Oulu

Edessä poik­keuk­sel­li­sen lämmin viikonloppu: Oulussakin hätyytellään syksyistä läm­pö­en­nä­tys­tä

Sunnuntaina voidaan rikkoa päiväkohtainen lämpöennätys. KUVA: Pekka Aho
Oulu 12.10.2018 14:09
Eija Mikkonen

Viikonloppuna Oulun seudulla päästään nauttimaan harvinaisen lämpimästä syyssäästä.

Lämpimin päivä on sunnuntai. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo, että jos pilviverho rakoilee, lämpötila voi nousta Oulussa 15 asteen kieppeille. 

– Pohjanmaa kokonaisuudessaan näyttäisi olevan koko Suomen lämpimintä seutua. Sunnuntaille ennusteet näyttävät jopa 17–18 astetta, mutta se tuntuu sekä pilvisyyden että klimatologian kannalta kovin korkealta, Kokko sanoo.

Vuodesta 1959 asti tehdyissä tilastoissa lokakuun 14. päivän korkein lämpötila on 15,3 astetta, joka on mitattu Kaarinassa Turun seudulla. Kokon mukaan sunnuntaina ennätys voi hyvinkin mennä uusiksi.

– Kovin harvinaista on, jos noihin lukemiin todella päästään. Pilvisyys ratkaisee ja ennusteessa on vielä suuria epävarmuuksia, Kokko huomauttaa.

Keskimääräisesti Oulussa on tähän aikaan vuodesta 6,2 astetta lämmintä. Siihen verrattuna myös perjantai ja lauantai ovat tavanomaista lämpimämpiä, mutta pilvisiä päiviä.

Etelälounaasta tuleva lämpimän kostea ilmavirtaus nostaa perjantain lämpötilan 7–10 asteen haarukkaan. Pohjois-Pohjanmaalla pilvet ovat tiukassa koko päivän. Myös yöllä lämpötilat pysyvät samoissa lukemissa.

Lauantaina etelälounainen tuuli voimistuu, mikä voi saada pilviverhon rakoilemaan. Pilvisellä säällä lämpötila jää kymmeneen asteeseen tai vähän alle. Jos aurinko pilkahtaa, lämpötila nousee Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa jo lauantaina 12–14 asteeseen.

Katso paikkakuntakohtaiset sääennusteet Kalevan sääsivulta!

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se on pareen nyt nauttia näistä parista lämpösestä päivästä! Kylmenee pian kovasti ja talvi tulee kertaheitolla. Tulee pitkä ja luminen talvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saishan tuo lämmetä. Auton keulassa kolisee ja katsastus painaa päälle. Mukavampi pihalla työskennellä auton alla kun ei palelisi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö tätä voidaan kutsua intiaanikesäksi, kun on jo näin myöhäistä. Tänä vuonna ei oikeata intiaanikesää tullutkaan, kuten ei tosin monena muunakaan vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image