Oulu

BusinessAsema ei ole tylsä virasto, vaan se yhdistää työllisyyttä edistäviä palveluja saman katon alle – ­re­mon­toi­dus­sa Postin entisessä pankkisalissa toimii myös kahvila-ravintola Antellin Asema

Yhteyspäällikkö Helena Poukkanen (vas.) ja palvelujohtaja Pirjo Juntunen testaavat BusinessAseman keinuvia tuoleja. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 10.2.2020 22:03
Elina Ursin

Entisen Postin ovi Hallituskadulla käy tiuhaan. Sisään lappaa nuoria ja aikuisia. Nyt ei tuoda eikä noudeta postilähetyksiä, vaan osa väestä tulee uteliaisuuttaan, osa hakemaan tietoa maanantaina ovensa avanneelle BusinessAsemalle, osaamisen ja työllistymisen uuteen kohtaamispaikkaan.

Postin asiakaspalvelupisteet ovat hävinneet ja tilalla on kahvila-ravintola Antell Aseman pitkä vitriini täynnä houkutuksia, suolaista ja makeaa.

Tilaa on paljon ja kynnys astua sisään on matala. BusinessAsema on tarkoitettu kaikille oululaisille, kertoo yhteyspäällikkö Helena Poukkanen BusinessOulusta.

Lulu Phaiwan Pulkkinen ja Shy-Yt Gu tulivat tutustumaan BusinessAsemaan ja hakemaan töitä. KUVA: Jarmo Kontiainen

– Emme halua tehdä BusinessAsemasta virastoa, vaan mukavan paikan poiketa, tulla kahville tai syömään, osallistua tapahtumiin sekä käyttää meidän palveluita.

Saman katon alla on BusinessOulun elinkeino- ja työllisyyspalvelut, te-palveluiden yrityspalvelut, OSAO Ovi, Yrityskylä Yläkoulu, 4H Business Lab ja Oulun Seudun Uusyrityskeskus.

Oulussa asuva Lulu Phaiwan Pulkkinen sekä Oulun yliopistossa opiskeleva Shy-Yt Gu Taiwanista ovat tulleet BusinessAsemalle kuuntelemaan rekrytointitapahtumaa Telesaliin.

Maanantaina teemana ovat työllistymisen ja yrittäjyyden polut.

Tarjolla on avoimia työpaikkoja, apua työnhakumateriaalien tekemiseen sekä tietoa erilaisista mahdollisuuksista työllistyä yrittäjänä.

– Tarkoitus on saada töitä Oulusta, Pulkkinen kertoo.

Yleisö vaihtuu, kun hoiva-alan esittelyn jälkeen vuorossa ovat taksi- ja logistiikka-alojen sekä ravintola-alan esittelyt. Kaikki Pohjois-Pohjanmaalla työvoimapulasta kärsiviä aloja.

BusinessAseman Telesalissa alkaa rekrytointitilaisuus. KUVA: Jarmo Kontiainen

Avajaisviikolla maanantaista lauantaihin BusinessAsemalla on ohjelmaa aamusta iltaan. On tapahtumia työnhakijoille, nuorille ja yrittäjille sekä digitaalisesta pienvalmistuksesta kiinnostuneille.

Ohjaaja Jari Uusitalo virittelee tietokoneita ja laitteita BusinessAseman Rautatienkadun FabLabin työskentelytiloissa.

Ompelukoneiden käyttö ei vielä ole hyppysissä, mutta Uusitalo lupaa opetella taidon.

FabLab on digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, josta löytyy esimerkiksi 3D-tulostimia, jyrsimiä, saumuri, ompelukoneita, laser- ja vinyylileikkuri ja elektroniikan työpisteitä.

Ohjaaja Jari Uusitalo virittelee tietokoneita ja laitteita BusinessAseman FabLabin työskentelytiloissa. KUVA: Jarmo Kontiainen

Tositoimiin FabLabissa päästää ensi lauantaina, 15. helmikuutta.

– Meille voi tulla kokeilemaan ja ideoimaan. Aloittelija voi harjoitella tarralappujen tekemistä vinyylileikkurilla tai keksiä oma avaimenperä 3D-tulostimella.

Te-toimiston yrityspalvelut on kotiutunut uuteen toimipisteeseen pysyvästi. Työnhakijat asioivat edelleen Torikadulla, kertoo palvelujohtaja Pirjo Juntunen Työ- ja elinkeinopalveluista.

