Oulu

Elekt­ro­niik­ka­ket­ju Power avaa myymälän Kaakkuriin ja rakentaa toisen Li­min­gan­tul­liin

KUVA: Power
Oulu 4.11.2016 11:45 | Päivitetty 10.11.2016 8:23
Eija Mikkonen

Elektroniikkaketju Power tuo Ouluun kaksi myymälää. Ensimmäinen avataan Kaakkuriin nykyisen Expert-myymälän paikalle. Noin 2000 neliön kokoisten tilojen remontointi on parhaillaan käynnissä. Powerin toimitusjohtaja Mika Aro sanoo, että myymälä avataan joulukauppaan, ehkä jo marraskuussa.

Toinen myymälä rakennetaan Limingantulliin. Power on tehnyt sopimuksen uuden 2500 neliön kokoisen myymälän rakentamisesta Nuottasaarentien ja Kempeleentien risteykseen Prisman lähelle.

– Olemme jo pidemmän aikaa hakeneet tilaa suurmyymälälle Limingantullin alueelta, missä meidän kilpailijoitakin on. Se on ollut hankala projekti, ja esisopimuksia on kariutunut muun muassa erilaisiin etuostosopimuksiin. Nyt saimme kuitenkin minun mielestäni alueen keskeisimmän paikan, Aro sanoo.

Expertit häviävät Oulusta

Limingantullin uudisrakennuksen rakentaminen ei ole vielä alkanut. Aron mukaan myymälä on määrä avata ensi vuoden joulukauppaan. 

– Saamme koko ajan kyselyitä siitä, milloin tulemme Ouluun. Koska Limingantullin myymälän avaamiseen on vielä pitkä matka, päätimme remontoida nykyisen Expertin myymälän Poweriksi Kaakkurissa jo nyt, Aro kertoo.

Power hallinnoi Suomessa myös Expert-myymälöitä, jotka ovat nykyään keskittyneet pääasiassa pienemmille paikkakunnille. Oulun toinen Expert-myymälä Tyrnäväntiellä lopettaa tammikuussa.

Oulussa isot markkinat

Ensimmäiset Power-myymälät avasivat ovensa Suomessa toukokuussa. Nyt liikkeitä on 25 kappaletta. Tänä vuonna myymälöitä avataan Kaakkurin lisäksi Vaasaan ja Jyväskylään.

Nopea kasvu on nostanut ketjun kilpailemaan markkinaosuuksista Gigantin ja Verkkokauppa.comin kanssa.

Vaikka kilpailu on kovaa, Aro näkee Oulun markkinat kiinnostavina.

– Noin kuusi prosenttia Suomessa myytävästä elektroniikasta myydään Oulun alueella, Aro kertoo.

Aron mukaan Power on saanut vahvan alun Etelä-Suomen liikkeissä. 

– Uskomme, että Oulussakin on tilausta meidän toimintamallille, missä on sama hintataso netissä ja fyysisessä myymälässä. Asiakkaille on helppoa ja avointa, kun sähköiset hintalaput päivittyvät myymälässä monta kertaa päivässä, Aro kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

Power ja XXL samaa ulkolaista mukahalpaa. Varmaan tarjotaan taas jotain Norske-Svenssoni rahoitusta kylkiäisenä. Todella huonot valikoimat molemmissa. Huonoa tavaraa.

Valkeessa taas en käy. Nyt keskusta on pilalla. Kivisydän ja Valkee (valjut ja valkoiset kuolleenluut) eivät mielikuvana houkuttele ostamaan eivätkä käymään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on kasvanut tarjonta ja ydinkeskustaan on tullut lisää uusia liikkeitä. Valkee työllistää 60 liikettä, mm. Pukumiehen tiloissaan. Helsinkiläiset Anttila ja Stockman lopettaa. Anttilan tilat on kohta täynnä. Stockman lähtee ja tilalle on tulossa suuri tavaratalo ja siellähän on jo 5-10 muuta liikennettä ennestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä hyvä, että on vielä noita kivijalkakauppoja. Netistä kun tilaat, ei ole "kasvoja" myyjällä, hankala palauttaa , takuut yms. näennäin halpuus. Suosin suomalaisia kauppoja, ja kunpa ois enemmän Suomessa valmistettuja tuotteita niistä uupelo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon mukaan Oulussa Power ei ole surkeampi kuin Expert, koska Tyrnäväntien Expert on ollut Oulun paras kodinkoneliike nimittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan, että Verkkokauppa muuttaa kaupungin Pohjois-puolelle lähelle Yliopistoa, Teknologiakylää ja täsmä markkinoita ilman kilpailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy hakea ämpäri avajaisista. Kinkkukiusaus ja nokipannukahavit olis myös hyvä avajaisissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas lisää ulkolaisia liikkeitä jotka tulevat kuppaamaan Suomalaisten rahat ja tuotitavarat vie myös Suomalaisten työpaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi tullut Ideaparkin yhteyteen, niin olisi saanut alueelta monopolin ja lentävän lähdön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi tullut nyt IdeaParkin alueelle, sillä Oulun pohjoispuolella ei vastaavia liikkeitä oikein ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa jos pystyvät kilpailemaan Verkkokauppa.comin hintojen kanssa. Verkkokauppa.comin sijainti on vähän turhan kaukana, joten tervetuloa limingantulliin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verkkokauppa kaukana ja Limingantulli lähellä? Hmm. Tuommosella asiakkaalla ei ole yhtään mitään merkitystä, jos jotakin kyseisten liikkeitten tuotteita tarvitsee, muutamalla kilometrillä ei ole mitään merkitystä. Suodatinpussit saa ihan siitä lähikaupasta.
T. imim. Verkkokauppaan 90Km.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaukana mistä? Toinen Power myymälä siis tulee Kaakkurin, jossa myös Verkkokauppa.com on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis onko tuo lopulta mitään muuta kuin expert uusilla kylteillä. Nettisivut on molemmissa myös samalla pohjalla.
Hölmöjä kuluttajia taas vedetään ihan täysillä kun luulevat saavansa jotain uutta ja halpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä järki laittaa elektroniikkaliikettä Kaakkuriin jossa on jo Verkkokauppa. Tai Limingantulliin jossa jo Gigantti ja Expert. Kaupungin pohjois-puolella oli väkeä ja kysyntää aivan yhtä paljon ja ilman kilpailua. Lisäksi alueella yliopisto, Technopolis jne joissa paljon tietotekniikan käyttäjiä. Kyllä jää käymättä nämä tulevat Powerit juuri sijaintiensa vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka päiväkö sinä käyt ostamassa uuden pesukoneen ja läppärin, vai miksi kodinkoneliikkeen pitäisi olla heti naapurissa? Ne menevät siksi samalle alueelle, että firmat pystyvät kilpailemaan keskenään asiakkaista. Kun ihmisellä tulee tarvetta hankkia jotakin, niin hän voi käydä samalla reissulla monessa liikkeessä, eikä välttämättä vain osta siitä ensimmäisestä, johon sattuu astumaan sisään. Kun on paljon liikkeitä, niin alueella on myös paljon asiakkaita, kun kaikki tietävät suunnistaa sinne.

Johan tuossa jutussakin sanottiin, että Kaakkurin liike avataan siksi, että se saadaan tulille jo jouluksi. Limingantulliin tulee uudisrakennus, joten se avautuu vasta joskus ensi vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image