Oulu

Ci­ty­ka­ni­rin­nas­tus lopetti Rauhan tervehdyksen pakinapalstan

Oulu 29.1.2009 10:35 | Päivitetty 29.1.2009 17:30
Kaleva
Suurperheiden rinnastus citykaneihin johti pakinapalstan lopettamiseen Rauhan tervehdyksessä. Oulun seurakuntien lehden 1. kivi -pakinapalstalla puututtiin keskusteluun Ihmisoikeusliiton ehkäisykieltoselvitykseen tavalla, joka sai lehden hallituksen puuttumaan asiaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kotimaa-lehti.

1. kivi -palstan viimesin pakina oli otsikoitu "Lapsi - avain taivaaseen". "Ja sitä autuaampi on sielu, mitä enemmän sinappikoneita on maailmaan tuottanut", pakinassa luki. "...citykanien lailla kasvavia perheitä on. Taivaspaikkaa kannattaa tavoitella."

Sanat johtivat palautevyöryyn Rauhan tervehdyksen hallitukselle.

"Lehdessä tuli niin paha ylilyönti, että en voinut olla puuttumatta asiaan. Suurperheiden vertaaminen citykaneihin ja heidän lapsiensa sinappikoneeseen ei ollut hallituksen mielestä asiallista", sanoo hallituksen puheenjohtaja, Tuiran seurakunnan kirkkoherra, Hannu Ojalehto sanoo Kotimaa-lehdelle.

Lue lisää huomisesta Kalevasta!

Kotimaa-lehden artikkeli kokonaisuudessan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (126)

