Oulu

Demokraatti-lehden päätoimittaja Mikko Salmi valittiin Oulun kaupungin uudeksi vies­tin­tä­joh­ta­jak­si – aloittaa huhtikuun alussa

Mikko Salmi on valittu Oulun kaupungin uudeksi viestintäjohtajaksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.2.2019 10:55 | Päivitetty 12.2.2019 15:38
Antti Ervasti, Janne-Pekka Manninen

Sdp:n Demokraatti-lehden päätoimittaja, teologian maisteri Mikko Salmi on valittu Oulun kaupungin uudeksi viestintäjohtajaksi. Salmi aloittaa toimessa 1. huhtikuuta.

Salmen mukana valinnan viimeisessä vaiheessa olivat Porin kaupungin viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala Porista sekä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan journalistinen projektipäällikkö Taija Rämet-Hara Helsingistä.

Salmi on koulutukseltaan teologian maisteri ja filosofian maisteri.

Salmi on tällä hetkellä Oulun kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen sosiaalidemokraattinen jäsen ja SDP:n pää-äänenkannattajan päätoimittaja. Hän ei näe minkäänlaista eturistiriitaa tai jääviysongelmaa valinnassaan.

– Totta kai luovun luottamuspaikoistani, eli 1. huhtikuuta en ole enää poliittinen toimija. Ei poliittinen tausta ole toisaalta negatiivinenkaan asia: kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen oli vihreiden puoluesihteeri, ja nousihan Kari Nenonenkin kaupunginjohtajaksi demareitten leiristä.

Poliittisesta taustasta on hänen mukaansa muun muassa se etu kaupungille, että hän viestintäjohtajana tuntee henkilökohtaisesti ja hyvin kaupungin päättäjät.

Salmi toivoo olevansa ainakin edeltäjäänsä pidempiaikainen viestintäjohtaja. Sanna Keskinen aloitti työnsä toissa syksynä ja siirtyi Kainuun Sanomien päätoimittajaksi viime syksynä.

– Monikanavaisuus tulee näkymään työssäni. Tulemme hyödyntämään aiempaa enemmän liikkuvaa kuvaa, erilaisia mobiilipalveluja ja vuorovaikutteista viestintää kuntalaisten kanssa. Painopiste siirtyy tiedottamisesta viestintään, toivottavasti. Oulu tulee olemaan myös viestinnällisesti digikaupunki.

Irtisanoutumisensa Demarista Salmi aikoi laittaa vireille heti tiistaina valinnan tultua julki. Irtisanomisaika on kuukausi. Työ viestintäjohtajana alkaa 1. huhtikuuta.

– Samalle päivälle, aprillipäivälle sattuu Oulun kaupunginvaltuuston kokous, jossa sanoudun irti luottamustehtävistäni. Siihen asti olen mukana kunnallispolitiikassa, Salmi suunnittelee.

Valtuustoon Salmen tilalle tulee Jukka Lappalainen. Kaupunginhallituksen paikan päättää SDP:n Oulun kunnallisjärjestö.

Laajala: Aktiivinen toiminta politiikassa ei aiheuta jääviyttä

Salmen valinnan päättänyt Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo, että aktiivinen toiminta politiikassa ei aiheuta juridista eikä muodollista jääviyttä viestintäjohtajan tehtävässä.

– Onhan Oulun kaupungissa aiemminkin tehty tämän kaltaisia politiikassa mukana olleiden henkilöiden valintoja. Itse painotin tässä valinnassa ammatillista osaamista ja kokemusta. Oli politiikassa mukana tai ei, on aina eduksi, jos ihminen tuntee poliitikkoja, yrittäjiä ja toimii verkostoissa, Laajala perustelee.

Viestintäjohtajaksi haki kaikkiaan 26 henkilöä. Laajala kertoo käyttäneensä kolme loppusuoralle päässyttä hakijaa myös kaupunginhallituksen edessä.

– Vaikka valinnan teki kaupunginjohtaja, halusin kaupunginhallituksenkin voivan halutessaan ottaa kantaa ja keskustella. Tässä tapauksessa on etua siitä, että viestintäjohtaja tuntee Oulun poliittisen päätöksenteon ja myös pääkaupunkiseudun median edustajat äärimmäisen hyvin.

Kaupungin mukaan viestintäjohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa monikanavaisen viestinnän ja markkinointiviestinnän suunnittelu ja kehittäminen kaupunkistrategian mukaisesti, Oulu-brändin johtaminen, mediayhteistyö sekä yhteiskunta- ja sidosryhmäsuhteet, ylimmän johdon- ja päätöksenteon viestintä ja viestintäryhmän esimiestehtävät.

