Oulu

Bu­ta­diee­ni­las­tis­sa olleesta junanvaunusta vuoti pieni määrä kaasua Oulussa – junaliikenne keskeytettiin varotoimena noin tunniksi

Kaasuvuotoepäily junanvaunussa aiheutti hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Oulun ratapihan tuntumaan. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 11.2.2019 18:34 | Päivitetty 11.2.2019 20:11
Heidi Peltonen

Vuotoepäily nestekaasua kuljettavassa junanvaunussa aiheutti hälytyksen keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta Oulun järjestelyratapihalle maanantaina iltapäivällä. 

Päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että vaunun lastina on butadieenia. Butadieenia käytetään esimerkiksi muovien ja synteettisen kumin valmistuksessa.

– Pelastuslaitos varmistaa vaunun turvallisen kuljetuksen tehdasalueelle purettavaksi, Virkkala totesi. 

Vaunu siirrettiin Oulun ratapihalta Oritkarin suuntaan. Vaunun siirto aiheutti liikenteelle hetkellistä häiriötä tasoristeysten kohdalla. 

– Tilanteesta ei ole vaaraa ympäristölle tai ihmisille, Virkkala painotti. 

Ilmoitus vaunun kaasuvuotoepäilystä tuli työntekijöiltä. Pelastuslaitokselta kerrotaan, ettei vuoto johdu esimerkiksi törmäyksestä tai vaunussa olevasta kolhusta, vaan kaasua on voinut vuotaa pieni määrä esimerkiksi venttiilistä. 

– Vuoto oli havaittavissa paikalla vain pienenä hajuna, Virkkala kuvaili.

Junaliikenne pysäytettiin paikalla varotoimena noin tunnin ajaksi. VR:n verkkosivujen mukaan kaksi junaa myöhästyi alle tunnin verran liikenteen pysäyttämisen vuoksi. Pelastuslaitos tiedotti puoli kahdeksan aikaan illalla, ettei liikennehäiriötä enää ole ja Oulun ratapihalla tilanne on palautunut normaaliksi. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta Alasintielle kello 16.41.

MAINOS

Kommentoi

Asuin Etu-Lyötyssä monta vuotta. Tulin aika tietoiseksi näistä riskeistä ratapihaa katsellessa. Ennemmin tai myöhemmin sattuu. Ellei sitten tajuta että ei tuollaisia lasteja enää ratapihalla voi pitää. Ne on jätettävä kauemmas asutuksesta. Mikä estää?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raaheen menevät kaasukannut sielllä tuhissu, niitä kiskotaan etelästä Oulun välivarastoinnin kautta Raaheen ja Raaheesta Ouluun kautta ennen etelään menoa taas. Ovat toki tyhjiä Raahesta tullessa. Moinen ongelma poistus muuttamalla kannut suoraan etelästä Raaheen menevään junaan tai käyttämällä Tuomiojan asemaa vaihtopaikkana, mutta sehän taas maksaa ja sitoo henkilökuntaa. Miksei kaasua tuoda Raaheen laivalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama vuosi sitten HS:ssa oli artikkeli vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuudesta. Kuntasektorilla, kaksi erottui joukosta, toinen niistä Oulu: "viranomaissuositukselle olla rakentamatta ratapihojen läheisyyteen annetaan piut paut". Oululaista erityisosaamista on palveluasumisryppään keskittäminen ratapihan viereen, asukkaat eivät omin voimin evakuoidu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ratapiha on kyllä liian lähellä ihmisasutusta. Tällä kertaa ei tapahtunut pahempaa, mutta entäpä sitten kun tapahtuu. Asuntoja päntiönään ratapihan vieressä. Ei hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikähän ei niin pieni haju tuntui epämiellyttävänä Haapalehdon Shellillä saakka. Oliko sellulöysät vai tuo kaasu🤢

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etu ja takalyötty pääsee joku harmaa päivä vielä maailman kartalle. Järkyttävä määrä syttymisherkkkää tavaraa ratapiha täynnä. Varastoituna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä ne tehtaasta valittavat asuu tyytyväisenä etulyötyssä ja karjasillalla munakennoissaan ratapihan ympärillä. Paljo suurempi vaara nuista myrkkyvaunuista ku tehtaasta. Millä se alue evakuoidaan ku kärrystä vähä lirahtaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tällaisten tapahtumien ja onnettomuuksien, vakavimmista puhumattakaan takia en halua asua ratapihan vieressä, vaikkapa Rautatienkadun eteläpään kerrostaloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea ratapihan lähettyvillä asuville. Wikipedian sanoin se olennainen jutusta puuttuva tieto: "Butadieeni on erittäin herkästi syttyvää ja muodostaa hapen vaikutuksesta herkästi räjähtäviä peroksideja. Butadieeni on myös myrkyllistä ja se tuhoaa keskushermostoa. 1,3-butadieeni on luokiteltu syöpää aiheuttavaksi aineeksi ja se saattaa aiheuttaa periytyviä mutaatioita ihmisen sukusoluissa. "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais aurinko lämmittää kannun kylkee ja ylipaine venttiili hiukka tuhisi, ihan normaalia noissa kuljetuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Antti Häkkänen: On tervettä, että kokoomuksen puheenjohtajasta keskustellaan
14:57
Orpo käyttäisi kolmen miljardin investointirahat ratoihin ja korkeakouluihin – " Ei kannattaisi ripotella vaalilupauksiin"
14:55
Liitovarjoilija tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua
14:54
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
14:22
Auto ajautui ulos tieltä ja kierähti katolleen Kajaanissa, kuski loukkaantui lievästi
86
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
71
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
35
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
27
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
24
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
22
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image