– Meillä on palveluja yrityksille, työnantajille ja henkilöasiakkaille. Tarkoitus on, että työnhakijat ja työnantajat kohtaavat samassa tilassa.

Yläkoululaisten Yrityskylä löytyy BusinessAseman tiloista. KUVA: Jarmo Kontiainen

Nuorten ohjauspalvelut säilyvät edelleen Byströmin talossa, mutta BusinessAsemalla voidaan tarpeen tullen järjestetään nuorille tilaisuuksia työelämätaidoista sekä yrittäjyydestä, kertoo Poukkanen.

Keskiviikkona BusinessAseman aiheena on nuorten työllistyminen. Luvassa on ohjelmaa nuorten yrittäjyydestä ja työllistämisestä kiinnostuneille.

Ständeillä esittäytyy nuoria yrittäjiä pop up -kauppoineen.

Päivä aloittaa myös Kesäyrittäjä-kampanjan.

Anne Ukkola (vas.) on tullut kysymään neuvoa starttirahasta te-palveluiden asiantuntija Maria Korkalalta. KUVA: Jarmo Kontiainen

BusinessAsema Hallituskadulla

Auttaa työnantajia, yrityksiä, yrittäjäksi aikovia, työnhakijoita ja opiskelijoita sekä uutta luovia digi-innovaattoreita.

Saman katon alla toimivat BusinessOulun elinkeino- ja työllisyyspalvelut, te-yrityspalvelut, OSAO Ovi, Yrityskylä Yläkoulu, 4H Business Lab ja Oulun Seudun Uusyrityskeskus.

FabLabissa on digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila.

FabLabiin voi tutustua ilman eri varausta ja testata, mitä kaikkea tila ja laitteet mahdollistavat.

Käytössä on muun muassa laser- ja vinyylileikkuri, 3D-tulostimia, jyrsimiä, saumureita ja ompelukoneita.

Digipaja on avoinna arkisin kello 9–16 ja lauantaisin kello 10–16.

Avajaisviikon ohjelma BusinessAsemalla tiistaista perjantaihin kello 9–17, FabLab-spesiaali lauantaina kello 10–18.

Äly tuli kiinteistöihin, 11.2. Nuoret yrittäjät – hanki omannäköinen kesätyö, 12.2. Yrityksen kehittämispäivä, 13.2. Ystävänpäivä – sydämenmuotoisia asioita, 14.2. FabLab-spesiaali, 15.2.

Yrityspalvelut palvelevat arkisin kello 9–16.

Antell Asema on avoinna arkisin kello 7.30–20 ja lauantaisin kello 10–16. Lounas kello 10.30–14.

Osoite on Hallituskatu 36.

Lisätietoa, businessasema.com

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Aika onneton oli tarjonta. Kahvilakin oli kallis joten työttömälle tuolla ei ole mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten on hyvää asema mutta tuo valomainos liian kirkas meinaa sokeutta voisko asialla jotain tehdä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene tutustumaan, niin voit kokea suuren ahaa-elämyksen....tai pysy kotona. Maailma on täynnä vaihtoehtoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa näissä kommenteissa vain joutilaat ilmoittautua, muttei yrittäjiksi ja työpaikan luojiksi.
Yritysten alkutaipaleella, varsinkin paperien teossa kaupungin yrityspalvelut ovat korvaamattomia, sieltä saa hyvin kontakteja ja tieto mm. lainsäädännöstä ja toimitiloista aloittaville yrityksille. Hyvä kaupunki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaapa sinunkin ottaa selville, paljonko BusinesOulussa on työntekijöitä ja paljonko veronmaksajien rahaa käyttävät. Ilman näkyvää tulosta. Työllistäneet lähinnä itselleen työntekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varavirrallekin tiedoksi että Oulu oli esim. 2018 maailman 12 eniten riskirahaa rahoittajilta asukasmäärään nähden saaneiden kaupunkien joukossa. Taakse jäi esim. Los Angeles ja San Fransisco.
Tästä menestyksestä merkittävä syy kuuluu BusinessOulun ponnisteluille, eli hyvä huudella sellaisesta, mistä ei tiedä höykäsen pöläystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeätä tässä nyt on, että Oulun kaupunki ja sen johto on tänä päivänä oikeasti kiinnostunut kaupungin yrityselämän kehittämisestä.
Business Oulu edustaa tässä kohdassa juuri oikeata asennetta.
Se, että kaupungin johdossa ymmärretään yritysmaailman merkitys koko kaupungille, on erittäin tärkeätä.

