Oulu

Ensimmäinen ehta pan­nu­kak­ku­ra­vin­to­la avaa Oulussa

Ravintolayrittäjä Raili Kukkohovi on muokannut vuoden päivät tyttärineen täydellistä pannukakkua. KUVA: Pekka Peura
Oulu 15.1.2010 18:28
Arja Mikkola
Haave pannukakkuravintolasta alkoi itää peräti vuosikymmen sitten, kertovat tuoreet ravintolayrittäjät Raili ja Maria Kukkohovi. Alunperin idean toi mukanaan Hollannissa työskennellyt Johanna Kukkohovi. Ja kun Maria-sisar vuosi sitten palasi Kreikasta Suomeen, äiti Raili Kukkohovi ajatteli, että nyt tai ei koskaan.

Maailmalla pannukakkuravintoloita toimii ainakin Hollannissa, Kreikassa ja Yhdysvalloissa. Keski-Euroopan kaduillakin tiristellään ohikulkijoille monenlaista lettua ja itseasiassa Suomessakin toimii jo ainakin kaksi pannukakkukahvilaa: Metsänkylän navetassa Aulangolla ja Naantalin Muumimaailmassa.

Harvassa osoitteessa on kuitenkin tarjolla lähes sata pannukakkuvaihtoehtoa, kuten nyt Oulussa Aittatorilla, missä lauantaina avataan Suomen ensimmäinen "oikea" pannukakkutalo.

Reseptiä on viilattu kokonainen vuosi niin, että nyt se on tekijöidensä mukaan "täydellinen". Sama salainen resepti toimii nyt pohjana niin makeissa kuin suolaisissakin variaatioissa. Päällykset sen sijaan vaihtelevat maun mukaan Nutellasta kylmäsavuporoleipäjuustoon. Yhdistelmää paistetaan sitten pannussa kääntäen hiljaisella tulella niin, että tuloksena on paksu ja pyöreä, hieman rapea luomus.

Sopivien tilojen etsimiseen kului vuosi, mutta edes lama ei pelottanut, kun kaksikerroksinen Renesans-ravintola löytyi marraskuussa Aittatorilta.

Nyt uusyrittäjiä jännittää enää se, löytävätkö myös asiakkaat osoitteen. Talvella kun ei Kauppahallin taakse juuri eksy ohikulkijoita.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (96)

