Oulu

Enni Rukajärvelle Vuoden Tyttöteko -palkinto – "On osoittanut omalla esi­mer­kil­lään, mitä kaikkea tyttö saa olla"

Enni Rukajärvi on osoittanut omalla esimerkillään, mitä kaikkea tyttö saa olla ja tehdä. Kuusamolaisen lumilautailijan toista olympiamitalia juhlittiin viime helmikuussa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 11.10.2018 14:35 | Päivitetty 11.10.2018 14:36
Kaleva

Lumilautailija Enni Rukajärvi palkitaan Vuoden Tyttöteko -huivilla. Palkinto julkistetaan tänään kansainvälisenä tyttöjen päivänä Vuolle Tyttöjen Talolla yhteistyössä Planin Oulun-osaston kanssa.

Perustelujen mukaan Rukajärvi on osoittanut omalla esimerkillään, mitä kaikkea tyttö saa olla ja tehdä. Hän on myös rohkeasti ja muita kunnioittaen toiminut arvojensa mukaisesti. Perustelujen mukaan Rukajärvi on osoittanut omalla työnteollaan ja käytöksellään, että nuori nainen voi vaikuttaa tärkeisiin asioihin niin paikallisesti kuin yhteiskunnallisesti.

Rukajärvi on useissa haastatteluissa kertonut huolensa ilmastonmuutoksesta. Hän on mukana  Protect Our Winters -projektissa, joka on muun muassa haastanut hiihtokeskuksia vaihtamaan ekosähköön. Rukajärvi itse on kertonut syövänsä kasvispainotteisesti, sillä lihantuotanto aiheuttaa paljon kasvihuonepäästöjä.

Vajaa kaksi vuotta sitten kuusamolaisnainen lopetti yhteistyön energiajuomajätti Red Bullin kanssa. Rukajärvi perusteli päätöstään sillä, että hän haluaa toimia vain sellaisten yritysten kanssa, joiden arvojen takana hän voi seisoa ilman, että joutuu esittämään mitään.

– Jossain menee jokaisella se raja, minkälaisia asioita haluaa edustaa, Rukajärvi totesi tuolloin.

Uransa aikana Rukajärvi on voittanut kaksi olympiamitalia sekä useita MM-mitaleja.

Toripolliisi sai huivinsa

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään maailmanlaajuisesti tänään. Tyttöjen päivä on julistettu YK-teemapäiväksi vuonna 2011.

Tyttöjen päivän tarkoituksena on tukea kaikkia maailman tyttöjä: heidän oikeuksiaan, heidän kohtaamiaan haasteita ympäri maailmaa sekä luoda heille mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa, täysiarvoisina yhteisöjemme jäseninä.

Palkinto luovutetaan henkilökohtaisesti Rukajärvelle myöhemmin syksyllä.

Oulussa tyttöjen päivän vietto aloitettiin Toripolliisin huivittamisella klo 9.30. Patsas on saanut kaulaansa päivän ajaksi Planin Tyttöjen päivän huivin.

Toripolliisin kanssa otettuja kuvia voi julkaista somessa hastagilla #tyttöjenpäivä.

Päivän vietto päättyy illalla, jolloin Tyttöjen päivän kulkue käynnistyy Rotuaarin pallolta klo 19.15.

Lue myös Enni Rukajärvestä Pyeongchangin olympialaisten yhteydessä viime talvena tehty henkilökuva.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä Enni, teit oikein miehen työn, hyvä myös että tytöt on tulleet takaisin, Terv. Iäkkäämpi poika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä lähtien lähemmäs 30-vuotias on ollut tyttö/poika? 28-vuotias on ihan aikuinen ihminen eikä mikään kakara enää, ihmeellisen alentuvaa kielenkäyttöä virallisessa yhteydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä puhuttu että Enni Rukajärvi olisi tyttö vaan että hän on hyvä esimerkki tytöille siitä että myös tyttö voi haaveilla monenlaisesta ammatista ja pystyä jo nuorena naisena vaikuttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Enni ! Mutta... Nytkö niitä tyttömäisiä tekoja saa olla ? Eihän niitä enää pitänyt pienen suuriäänisen vähemmistön mielestä olla tyttöjä tai poikia vaan jotain kolmatta juttua, minkä ne hihhulit on lanseerannu. En nyt muista mikä se nimi oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mukava nähdä Rukajärven Enni joskus ilman pipoa, edes palkintopallilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös meiltä miehiltä aikoinaan katsottu naisia halventavaksi kutsua 28-vuotiaita tytöiksi? Minun ikäiseni yli kuusikymppisen rinnalla tietenkin helposti niin käy mutta olen yrittänyt opetella tavoille...

Eipä silti, ampumaradalla maanpuolustuskoulutusvastaava pojitteli minua (harmaapäinen ja kaljuuntunut olen) ja vaimoani tässä taannoin. No, sattuuhan sitä, mutta jos jatkuvasti sattuu niin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurssien vetäjät ovatkin yli-ihmisiä. He tietävät kaikesta kaiken, myös sosiaalisesta käytöksestä. Itseasiassa sotaväen pitäisi olla sukupuoleton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image