Jollakin tavalla itse kuitenkin haluaisin nähdä, että Ouluun saataisiin takaisin se tekemisen meininki, joka kaupungissa vallitsi joitakin aikoja sitten, Oulun Teknologiakylän aikoina. Se yhteisöllisyys ja vauhti tekemisessä oli käsinkosketeltavaa!

Technopoliksen entinen johtaja Pertti Huuskonen sanoi useassakin eri yhteydessä, että kun Oulu nyt jo tunnetaan teknologiakaupunkina, niin tehdään Oulusta seuraavaksi Business kaupunki. Siihen kova tekninen osaaminen antaa tosi hyvän pohjan ja kivijalan!

Tekemisen vauhdikas meininki ja yhdessä tekeminen on saatava takaisin tähän kaupunkiin - kaikenlainen uinuminen on nyt lopetettava.
Nyt vaan kaasua lisää, niin kyllä se siitä lähtee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytynee lähteä tutustumaan! Toivottavasti tästä tilasta tulee toimintakeskus, eikä "ei mitään tekemistä oleville opiskelijoille" kokoontumispaikkaa, sellaiset tilat voisi kaupunki rakentaa muualle! Samalla voisi kaikki kodittomat opiskelijatkin siirtää käsikirjastosta sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että kaikkien mielensäpahoittajien päivä on taas pelastettu, kun jotain uutta on luotu. Ei ole enää kortistoa eikä siirtotyömaita, jotka kaiketi näittenkin kommentoijien milestä olisi se autuus, johon pitää palata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nämä kommentit paljastaa kirjoittajien tason aika ikävällä tavalla. Missä 50-luvulla nämä vielä elävät ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onpas taas pöhinää. Ylittääkö kulut saavutuksia. Noo, ei tietenkään mutta kivaa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi teitä kommentoijat - onhan tässä touhussa jotain hyvääkin. Strategiansa myötävaikutuksella Oulun innovaatioallianssi tuottaa business aseman ekosysteemin tietämyspohjalta klusterin maistuvimmat pikkusuolaiset ja leivonnaiset😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulut miljoonia jos joku sitte saa töitä niin paljonko tulee rekrytoinnille hintaa
Te keskuksen kulut ja työpaikat / työntekijä olis mukava tietää
Höpö kursseja pidettiin laporantti tollon aikana 30 milj verran

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, kun tiedät noin tarkaan muiden asiat. Sinulla olisi varmaan hyvä tulevaisuus analyytikkona, mutta mahtaako riittää koulutus ja kokemus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tälläinen eriarvoistava rahankäyttö kirpasee, kun kuulin ystävältäni, kuinka koulua käyvältä erityislapselta vietiin kouluavustaja, joka oli se ainoa tuki ja turva luokassa, perusteena oli, ettei ole varaa pitää avustajaa, ei edes tuettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma kun juuri saatiin selvitys kaupungin säästökohteista mutta kumma kun on valiteltu säästöistä niin Business Oululle on aina rahaa. Tämä "asema" on kokeiltu eri tavoin mutta pakko oli taas remontoida uusi tila kun Business Oulun pöhinaattorit haluavat aina uusia tiloja, parin vuoden päästä tuokin hylätään ja halutaan uutta tilaa muualta. Montako kertaa BO on muuttanut nyt vuosien aikana, on ollut yrityshautomoita ja muita palveluita eri osoitteista.

Milloin Business Oulu oikeasti toimii kuin puhuu, ei he oikeasti hanki tai kasvata oulun yrityskenttää, kaikki tapahtuu heistä huolimatta.
Siitä tietää että rahaa on saatava kun tulee uutisia kuinka pitää luoda sitä tätä tuota mutta kun rahat on saatu niin ei tapahtdu mitään. Miksi tuota kaupungin suojeluksessa kasvanutta pullataikinaa ei leikata vaan se se saa kasvaa ja kasvaa. Henkilöstön määrä on ihan järkyttävä ja suurimman osan työkuva ei koskaa olen selvä.
Kaupungin pitäisi lähettää selvittäjä ja selvittää kuka siellä tekee töitä ja ylimääräiset suojatyöpaikat lopetettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulin tämän paikan avaamisesta ja kuulin että nyt pöhisee. Olen saanut jo kehoituksen pestä hampaat ja pukea siistit vaatteet ja vielä pitää yrittää näyttää iloiselta ja mennä paikalle. Kuulemma kaikki ratkaisut löytyy tuolta areenalta tälläiselle huutolaiselle ja pitää olla valmis taistelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image