Oululaiset ovat kateellisia kun naist tekivät unelmastaan totta! ja oululaisten pitäis saada kaikki ilmaiseksi, aina nuristaan hinnoista! menkää kebebille tai känkkylään valittajat jotta me oikeat kulinaristit voimme nauttia erikoisuuksista rauhassa!! Kyllä 100 vaihtoehtoa on paljon, ei varmaan tule vielä viidessä vuodessakaan testattua nuita kaikkia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on valitettavasti tämäkin firma ennen syksyä nurin. Ei tule riittämään asiakkaan kovin pitkään nuin suppealla valikoimalla. Kerran kun on käynyt, nii se on siinä ja kaikki on nähty ----> mikä sinäki olet arvostelemaan, jos itte perustaisit jonku ravintolan ja sulle kommentoitas noi ni ois tosi kannustavaa yms . noo kaikilla on oma mielipide mutta minä ainaki tuun käymää vastaki ! hyvää pannaria oli !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllä se on kallista kun vertaa Ranskan creppeihin mitkä ovat jumalaisia mauiltaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"No on kyllä aika kallista siinäkun perheen kanssa käy niin se on 50e laaki melkeen.jää kyllä meikäläiseltä käymättä.5e ois ollu lähempänä kipurahaa." -oliko tuo joku läppä..? halvemmalla saat ainoastaan joistain räkäsistä pikaruokaloista kuten joistain pitseerioista oulussa... Tämä paikka kuitenkin pikkasen tasokkaampi kuin em. ja hinnat ei todellakaan ole korkea. Hinnat ei todellakaan ole korkeat ja piste. 50 e on hyvin pikkuraha kun lähtee mihin tahansa suomessa olevaan keskitason ravintolaan syömään perheen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Allrgiat on hyväksytty kyllä. Ei ongelmaa eikä tajunnan vaikeutta. Onko tullu maistettua kananmunatonta esim.pannaria joka osataan tehä??! Se on pannari ja sillä siisti. Ei oo kukaan hoksannut asiaa joille olen sitä tarjonnut ja hyvin on maistunut. Ei tietenkään kukaan syö sellaista mille allerginen, kun muitakin vaihtoehtoja on... Esim. kananmunaton......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maistettu on ja hyvää oli!!! Toistekin tullaan! Onnea vaan kovasti uusille yrittäjille! Tämä n rautaa!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hyvät ruoat oli kun kävimme perheen kanssa. nälkä lähtee erittäin edulliseen hintaan!! paljon vaihtoehtoja ja suosittelen lämmöllä kyllä kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kävimme mieheni kanssa avajaispäivänä syömässä tässä ravintolassa. söimme puoliksi ensin yhden ruokaisan pannukakun ja jälkiruuaksi toisen pannukakun makealla täytteellä.lopuksi joimme vielä ihanat erikoiskahvit.lähti nälkä!rahaa meillä kului yhteensä alle 25e. kallistako muka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on kyllä aika kallista siinäkun perheen kanssa käy niin se on 50e laaki melkeen.jää kyllä meikäläiseltä käymättä.5e ois ollu lähempänä kipurahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on vaikea tajuta ettei ihmiset hyväksy omia allergioitaan, vaan vaativat tällaista spesiaalipalvelua kaikkialla. Voisin verrata taiteeseen tällaista vuoden viilattua reseptiä, joka ei ole sitten yhtään sama asia täysin eri raaka-aineista tehtynä. Sinänsä minulle on aivan sama jos yrittäjä haluaa sitten sellaistakin tarjota, itse en syö ruokia mille olen allerginen, muitakin vaihtoehtoja on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vanaha idea. Muut ei oo vaan hokanneet mainostaa lehtijutun muodossa. Onnea uusille yrittäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hyvää! tällaisia juttuja Ouluun lisää. Hinta hiutelee 10 euroa kahvin kanssa otettuna. Tosi hyvä tarjonta. Ehkä jos joku, niin valinnan vaikeus tulee eteen. Käykää ihmeessä testaamassa! Onnea yrittäjille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä siinä niin vaikiaa tajuta että jotku ihimiset on allergikkoja ja toivovat myös itselleen sopivaa syötävää... Kyllä pannari on pannari ilman kananmunaa tehtynä ja laktoosittomana ja maidottomana. Onpa asiakkaatki tykänneet. Pittää vissiin sattua asia omale kohale ennenkuin tuokin allergia asia ymmärretään........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutussa annettiin mielestäni muutama vihje mistä ravintolaa voi lähteä "etsimään". "Harvassa osoitteessa on kuitenkin tarjolla lähes sata pannukakkuvaihtoehtoa, kuten nyt OULUSSA AITTATORILLA, missä lauantaina avataan Suomen ensimmäinen "oikea" pannukakkutalo." "Sopivien tilojen etsimiseen kului vuosi, mutta edes lama ei pelottanut, kun KAKSIKERROKSINEN RENESANS-RAVINTOLA LÖYTYI MARRASKUUSSA AITTATORILTA. Nyt uusyrittäjiä jännittää enää se, löytävätkö myös asiakkaat osoitteen. Talvella kun ei KAUPPAHALLIN TAAKSE juuri eksy ohikulkijoita."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno Idea ! Toivon onnea ja menestystä ! Tullaan perheen kanssa käymään kun tulemme Ouluun . Eihän Pannari voi olla Gluteeniton , Munaton ja Maidoton ? Ei se silloin mikään Pannari ole ! Se on silloin ihan jotain muuta, mitä lie ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (96)

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
61
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
59
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – Oulun rakennusvalvonta: Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta
27
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
15
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

108 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image