"Melko sairasta loukata kaneja vertaamalla niitä lestadiolaisiin." Kun tälle palstalle kirjoittaa, toimitus ilmoittaa valitsevansa julkaistavat mielipiteet. Kuinka törkeä pitää mielipiteen olla, että sensuuri sen poistaa? Kritiikkiä saa esittää, mutta ihmisloukkaukset ovat asia erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkästä aikaa puhuttiin asioista niiden oikeilla nimillä!, kiitos pakinoitsijalle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtuiskohan ns. riviuskovaisten kova kauna vl kohtaan siitä, että kyseinen lahko porskuttaa kaikessa rauhassa ev.lut. kirkon suojissa ja kuitenkin jokainen kunnon vl uskoo ettei taivaaseen ole pääsyä kuin vanhoillislestadiolaisilla? Uskovaisia ei ole kuin vl uskovaiset, muut menee helvetin tuleen (huom! ev.lut. seurakunnan papeissa on paljon lestadiolaisia, kiinnostaisi tietää, miltä tuntuu saarnata helvettiin joutuville ihmisille sunnuntaisin ja siunata heitä maan poveen?). Toinen, muitakin kuin uskovaisia närästävä juttu on juuri tuo ehkäisykielto. Se on naisia sortava järjestelmä, joka närästää ketä tahansa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kannattavaa ihmistä, sanokoot aivopestyt fundametalistit asiasta mitä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katselen kerrostalonaapurin nuorta väsynyttä alle 30-vuotiasta äitiä, jolla yhdeksäs vauva hyvällä mallilla tulossa ja edellisestä synnytyksestä alle vuosi. Suurperheen vertaus citykaneihin voisi kyllä olla vähän liiankin osuva ilmaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kritiikki eri asioita kohtaan on sallittua, mutta toisten törkeä loukkaaminen ei. Se tekee haavan loukatun sydämeen. Provosoivat jututkin ovat kannatettavia, mutta johonkin se täytyisi raja vetää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me kaikki olemme heitelleet ensimmäisiä kiviä. Ne ovat olleet vain enimmäkseen sisällä. On puuttunut rohkeus. RT:n kivet ovat osuneet ja nyt osui liian tarkasti. Voi meitä ihmispoloja. NÄMÄ KIVET OLIVAT TARKOITETTU VAIN KESKUSTELUN AVAUKSIKSI JA EHKÄ MONELLE AVUKSIKSIKIN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan se jo aika ottaa tosiasiat puheeksi. Usko Jumalaan on täysin eri asia kuin yrittää ylikansoittaa maailmaa siksi että ennenkään ei ole ehkäisyä käytetty. Tehkää nuotionnekin kiviä raaputtamalla? Ja miten ihmeessä voitte olla INTERNETISSÄ? Paha sana täällä leviää?!?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista, että kirkko pohtii ja hakee syitä ihmisten eroamiseen kirkosta. Haetaan syitä uhteiskunnan muutoksesta ja ties mistä. Eivätkö he huomaa, että he tekevät sen ihan itse? Jos seurakunta on vahva, niin miksi kaikki keskustelu, jossa ei ylistetä vallitsevaa tilaa ja huudeta koko ajan hoosiannaa , vaiennetaan? Oletteko huomanneet mitään yhteistä Stalinin aikaan itänaapurissamme? Siellä olit hyvä ihminen kun olit samaa mieltä sen suuren aatteen kanssa, vastarannan kiisket menettivät henkensä tai ainakin pääsivät lumitöihin Siperiaan. Miksi minä erosin kirkosta? En siksi, että en uskoisi Jumalaan, vaan siksi, että en kyennyt päättämään kaikessa vajavaisuudessani sitä, kenen Jumala on paras, se oikea, "One and Only". Lesdatiolaisten.... Jehovan todistajien... Mormoonien... Aina kun keskustelin asioista eri lahkoon kuuluvien kanssa epätietoisuuteni vain lisääntyi. Päätä siinä sitten, onko se oikea Jumala kotoisin Pajalasta, Utahista vai mistä ihmeestä. Siihen ei tavallisen tallaajan järki riittänyt. Rauhantervehdystä olen lukenut, ystävälleni tuli sellainen, siis tuli, harmi.... tuo kiven heitto lopetti senkin, osui ja upposi. Tuohon juttuun suurperheistä, harvoin sopii niin osuvasti se vanha sanonta, se koira älähtää... jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HUOMIO! Kyse ei ole siitä lopulta kuinka pilkkaava palsta oli, vaan siitä kuinka lestadiolainen lehden hallituksen puheenjohtaja Hannu Ojalehto on toiminut! Kaikkea muuta sai pilke silmäkulmassa arvostella, mutta Hannun omia ei! Miksi te lestadiolaiset kuulutte evl. kirkkoon? En näe yhtään syytä tällaisten tempausten myötä! Taitaa mammona ja valta kiinnostaa Jumalan lapsia liikaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voi kuin nauraa näille "tosiasioille" joita tällekin palstalle on kirjoitettu!Lapsilisillä ostettu Volvo,lapsettomien panettelu,synnit saa anteeksi kun rukoilee yms...Ei puuttunut tai en ainakaan huomannut sitä perinteistä pesukonelegendaa.Jos uskotte että lapsen teolla niin hirveästi tienaa,niin miksette sitten ole ruvenneet hommiin?Rauhan tervehdyksessä oleva ko.palsta ja sen juttu ei minua hetkauttanut,mutta jos se olisi johonkin etniseen vähemmistöön kohdistunut,varmaan olis oikeuteen menty.Kyseisten juttujen taso on kyllä mielestäni ko.lehteen soveltumaton.Kirkko yrittää muutenkin jo tarpeeksi kosiskella ja miellyttää kansaa,mutta milloinkas synnin julistamisesta synniksi ois pidetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauhan Tervehdykseen oli mielestäni sopimaton juttu, vaikken ole mikään erityisen uskonnollinen. Lisää lukijoita tavoiteltiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevassa saa aina palstatilaa lestadiolaisvastainen kirjoittelu. Päätoimittaja varmasti nauttii ja taputtaa käsiään. Onko tämä lehden linja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän jokainen meistä ole itsensä jossain vaiheessa pakinoista tunnistaneet. Huumori auttaa kummasti kaikessa. Onhan siellä uskottomat, kirkosta eronneetkin oman osansa ottanut ja naureskellen ainakin meidän perheen tapauksessa siitä yli mentiin. Harmi, että ainoa kiinnostava juttu RT:ssa on nyt poissa. Saunan sytytteeksi suoraan koko lehti jatkossa siis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän jokainen meistä ole itsensä jossain vaiheessa pakinoista tunnistaneet. Huumori auttaa kummasti kaikessa. Onhan siellä uskottomat, kirkosta eronneetkin oman osansa ottanut ja naureskellen ainakin meidän perheen tapauksessa siitä yli mentiin. Harmi, että ainoa kiinnostava juttu RT:ssa on nyt poissa. Saunan sytytteeksi suoraan koko lehti jatkossa siis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää muistaa, että vaikka mielipide olisi omasta mielestä epämiellyttävä, sen esittäminen ei kuitenkaan ole kiellettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaisiin pakinoihin jos mihin pitää ihmisoikeusliiton puuttua...tuliko tarkemmin ajatelttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (126)

Uutisvirta

0:07
Kreikka järjesti myöhäisillan ottelussa yllätyksen – voitto Liechtensteinista riittää Suomelle EM-kisapaikkaan
15.10.
Kun yksi meni sisään, Teemu Pukki päätti tehdä toisen maalin samalla tavalla – Huuhkajat on nyt voiton päässä EM-kisapaikasta Tilaajille
15.10.
Mika Nurmela hehkui tyytyväisyyttä Huuhkajien voiton jälkeen, mutta kiisti tuhonneensa päävalmentaja Kanervan lippalakin
15.10.
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
15.10.
Oulun Kiviniemeen tulee pätkä uutta raidetta, jota pitkin malmijunat ajavat Kainuusta suoraan etelään – Heikkilänkankaalle rakennetaan kilometrin pituinen sivuraide
15.10.
Kärppien ja Skellefteån kohtaaminen ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa – katso kuvia ottelusta
15.10.
Säveltäjäkonkari Kaj Chydenius: "Jos teen sata laulua, ja niistä vaikkapa neljä ovat hyviä, loput 96 huonoa eivät haittaa tippaakaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image