Oulu

Euroopan kestävin kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki -hanke starttaa Rotuaarilla – tarkoituksena tarjota testialusta ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­sil­le keksinnöille

Oulu 22.8.2019 18:04
Antti Karvonen

BusinessOulu lanseeraa Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen tulevana viikonloppuna 23–24. elokuuta. 

Hankkeen tarkoituksena on tarjota testialusta ympäristöystävällisille keksinnöille erilaisissa tapahtumissa. Keksinnöt voivat liittyä esimerkiksi tuotteisiin, palveluihin tai jätehuoltoon, ja niiden halutaan pienentävän tapahtumien hiilijalanjälkeä.

Ensimmäiseen pilottikokeiluun avataan haku vuodenvaihteen jälkeen.

Hanke mukana IlmastoAreenalla ja Ilmakitaransoiton MM-kisoissa

Perjantaina 23. elokuuta hanke on mukana Ilmakitaransoiton MM-kisojen yhteydessä Rotuaarilla järjestettävässä Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -keskustelutilaisuudessa, jonne hanke tuo esiintymään folkmuusikko Ylva Harun.

Perjantaina avataan myös kysely, johon vastaamalla yleisö voi kertoa, minkälaisia ympäristötekoja se tapahtumilta odottaa.

– Jatkossa ympäristötyö tulee olemaan tapahtumille yhä enemmän kilpailuvaltti, joka vaikuttaa valintoihin lippuluukuilla, toteaa hankkeen projektipäällikkö Taina Ronkainen tiedotteessa.

Lisäksi hanke osallistuu Iin IlmastoAreenalle lauantaina 24. elokuuta ja tuo mukanaan Trash Heroesin tanssija-räppäriduon, joka siivoa esiintymisalueensa ja pitää pienet juhlat.

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke toteutetaan BusinessOulun tapahtuma- ja markkinointiyksikössä. Hanke liittyy Oulun kulttuuripääkaupunkihakemukseen, jonka kärki on kulttuuri-ilmastonmuutos.

Hankkeessa määritellään ekologisesti kestävät toimintamallit, joihin myös Oulu2026-ohjelman tapahtumat sitoutuvat.

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke on saanut Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-rahoituksen Pohjois-Pohjanmaan liitolta. Budjetti on 615 000 euroa. Hanke alkoi elokuussa ja jatkuu kevääseen 2022 saakka.

MAINOS

Kommentoi

Oulun kaupungin kaikkien työ- ja virkasuhteessa olevien työntekijöiden palkkaus pitää muuttaa tulospalkkaukseksi. Tulospalkka on tällöin perusosa 750 euroa/kk ja palkanlisä tehdyn työn tuloksien mukaan 500-2500 euroa kuukaudessa ja se maksetaan takautuvasti yhden tai kahden kuluessa. Kaupunki ei voi enää työllistää työttömiä, työpaikka pitää hankkia itse vapailta työmarkkinoilta. Kaupungin talous on kuralla, se tiedetään. Verovarojen turha kuluttaminen saa loppua nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä homma. Ehkä Putin voisi puhua atomiohjuksien kanssa vaikeuksissa olovan Rosatomin rahoittajakaupuntin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukekaapa uutinen loppuun. Euroopan aluekehitysrahasto eli EU rahoittaa. Veronmaksajilta tuskin tulee kuin murto-osa. Olemme EUlle nettomaksajia, hyvä saada tänne pohjoiseen rahaa, jolla joku nuori projektin vetäjä saadaan palkattua. Yks työtön vähemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu tarvitsee ja varsinkin kuntalaiset tarvitsevat todella toimivia PYSYVIÄ rakenteita mahdollistamaan monenkeskisten yritysverkostojen kukoistus tukemaan ja täydentämään toinen toisiaan liiketoimintojen vahvistumisessa mikä johtaa pitkäjänteiseen nimenomaan paikalliseen työllistämiseen, mikä taas on ainoa keino nostaa Oulu ylös suurtyöttömyyden pohjattomasta suosta.

