Oulu

Bu­ta­diee­ni­las­tis­sa olleesta junanvaunusta vuoti pieni määrä kaasua Oulussa – junaliikenne keskeytettiin varotoimena noin tunniksi

Kaasuvuotoepäily junanvaunussa aiheutti hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Oulun ratapihan tuntumaan. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 11.2.2019 18:34 | Päivitetty 11.2.2019 20:11
Heidi Peltonen

Vuotoepäily nestekaasua kuljettavassa junanvaunussa aiheutti hälytyksen keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta Oulun järjestelyratapihalle maanantaina iltapäivällä. 

Päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että vaunun lastina on butadieenia. Butadieenia käytetään esimerkiksi muovien ja synteettisen kumin valmistuksessa.

– Pelastuslaitos varmistaa vaunun turvallisen kuljetuksen tehdasalueelle purettavaksi, Virkkala totesi. 

Vaunu siirrettiin Oulun ratapihalta Oritkarin suuntaan. Vaunun siirto aiheutti liikenteelle hetkellistä häiriötä tasoristeysten kohdalla. 

– Tilanteesta ei ole vaaraa ympäristölle tai ihmisille, Virkkala painotti. 

Ilmoitus vaunun kaasuvuotoepäilystä tuli työntekijöiltä. Pelastuslaitokselta kerrotaan, ettei vuoto johdu esimerkiksi törmäyksestä tai vaunussa olevasta kolhusta, vaan kaasua on voinut vuotaa pieni määrä esimerkiksi venttiilistä. 

– Vuoto oli havaittavissa paikalla vain pienenä hajuna, Virkkala kuvaili.

Junaliikenne pysäytettiin paikalla varotoimena noin tunnin ajaksi. VR:n verkkosivujen mukaan kaksi junaa myöhästyi alle tunnin verran liikenteen pysäyttämisen vuoksi. Pelastuslaitos tiedotti puoli kahdeksan aikaan illalla, ettei liikennehäiriötä enää ole ja Oulun ratapihalla tilanne on palautunut normaaliksi. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta Alasintielle kello 16.41.

MAINOS

Kommentoi

Asuin Etu-Lyötyssä monta vuotta. Tulin aika tietoiseksi näistä riskeistä ratapihaa katsellessa. Ennemmin tai myöhemmin sattuu. Ellei sitten tajuta että ei tuollaisia lasteja enää ratapihalla voi pitää. Ne on jätettävä kauemmas asutuksesta. Mikä estää?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raaheen menevät kaasukannut sielllä tuhissu, niitä kiskotaan etelästä Oulun välivarastoinnin kautta Raaheen ja Raaheesta Ouluun kautta ennen etelään menoa taas. Ovat toki tyhjiä Raahesta tullessa. Moinen ongelma poistus muuttamalla kannut suoraan etelästä Raaheen menevään junaan tai käyttämällä Tuomiojan asemaa vaihtopaikkana, mutta sehän taas maksaa ja sitoo henkilökuntaa. Miksei kaasua tuoda Raaheen laivalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama vuosi sitten HS:ssa oli artikkeli vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuudesta. Kuntasektorilla, kaksi erottui joukosta, toinen niistä Oulu: "viranomaissuositukselle olla rakentamatta ratapihojen läheisyyteen annetaan piut paut". Oululaista erityisosaamista on palveluasumisryppään keskittäminen ratapihan viereen, asukkaat eivät omin voimin evakuoidu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ratapiha on kyllä liian lähellä ihmisasutusta. Tällä kertaa ei tapahtunut pahempaa, mutta entäpä sitten kun tapahtuu. Asuntoja päntiönään ratapihan vieressä. Ei hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikähän ei niin pieni haju tuntui epämiellyttävänä Haapalehdon Shellillä saakka. Oliko sellulöysät vai tuo kaasu🤢

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etu ja takalyötty pääsee joku harmaa päivä vielä maailman kartalle. Järkyttävä määrä syttymisherkkkää tavaraa ratapiha täynnä. Varastoituna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä ne tehtaasta valittavat asuu tyytyväisenä etulyötyssä ja karjasillalla munakennoissaan ratapihan ympärillä. Paljo suurempi vaara nuista myrkkyvaunuista ku tehtaasta. Millä se alue evakuoidaan ku kärrystä vähä lirahtaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tällaisten tapahtumien ja onnettomuuksien, vakavimmista puhumattakaan takia en halua asua ratapihan vieressä, vaikkapa Rautatienkadun eteläpään kerrostaloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea ratapihan lähettyvillä asuville. Wikipedian sanoin se olennainen jutusta puuttuva tieto: "Butadieeni on erittäin herkästi syttyvää ja muodostaa hapen vaikutuksesta herkästi räjähtäviä peroksideja. Butadieeni on myös myrkyllistä ja se tuhoaa keskushermostoa. 1,3-butadieeni on luokiteltu syöpää aiheuttavaksi aineeksi ja se saattaa aiheuttaa periytyviä mutaatioita ihmisen sukusoluissa. "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais aurinko lämmittää kannun kylkee ja ylipaine venttiili hiukka tuhisi, ihan normaalia noissa kuljetuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.4.
Lintujen kevätmuutto on vilkkaimmillaan – korkeapaine voi saada linnut muuttamaan niin korkealla, että muutto jää meiltä huomaamatta
22.4.
Patrik Laine ei lähde jääkiekon MM-kisoihin – kauden aikana kiusasi selkä ja pudotuspeleissä nivusvaiva
22.4.
Classicille neljäs salibandyliigan mestaruus putkeen – kymmenelle pelaajalle kaudesta neljä mestaruutta
22.4.
Lasitaiteilija ja muotoilun merkkihahmo Oiva Toikka on kuollut
22.4.
Escurialille ei ole löytynyt vielä jatkajaa, mutta puisto avaa ovensa normaalisti vappuna – "Kyselyitä tuli paljon varsinkin viime kesänä"
22.4.
Lämmin keli jatkuu koko viikon, monin paikoin on ruohikkopalojen vaara – ensi viikolla sää viilenee ja vappu voi olla sateinen
22.4.
Tarvitaan klassikko, ohjaaja ja pari näyttelijää – oululaislähtöinen Eero Ojala kertoo, miten Tšehovin Lokki lähti liitämään uutena teatterisovituksena Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Parhaat eläkejärjestelmät 2018: 1.) Tanska 2.) Alankomaat(Hollanti). 3.) Suomi. Mitä niillä olikaan yhtenäistä.... Lue lisää...
Niinpäs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image