Oulu

Bussi törmäsi suojatietä ylittävään lapseen Ritaharjussa – lapsi loukkaantui lievästi

Oulu 8.12.2017 16:49
Kaleva

Poliisin mukaan paikallisliikenteen linja-auton kuljettaja törmäsi suojatiellä olleeseen lapseen Ritaharjussa.

Linja-auton vauhti oli hidas törmäyksen tapahtuessa. Paikalle hälytettiin ensihoidon yksikkö, joka tarkisti lapsen vammat. Poliisin tietojen mukaan lapsen vammat olivat lievät ja hän menee itse tarvittaessa hoidettavaksi.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapaus sattui hieman ennen kello kahdeksaa perjantaiaamuna Eränkävijäntaipaleella.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Mikähän helevetin kiire näillä on? Tyhjillä busseilla ajavat rallia näillä pienillä teillä joita ei todellakaan ole suunniteltu näin isoille autoille. Henkilöautoa kohdatessa koulun lähellä mutkissa pitää ajella pyöräteitä pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalla voi käydä myös näin. Yleensä suurissa kaupungeissa suojatietä käyttävä osaa varoa ja seurata muuta liikennettä, eli hänellä on ns. pelisilmää. Valitettavasti Oulussa niin jalankulkijat, pyöräilijät ja autoilijat käyttäytyvät kuten maalla yleensä käyttäydytään. Täällä ei osata lukea liikennettä ja esim. suojatielle astutaan kuten mullilauma kotona landella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähin kotoa aamulla kello 7.45. Kaverini oottivat minua tien toisella puolella, näin että bussi tulee mutta ajattelin kerkeäväni tien toiselle puolelle ennen bussia, mutta pian bussi tööttää ja tunnen kipua ja olen maassa. Nousen maasta, bussi näkee sen ja kaahaa pois paikalta. Menen kavereideni luokse ja sanon että sattuu, paikalle tulee mies, joka auttaa mua ja soittaa 112. Paikalle tulee ambulanssi kello 8.00, kaverini lähtevät ja nousen ambulanssiin ja mua tutkitaan siellä. Poliisit tulevat kyselevät kaikkea ja lähtevät. Menen ambulanssin kyudillä kotiin ja sieltä lääkäriin. Selvisin parilla pienellä pintahaavalla ja lievällä aivotärähdyksellä. Myöhemmin poliisit ilmoittavat että kysyiseen bussin sivu peili ja vilkkuvalo oli menny rikki, eli ilmeisesti osuin niihon, joten ei tullet suurempaa vahinkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bussit ajaa kuin viimeistä päivää. Kännykällä surfataan facebookkia eikä katota tietä ollenkaan. Olisko aika siirtää ne kottaraisen pöntöt tuolta syrjäseutujen erämaataipaleilta tänne ihmisten seudulle? Pöntöt koulujen ja 30kmh alueen suojateiden kohdille.

Olen aikeissa hommata kameraan kunnon valovoimaisen putken ja alan kuvaan ohiajavia busseja. Aina kun kuvaan tarttuu kännykällä surffaava kuski laitan sen nettisivulle jakoon. Luulis että alkaa polliisiakin kiinnostaan jossain vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kiinnostaa enemmän se kuvaaja. Onhan se kiva että bussi kulkee läheltä koulua, mutta tarviiko kulkea sitä kapeinta väylää missä on vilkas koululaisliikenne. Kokeile ihmeesdä alkaako kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa talvikankaalla. Bussit ajaa ku ois maailmanloopu tulossa. Kännykkä korvalla paahdetaan menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret ja näkyy vanhemmatkin syyllistyvän siihen että rärplätään kännykkää kävellessä eikä seurata liikennettä. Moni kävelee suoraan tien yli katselematta sivuilleen kun katse kännyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olen omille lapsille opettanut että älkää ikinä luottako siihen että autoilijat väistää teitä suojatiellä. Väärin luulla että kyllä ne autoilijat väistää ka päästää... Liian moni lapsi ja aikuinenkin luottaa siihen asiaan
..nykyään niin paljon ratteja ja muita huumekuskeja tuolla jotka ei väistele...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kyllä pöyristynyt täällä olevista kommenteista! Ottakaapa käteenne tieliikennelaki ja mitä siellä tarkoittaa suojatie. Turha laittaa jalankulkijan syyksi tässä mitään!