BusinessOulun virkamiehet laitetaan myymään palvelunsa 100 % provisiopalkalla yrityksille. Jos ei tule kauppaa niin ei tule palkkaakaan.
Verovaroilla yhä laajenevan virkakunnan tempputyöllistäminen saa luvan loppua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bisnes ideat. Mistä niihin saat tuhannet, hä.
Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki- hanke.
Pikkusen rotia taas henkseleiden paukutteluun BusinesOulu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mikä tärkeintä: mikään ei maksa kaupungille mitään. Pitäisi olla mieluummin "Maailman halvin kultuuripääkaupunkihanke". Kaupunkilaiset voivat itse keksiä ja järjestää - tai mielessään kuvitella kaikenlaista kulttuurihässäkkää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Todellakaan ei toimi yhtään mikään ja kaikenlisäksi ei osata yhtään mitään. Sori sori sössiä kyllä osataan ja valittaa sekä olla kateellisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä itse teet muuta, kuin valitat? kannattaisi kuitenkin itse ensin noudattaa omaa neivoa ja sitten kun asian osaa alkaa toisia neuvomaan ja arvostelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No minulla on kaikkein ympäristöystävällisin keksintö jota kukaan muu ei voi päihittää.
Samalla kun me tässä odotamme tulevaisuuden fysiikan tarjoavan ihmiskunnalle täysin ilmaisen ja puhtaan energian, on minulla keksintö tämän siirtymäajan (arvio 20v) ajaksi ja se on supermoderni kivihiilivoimala tai kansanomaisesti ihan vain uusi kivihiilivoimalaitos. Tekniikka on maailman yksinkertaisin eli siinä on se polttouuni ja savupiippu ja lämpö lämmittää kiertoveden joka pyörittää turbiinia joka tuottaa tolkuttoman määrän melkein ilmaista energiaa.

Nyt joku sitten toki sanoo, että tuo on vanha keksintö. No tekniikan osalta juu, mutta uutta tässä on se, että minä rikon eliitin luoman tabun ja sanon sen ääneen. Osa nuorista on ollut koko elämänsä eliitin laitoksista (koulut, päiväkodit) ja he eivät ole koskaan kuulleet, että kaikkein puhtain ja luontoystävällisin energia on kivihiili. Savupiipusta tulee sitä samaa mitä sinunkin suusta tulee eli hiilidioksidia ja noki kerätään suodattimiin. Lähistöllä olevat metsät käyttävät hiilidioksidin uuteen kasvuun ja samalla metsänomistajien omaisuus vain kasvaa kun paksumpaa mäntyä puskee ennätysvauhtia.

Voidaan myös sanoan niin, että ympäristön ja ihmiskunnan pelastava keksintöni on se, että sanotaan valheille ei. Romutetaan jokainen pato pilaamasta jokia ja kaadetaan jokainen tuuliviiri turmelemasta maisemia. Tilalle yksi tai kaksi hiilivoimalaa jotka korvavat kaiken ja vielä enemmän.

Jos minun keksintö ei pääse vähintään finaaliin, niin siihen sanon, että on kyllä ihme peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu pahalta, että tuo rahoitetaan työpaikkojen ja/tai peruspalvelujen leikkauksilla. Se on sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävyyden vastakohta ja lisää epätasa-arvoa Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungin johdolla on kunnianhimoiset tavoitteet nostaa Suomi Euroopan ja ehkä koko maailman tietoisuuteen Euroopan kulttuuripääkaupunkihankkeella. Tämä tapahtuu veronmaksajien kustannuksella. Oulu on velkaantunut ja velkaantuu lisää, toimintamenot ylittävät tulot. Kulttuuripääkaupunkihankkeen laskennalliset kustannukset ovat suuremmat kuin Euroopan aluekehitysrahastosta myönnetty rahoitusosuus on, veronmaksajat kustantavat. Nyt Oulun kaupungin täytyy saneerata henkilöstöä, turhat niin sanotut asiantuntijat ja ylimääräiset johtajat "kilometritehtaalle". Oulussa asuu nälkiintyneitä, asunnottomat ja vähä-älyset katoavat Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja Kontinkankaan terveysasemalle, sen voi lisätä hankkeen info'on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
9:56
Kaleva oikaisee
9:34
Saudi-Arabian johtama koalitio pysäytti ja tuhosi huthien lähettämän räjähdealuksen Punaisellamerellä
28
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
18
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
15
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
7
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
7
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta
6
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image