Oulu

Club Teatria on Suomen suurimpien joukossa

Salin perälle tulee kahteen kerrokseen baaritiloja. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 31.3.2005 0:00 | Päivitetty 31.3.2005 7:48
Janne Nyyssönen
Lavasta ei vielä keskiviikkona ollut tietoakaan, mutta ensi silmäys vielä keskeneräiseen Club Teatriaan pysäyttää. Paikka on oikeasti iso.

Yleisökapasiteettia klubin puuhamiehet eivät kerro. Se halutaan jättää yllätykseksi avajaisiin, perustelee Markku Ahola, joka pyörittää Oulussa myös Kuusisaarta.

Klubi on joka tapauksessa suurimpia Suomessa, joten mahdollisuudet Oulussa järjestettäviin konsertteihin nousevat yhteensä salin uusiin ulottuvuuksiin - ainakin vuodeksi. Club Teatrian pitkäikäisyys riippuu siitä, miten Atrian entisen teurastamon uudisrakentaminen edistyy.

"Koko ajan mietitään uutta paikkaa, jos tämä lähtee", kertoo Mikko Forstén, joka tunnetaan myös Qstock-festivaalin taustalta.

Uuden klubin keulakuvaksi on ryhtynyt jääkiekkoilija Janne Niinimaa.

"Tykkään pyöriä musiikkihommissa", Kärppien harjoituksista paikalle pyyhältänyt Niinimaa perustelee Club Teatriaa pyörittävään yhtiöön mukaan lähtemistään.

Niinimaa oli mukana katsastamassa teatterilta jäänyttä tyhjää hallia. Syntyi ajatus, joka vaikutti toimivalta etenkin oli tieto, että Ouluun kaivataan salia nykyisten klubien ja jäähallin väliin.

"Voin käyttää omia kontakteja. Tunnen paljon porukkaa musiikkimaailmasta", Niinimaa kertoo. Rahasta hän ei halua puhua. Mukana yhtiössä on kuitenkin oululaisia musiikkialan ihmisiä.

Puuhamiehiä auttoi paljon, että teatterin jäljiltä akustiikka oli jo valmiiksi kunnossa. Rahaa on säästynyt, kun salia on laitettu kuntoon talkoovoimin. Niinimaakin ilmoittautuu remonttimieheksi, vaikka tunnustaa, ettei vasara oikein pysy kädessä.

Luulisi ainakin palvelun pelaavan, kun baaritiskillä on mittaa 18 metriä. Esiintymislavalle näkee myös toiseen kerroksen VIP-tiloista.Muutakin kuin heviä


Niinimaa, Forstén ja Ahola tähdentävät moneen kertaan, ettei kyseessä ole pelkästään heville tai rockillekaan varattu paikka. Iskelmätähtiä varten lattialle saa kätevästi siirrettävän tanssiparketin ja messuihinkin tila käy.

Toukokuun alussa pidettävien avajaisten pitää kuitenkin olla oman näköiset. "Laita siihen, että Twisted Sister on ihan oikeasti tulossa", Niinimaa ohjeistaa. Kaupungilla ei ole meinattu uskoa 1980-luvun hardrock-suuruuden Oulun-keikkaa todeksi.

Ja toinen jo varmistunut konsertti on oululainen merkkitapaus sekin. Sentencedin jäähyväiset pidetään syyskuussa Club Teatriassa.

Katso LISÄKUVAT!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image