Oulu

Ensihoidon koulutus Oamkin vetovoimaisin kohde kevään yhteishaussa – jokaista aloi­tus­paik­kaa kohden yli 42 hakijaa

Oamkin hakijamäärältään suosituin koulutus oli liiketalouden koulutus, johon oli yhteensä 1719 hakijaa. KUVA: Essi Puuri
Oulu 3.4.2019 21:28 | Päivitetty 3.4.2019 21:30
Mirko Siikaluoma

Oulun ammattikorkeakoulun 1541 aloituspaikkaa haki yhteensä 4 677 ensisijaista hakijaa. Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi keskiviikkoiltapäivällä kello 15.00.

Hakijamäärältään suosituin koulutus tuttuun tapaan liiketalouden koulutus, johon haki 568 ensisijaista hakijaa 230 aloituspaikalle. Liiketalouteen oli yhteensä 1719 hakijaa, mikä tarkoittaa neljän prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Eniten hakijoita yhteen aloituspaikkaan nähden oli ensihoidon koulutuksessa, johon oli lähes 16 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Yhteensä ensihoitoa opiskelemaan haki yli 42 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Yli 10 ensisijaista hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohti vetivät fysioterapia- ja terveydenhoitajakoulutukset.

 

Viime kevään yhteishakuun verrattuna suosiotaan kasvattivat ICT-alan koulutukset. Tieto- ja viestintätekniikan hakijamäärä kasvoi viidenneksellä ja tietojenkäsittelyn lähes kahdeksan prosenttia.

Ammattikorkeakoulututkintojen valintakokeet järjestetään vieraskielisessä koulutuksessa huhtikuussa ja suomenkielisessä koulutuksessa touko-kesäkuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käytännön töissä olen nämä käytännön asiat joutunut opiskelemaan. Ilmapiiri koulussa oli todella huono.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika lailla turhaan menin tänne. Mesoaminen käytännön taitojen oppimisesta johti hakemiseeni. Keskenkään ei osannut jättää. Petyin asenteisiin ja osaamisen tasoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syntyypi tämä vetovoima ihmisiä harhaanjohtamalla. Käytännön tulokset puuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opiskelin tietojenkäsittelyä OAMKissa. Eipäs ole paljon turhempaa koulutusta.Opettajilla ei mitään kokemusta käytännön hommista. Olleet joskus valmistuttuaan kesän käytännön hommissa. Ohjelmistoliiketoiminnan osaaminen oli kaikkein heikoimmalla tasolla vaikka ala on hyvin kansainvälinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas pääsee lukemaan itsekseen kotosalla ja OAMK lähettää todistuksen kun kolme vuotta on täynnä. ICT-alan opetus on todella surkeaa ja tämä hoitopuolikin näyttää suhteellisen huonolta käytännön näkökulmasta katsottuna. Talo lähinnä pyrkii osaavista opettajistaan eroon kun muualla maailmassa osaajia arvostetaan. Ei ole paljon järkeä tässä touhussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitkaa sitten semmoisia jotka jaksavat nostella potilaita, ettei tarvita monta yksikköä nostamaan potilasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä siinä nuoren mielessä ajaa ammattiin, joka on täyttä kärsimyksen vierestä seuraamista? Ja kun siellä autossa ei kuitenkaan pysty näitä ihmisten kipuja juurikaan helpottamaan. Sitä samaa morkkua koneeseen, että pää menee sekaisin. Ei voi käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika harva saa paikkaa mutta sehän oli se koulutuslupaus minkä toimitusministeriö lupaili edellisissä vaaleissa...
kepu pettää aina kuten sanotaan ja kokoomus lisäksi.
Kannattaa miettiä ketä äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä koulutus jutusta näkee ettei hoitoalan työntekijöistä ole pulaa, kunhan vain annetaan vakituiset työpaikat. Kallista asioiden hoitoa koulutetaan ihmisiä työttömäksi, kun ei kuitenkaan säästöjen takia palkata työhön. Tätä se on ollut yli 20 vuotta, silloinkin kun itse kouluttauduin ammattiin. Kallista säästämistä ja ihmisten masentamista. Tulisi tutkia ja kartoittaa mitä terveydenhuoltoalalla todella tapahtuu. Ihmiset opiskelevat tosissaan haaveidensa ammattiin ja ovat suurin osa tukityön ja työttömyyden uhreja, monelle haaveiden työpaikka jää vain haaveeksi. Mitä tuhlausta, miettikää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tulee oppilaat pettymään. Varsinkin sairaanhoitajan monimuotokoulutuksessa. Sitähän ei ensi syksynä järjestetä koska saivat niin paljon huonoa palautetta. Todella vähän kontaktiopetusta tärkeissä aineissa. Mm ekg-mittaukset opetellaan täysin kotona vailla kontaktia opettajaan. Oamk:n tarkoituksena on ollut ottaa mahdollisimman paljon oppilaita sisään. Sehän onnistuu vain ottamalla oppilaat sisään monimuotokoulutukseen. Opiskelijat itse opiskelee kotona. Noin joka 3. tai 4 viikko on lähiopetusta. Kyllähän silloin voi ottaa monta ryhmää kotiopetukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Kumma kukka.
yks mummeliini

Uusin lukijakuva

Forest

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

98 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Käy koulua alalle, jossa on töitä tarjolla. Valmistu hyvillä papereilla ja pidä jo opiskeluaikana kesätöissä huoli posit... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image