2019, kun hän kertoi olevansa homoseksuaali. Puhakasta tuli historian ensimmäinen Liigassa pelannut pelaaja, joka kertoi homoseksuaalisuudestaan avoimesti julkisuudessa.

Espoon Bluesissa pelannut Puhakka kertoi peliuransa aikana seksuaalisesta suuntautumisestaan vain luottoystäville joukkueessa.

– Päätin jakaa tarinani, jotta maailma voisi olla kaikille yhdenvertainen tulevaisuudessa. Luota itseesi ja tiedä, että olet arvokas sellaisena kuin olet, Puhakka sanoo Oamkin videolla.

Korhonen puolestaan teki alun perin kavereilleen suunnatun Finnish Nightmares -sarjakuvan, josta kuitenkin kasvoi kansainvälinen ilmiö. Korhonen on painottanut aiemmissa haastatteluissaan, ettei omaa osaamista saa vähätellä ja häpeillä.

– Olemme iloisia, että Janne ja Karoliina lähtivät mukaan kampanjaamme. Meille on tärkeää kannustaa nuoria luottamaan itseensä ja tulemaan meille opiskelemaan juuri sellaisena kuin ovat, viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala kertoo.

Korkeakoulujen yhteishaku on parhaillaan käynnissä. Yhteishaku päättyy 1. huhtikuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kiiltokuvat ovat kiiltokuvia. Todellisuus on todellisuutta. Uskokoon kiiltokuviin ne jotka kiiltokuviin haluavat uskoa. Todellisuuteen uskominen on aina ollut joillekkin liian rankka kokemus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menin minäkin tänne jokunen vuosi sitten. Sain kohdata henkilökohtaista syrjintää ja huonoa kohtelua. Suorituksiani aliarvioitiin säännöllisesti eikä osaamistani arvostettu. Toiminta oli kaikkea muuta kuin erilaisuutta hyväksyvää. Silmätikkuna oleminen oli kaikkea muuta kuin mukavaa. Toiminta jatkuu entisellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karseaahan tuo oli. Ei ketään kiinnostanut selvittää ongelmia...ne haluttiin vain piilottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi nostaa toiminnan tasoa ja paljon. Tämän jälkeen laittaa ne kovatasoiset uudet opettajat eturiviin mainostamaa osaamista. Nuorten organisaatioon kuulumattomien henkilöiden käytöllä ei taso nouse. He eivät voi päättää organisaatiossa mistään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäis näissä kamppanjoissa antaa nuorille oikea kuva siitä millaisesta oppilaitoksesta on kyse. Opetuksen taso on huono jos sitä edes annetaan. Tutkimusta ja uuden tiedon luontia ei juurikaan ole. Ilmapiiri on huono ja kokeneimmat opettajat on irtisanottu. Käytännön osaamisesta ei ole tietoakaan vaikka tarkoitus olisi opettaa ihmisiä ammatteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
3
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image