Viestintäjohtaja on Oulun kaupungin johtoryhmän jäsen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Sääliksi käy niitä, jotka kuvittelivat, että paikan saa journalistisella osaamisella ja viestintäalan asiantuntemuksella. Mitähän kaupunginjohtajan ja kaupunginjohdon päässä oikein liikkuu? Paljon kertoo se, että Laajala joutuu jo tässä vaiheessa selittelemään tekemäänsä poliittista valintaa. Surullinen on Oulun kohtalo. Syöksykierre kohti moraalista ja taloudellista tuhoa vain kiihtyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viestintäjohtajan virka on taas yksi turhake. Ei mitään tarvetta, kukaan ei huomaa eroa jos tätä ei olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatimuksena ei tainnut olla viestinnän ammattilainen. Ihanan suvaitsevainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin juuri. Sisäpiiri valitsee aina sopivimman, ei pätevintä. Nyt ei tule säröjä yhteiseen hyrinään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Itse painotin tässä valinnassa ammatillista osaamista ja kokemusta." No siinä tapuksessa jotenkin olisi tullut ensin mieleen nämä kalkkiviivoille jääneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitun johtajan taustat huomioon ottaen, viestinnän taso ja puolueettomuus tulevat heitetyksi romukoppaan. Poliittinen ja vakaumuksellinen suunta on sellainen, että asat eivät ainakaan parane Oulun vaikeuksien keskellä. Ikävä kyllä, erittäin väärä valinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähinnä odotin, että olisi valittu puolueeton keskustalainen, ja sivukylien vaatimuksesta.
Oulun seudun kuntaliitokset on suurin hallinnolllinen virhe mitä Oulun kaupunki on onnistunut tekemään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungilla on oikein tiedottajien pataljoona. Mistä näille kaikille riittää tekemistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkaan olisi pitänyt valita rautainen ammattilainen. Salmi taitaa olla kulkuriluonne hoitaa virkaansa parivuotta niin ja näin ja sitten lähtee jonnekkin taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei ainakaan koulutuksella ollut merkitystä. Myös muualta tullut olisi voinut osaltaan virkistää kaupungin toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on sellainen johtaja, jolla on pää pilvissä ja jalat tukevasti irti maasta. Uhka vai mahdollisuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei hups ole ymmärtänyt että ei valittu kaupunginjohtajaa.Keskustapuolueella on se virka.Tiedottaminen on eri asia.Päättäjät myös eri porukkaa.Salmi vain tiedottaa mitä on päätetty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viestintäjohtajalla tulisi olla alan koulutus. Teologian opinnot suuntaavat muihin tehtäviin.
Toiseksi työkokemuksen tulisi olla laaja-alaista. Oli tarjolla kaupungin viestintäkokemusta samoin ylen viestintää. Ja Oulu valitsi näin.
Ei tarvitse ihmetellä miksi täällä ei oikein mikään onnistu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demokraatti -lehden päätoimittaja. Viestintäkokemusta lienee sekin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin kommentoitu. Oululaisia käy sääliksi. Pääseekö Oulun johtopaikoille vain "hyviä tyyppejä", toisilleen tuttuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko porvaritaustainen henkilö "neutraali" valinta, mutta demaritaustainen ei? No eipä tietenkään. Onnea Salmelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

22.4.
Lintujen kevätmuutto on vilkkaimmillaan – korkeapaine voi saada linnut muuttamaan niin korkealla, että muutto jää meiltä huomaamatta
22.4.
Patrik Laine ei lähde jääkiekon MM-kisoihin – kauden aikana kiusasi selkä ja pudotuspeleissä nivusvaiva
22.4.
Classicille neljäs salibandyliigan mestaruus putkeen – kymmenelle pelaajalle kaudesta neljä mestaruutta
22.4.
Lasitaiteilija ja muotoilun merkkihahmo Oiva Toikka on kuollut
22.4.
Escurialille ei ole löytynyt vielä jatkajaa, mutta puisto avaa ovensa normaalisti vappuna – "Kyselyitä tuli paljon varsinkin viime kesänä"
22.4.
Lämmin keli jatkuu koko viikon, monin paikoin on ruohikkopalojen vaara – ensi viikolla sää viilenee ja vappu voi olla sateinen
22.4.
Tarvitaan klassikko, ohjaaja ja pari näyttelijää – oululaislähtöinen Eero Ojala kertoo, miten Tšehovin Lokki lähti liitämään uutena teatterisovituksena Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Parhaat eläkejärjestelmät 2018: 1.) Tanska 2.) Alankomaat(Hollanti). 3.) Suomi. Mitä niillä olikaan yhtenäistä.... Lue lisää...
Niinpäs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image