Olen huomannut usein liikenteessä, että Oulussa linja-autoille ei muka ole samat säännöt kuin muille, mutta se ei pidä paikkansa. Sama väistövelvollisuus on kuin muillakin!

Ja teille, jotka hoette, että opettakaa lapsillenne auton pysähtymismatka, niin eiköhän se ole kuski, jonka moinen tulisi suojatietä lähestyessä tietää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse ainakin noudatan seuraavaa ja olen opettanut lapsillekkin. Liikenteessä on aina kaksi osapuolta ja molemmat voi tehdä inhimillisen virheen. Joko sinä itse tai toinen osapuoli. Tämän takia liikennettä pitää seurata ja ennakoida. Jos toinen ei osoita merkkejä siitä, että on huomioinut sinut, silloin alle ei kannata ängetä. Ei edes suojatiellä. Kaikissa autoissa ja eteenkin isoissa autoissa on kuolleita kulmia, joidenka taakse vastapuoli voi jäädä pitkäksikkin aikaa, riippuen osapuolien nopeuksista. Lisäksi kun aikuiset huomioi liikenteen sujuvuuden, jos olen iltakävelyllä voin kyllä antaa sen auton mennä ensin, vaikka minulle suojatie olisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiseksi jäät autolle jalkasin, joten tarkkana pitää olla ja varmistaa, että auto pysähtyy. Tämän olen lapsillenikin opettanut. Tieliikennelaista ei ole paljon iloa, kun hautaat oman lapses.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, näinhän se on. Jos olet kävelemässä kohti "suojatietä" ja näet bussin tulevan kohti, sekä teet päätöksen että;"Kyllä mä ehkä kerkeen tosta välistä." - niin silloin olet omalla vastuullasi. Sitä ei muuta mikään tieliikennelaki tai muukaan, ja sanoit että eiköhän sen auton pysähtymismatkan tiedä kuski. -"Jep, kyllä tietää, mutta miten kerrot tämän lapselle joka tekee päätöksensä & luulee ehtivänsä vielä ennen bussia? Bussit kulkevat täällä samalla tavalla kuin ennenkin, ei ole muuttunut mikään. Eihän bussikuski voi tietää milloin olet ylittämässä tien, ellet tule rauhassa kohti suojatietä ja näytä vaikka jotain merkkiä. Jos lapsi näkee bussin ja päättää juosta bussin edestä, koska luulee ehtivänsä ensin niin mitä kuski sille mahtaa? Miksei olisi odottanut että bussi menee ensin ohitse?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eränkävijäntaipaleella bussien ajotapaa seuranneena en ole vähänkään yllättynyt päälleajosta. Kuskilla on usein kännykkä korvalla. Bussit ajavat keskellä tietä sekä kaahaavat varsinkin tien kääntöpaikan puoleisessa päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun joukkoliikennekäyttäytyminen ainakin Rajakylänseudulla ihan hirveetä katottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tapahtui kaverilleni ja näin itse tilanteen. Me poistuimme bussista normaalisti ja lähdimme ylittämään suojatietä, sitten bussi ajoi vain ylitsemme (kaverini) yli. Bussi ei pysähtynyt vaan jatkoi vain matkaa. Että miettikääpä nyt itsenne tilanteessa ja olemme 7lk:lla ja osaamme kyllä katsoa autot ja ylittää suojatien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäsi siis kännykkä kädessä oleva ihminen on suojatiellä vapaata riistaa ja oikeuttaa yliajon ja liikenteen vaarantamisen.
Kävikö kyseisessä viestissä edes ilmi, että bussin alle mentiin katse naulittuna kännykkään tai muuten varomattomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image