Oulu

Ensihoidon koulutus Oamkin vetovoimaisin kohde kevään yhteishaussa – jokaista aloi­tus­paik­kaa kohden yli 42 hakijaa

Oamkin hakijamäärältään suosituin koulutus oli liiketalouden koulutus, johon oli yhteensä 1719 hakijaa. KUVA: Essi Puuri
Oulu 3.4.2019 21:28 | Päivitetty 3.4.2019 21:30
Mirko Siikaluoma

Oulun ammattikorkeakoulun 1541 aloituspaikkaa haki yhteensä 4 677 ensisijaista hakijaa. Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi keskiviikkoiltapäivällä kello 15.00.

Hakijamäärältään suosituin koulutus tuttuun tapaan liiketalouden koulutus, johon haki 568 ensisijaista hakijaa 230 aloituspaikalle. Liiketalouteen oli yhteensä 1719 hakijaa, mikä tarkoittaa neljän prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Eniten hakijoita yhteen aloituspaikkaan nähden oli ensihoidon koulutuksessa, johon oli lähes 16 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Yhteensä ensihoitoa opiskelemaan haki yli 42 hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Yli 10 ensisijaista hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohti vetivät fysioterapia- ja terveydenhoitajakoulutukset.

 

Viime kevään yhteishakuun verrattuna suosiotaan kasvattivat ICT-alan koulutukset. Tieto- ja viestintätekniikan hakijamäärä kasvoi viidenneksellä ja tietojenkäsittelyn lähes kahdeksan prosenttia.

Ammattikorkeakoulututkintojen valintakokeet järjestetään vieraskielisessä koulutuksessa huhtikuussa ja suomenkielisessä koulutuksessa touko-kesäkuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käytännön töissä olen nämä käytännön asiat joutunut opiskelemaan. Ilmapiiri koulussa oli todella huono.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika lailla turhaan menin tänne. Mesoaminen käytännön taitojen oppimisesta johti hakemiseeni. Keskenkään ei osannut jättää. Petyin asenteisiin ja osaamisen tasoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syntyypi tämä vetovoima ihmisiä harhaanjohtamalla. Käytännön tulokset puuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opiskelin tietojenkäsittelyä OAMKissa. Eipäs ole paljon turhempaa koulutusta.Opettajilla ei mitään kokemusta käytännön hommista. Olleet joskus valmistuttuaan kesän käytännön hommissa. Ohjelmistoliiketoiminnan osaaminen oli kaikkein heikoimmalla tasolla vaikka ala on hyvin kansainvälinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas pääsee lukemaan itsekseen kotosalla ja OAMK lähettää todistuksen kun kolme vuotta on täynnä. ICT-alan opetus on todella surkeaa ja tämä hoitopuolikin näyttää suhteellisen huonolta käytännön näkökulmasta katsottuna. Talo lähinnä pyrkii osaavista opettajistaan eroon kun muualla maailmassa osaajia arvostetaan. Ei ole paljon järkeä tässä touhussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitkaa sitten semmoisia jotka jaksavat nostella potilaita, ettei tarvita monta yksikköä nostamaan potilasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä siinä nuoren mielessä ajaa ammattiin, joka on täyttä kärsimyksen vierestä seuraamista? Ja kun siellä autossa ei kuitenkaan pysty näitä ihmisten kipuja juurikaan helpottamaan. Sitä samaa morkkua koneeseen, että pää menee sekaisin. Ei voi käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika harva saa paikkaa mutta sehän oli se koulutuslupaus minkä toimitusministeriö lupaili edellisissä vaaleissa...
kepu pettää aina kuten sanotaan ja kokoomus lisäksi.
Kannattaa miettiä ketä äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä koulutus jutusta näkee ettei hoitoalan työntekijöistä ole pulaa, kunhan vain annetaan vakituiset työpaikat. Kallista asioiden hoitoa koulutetaan ihmisiä työttömäksi, kun ei kuitenkaan säästöjen takia palkata työhön. Tätä se on ollut yli 20 vuotta, silloinkin kun itse kouluttauduin ammattiin. Kallista säästämistä ja ihmisten masentamista. Tulisi tutkia ja kartoittaa mitä terveydenhuoltoalalla todella tapahtuu. Ihmiset opiskelevat tosissaan haaveidensa ammattiin ja ovat suurin osa tukityön ja työttömyyden uhreja, monelle haaveiden työpaikka jää vain haaveeksi. Mitä tuhlausta, miettikää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tulee oppilaat pettymään. Varsinkin sairaanhoitajan monimuotokoulutuksessa. Sitähän ei ensi syksynä järjestetä koska saivat niin paljon huonoa palautetta. Todella vähän kontaktiopetusta tärkeissä aineissa. Mm ekg-mittaukset opetellaan täysin kotona vailla kontaktia opettajaan. Oamk:n tarkoituksena on ollut ottaa mahdollisimman paljon oppilaita sisään. Sehän onnistuu vain ottamalla oppilaat sisään monimuotokoulutukseen. Opiskelijat itse opiskelee kotona. Noin joka 3. tai 4 viikko on lähiopetusta. Kyllähän silloin voi ottaa monta ryhmää kotiopetukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:37
Kolmen vuoden vääntö ja hikinen loppusuora: EU-maat vahvistivat brexit-sopimuksen
20:04
Asunto ei ole itsestäänselvyys Oulussa – Asunnottomien yö muistutti jälleen ongelman olemassaolosta
20:03
Yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä herää eloon The Hanging Garden -näyttelyssä – OSAO:n floristimestariopiskelijoiden taidonnäytteitä voi ihailla kasvitieteellisellä puutarhalla Tilaajille
19:04
Oamkin projektissa bensasyöppö maasturi muunnettiin biokaasulla toimivaksi, ja se toi isot säästöt: "Polttoainekustannukset sataa kilometriä kohti lähes puolittuivat" Tilaajille
19:03
Tärkeintä on tunnelma - sisustussuunnittelija Minttu Vartiainen auttaa ihmisiä luomaan kauniin ja toimivan kodin
18:00
Oulussa esiintyvä Nik Kershaw on iloinen elämästä julkisuuden ulkopuolella – “On helppoa olla menestynyt, mutta maine on todella vaikea asia” Tilaajille
17:55
Mitä tapahtuu brittiparlamentin superlauantaina – brexitin loppusilaus vai vastaveto täysin toiseen suuntaan?
58
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
55
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
52
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
48
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
36
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
35
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
30
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Palkkojen halpuutustako

S-ryhmä varmasti maksaa suomalaisille kokeille työehtosopimusten mukaista palkkaa kuten laki vaatii. Se taas on eri asi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image