Oulu

Enää kaksi kuukautta Valkean avajaisiin – paikkoja siivotaan jo

Valkeassa asennetaan kylmälaitteita. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 13.2.2016 8:03
Pasi Klemettilä

Kauppakeskus Valkean työt etenevät kohti valmistumista hyvässä aikataulussa. Sokos-tavaratalon sisätiloissa ovat lattiat ja seinät jo valmiilla pinnoilla, lattioita tosin enimmäkseen peittävät vielä suojapahvit. Kalustaminen ja siivoustalkootkin ovat jo alkaneet viimeisten rakennustöiden ohessa.

Pieniä yksityiskohtia on tavaratalon puolella tekemättä, esimerkiksi alakattoja on vielä kaapelivetojen takia auki.

– Kyllähän tässä vielä kaikenlaista on. Viimeisiä pintoja laitellaan, sanoo Osuuskauppa Arinan rakennuttajapäällikkö Petri Piirala.

Käytännössä Sokoksen puolelta tilat alkavat olla valmiina ja kalustaminen on jo alkanut.

– Eihän tässä ole tavaroituksen alkuun ole kuin vähän yli kuukausi. Se alkaa maaliskuun puolessa välissä ja kestää nelisen viikkoa, kertoo kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho.

Valkea ja sen noin 60 liikettä avaavat ovensa asiakkaille torstaina 14. huhtikuuta.

60 toimijasta on tähän mennessä julkistettu 45. Loput toimijat julkistetaan maalis-huhtikuun taitteessa.

Arinan kauppakeskus Valkeassa on jo melko valmista. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Luulenpa, että siihenkään kauppaan ei tule asiaa. Kastellin Prisma, Stockman, ja Ideapark ovat käymättä. Niin on moni muukin pienempi yritys. Tämä nykyinen eläke piisaa just naapurikauppaan elintarvikkeisiin ja juokseviin asioihin. Ei ole tarvetta lihottaa ainakaan S-ryhmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtavaa, että saadaan jotain uutta keskustaan! Työllistävä vaikutus tuonkaltaisella projektilla on suuri ja Sokos tuo Ouluun paljon tuotteita joita ei täältä ole aiemmin edes saanut! Sokos on myös hintaystävällisempi kuin Stocka ikinä ja valikoima on laajempi. Sitäpaitsi Isokatu oli suunniteltu muutettavaksi kävelykaduksi jo ennen tuon lasiseinän rakennusta, joten autolla siitä ei olisi päässyt oli seinää eli ei. :) Seinää aiotaan myös pitää pääosin auki, ainoastaan sääolosuhteet mahdollisesti pakottavat ne sulkemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Valkean vessoista tulee yhtä siistit kuin Itiksessä (Helsinki). Ne oli yllätys! Ihankuin jonkun luksuskylpylän/hotellin wc:t! Kampissa taas olivat aivan järkyttävässä kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuonne taida rikkaan kannattaa mennä. Tuulipukujen suhina käy korviin ja köyhyys haisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi katettua osaa ei nostettu toisen kerroksen kohdalle? Näin katu olisi jäänyt vapaaksi ja sisäänkäynnit kadun molemmin puolin.. Toisessa kerroksessa kadun kohdalla olisi voinut olla vaikkapa näköalaravintola kadun päällä! Monelta ongelmalta olisi vältytty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa ongelma on se että alkuperäistä rakennuslupaa ei noudatettu, eli että kadun tulee olla aina auki ja kuljettavissa. Eikä muuten tuo kate näytä yhtään siltä mitä luvattiin.

Ehdottamasi malli olisi aika mielenkiintoinen, mutta sellaista rakennuslupaa ei kukaan koskaan hakenut. Ja mitähän rakennuslaki sanoo siihen että katualueelta annetaankin rakennusoikeutta yksityiselle toimijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wau, nyt kyllä tulee hinku muuttaa takaisin Ouluun! Todella kansainväliseltä näyttää!! Kuka on suunnittelija? Hienoa jälkeä, varsinkin tuo tapetti/kuva!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa kulkea silloin kun liikekeskus on auki mutta sen jälkeen kun liikkeet suljetaan ei kuljeta, oli sitten mikä kortti hyvänsä vaikka Isokadun luvattiin olevan kuljettavissa aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuonne keskustaan eli nykyiseen arinalandiaan ole mitään asiaa koska kaiken saa muualtakin eli helppokulkuisista kauppakeskuksista keskustan ulkopuolelta. Ei ole pienintäkään syytä enään poiketa keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakin vei sanat suustani. Keskustaan en astu enään jalallanikaan koska kaupoissa käynti on merkittävästi helpottunut peltomarketeineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kauheen valmiilta näyttäny torstaina ku kävin katteleen... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkät on tiskit ruokapuolella. Kuinka pitkään menee, että tilalle tulee hyllyjä? Palvelutiskissä tuskin jääpaloja halutaan vain myydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
9:30
Jos mahdollisuus aukeaa, Rasmus Karjalainen on valmis liikahtamaan – "Kaikki on mahdollista"
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
43
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
23
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image