Oulu

Bergbomin makasiinin siirtoa seurattiin innolla Oulun torilla

Lukija kuvasi maanantaina makasiinin siirtoa, jota oli tullut seuraamaan joukko kaupunkilaisia. Lukijan mukaan väkijoukossa heräsi vilkas keskustelu Oulun torin muutoksista. KUVA: Colex / Lukijan kuva
Oulu 12.12.2017 12:14
Kaleva

Viime kesänä kaukolämpötöiden takia siirretty Bergbomin makasiini Oulun torilla kuskattiin maanantaina takaisin vanhaan paikkaansa. Makasiinia käännettiin 90 astetta entiseen verrattuna.

Operaatio alkoi maanantaiaamuna ja iltapäivällä kello 14-15 välillä makasiini oli uusilla kiinteillä perustuksilla. Siirtomatkaa oli muutamia kymmeniä metrejä.

– Makasiini on suojeltu rakennus. Siirto piti tehdä kunnolla neljällä nosturilla, Oulun Tilakeskuksen kiinteistömanageri Juha Merilä kertoo.

Siirto onnistui ja rakennus säilyi hyvässä kunnossa.

Makasiinin jatkokäyttöä ryhdytään nyt miettimään. Se on ollut aikaisemmin varastona. Tulevaisuudessa makasiiniin etsitään vuokralaista ja sitä tarjotaan kaupalliseen käyttöön.

Ensi vuoden alussa yksi pieni punainen aitta siirretään torilla Pannukakkutalon viereen. Loput torin aittojen siirrot jäävät odottamaan torihotellin valmistumista.

Viime kesäkuussa torinrannan viisi punaista ait­taa siir­re­ttiin kau­ko­läm­pö­työ­maan tiel­tä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Miksi aittoja ei voida siirtää takaisin omille paikoilleen?Eihän hotellin tontti yllä niiden sijoille?Jos uusia kerrostalojakin rakennetaan niin ei viereisen tontin taloja pidä siirtää rakennusajaksi jonnekkin muualle.Onko vain tarkoitus hävittää vanhat aitat hotellirumiluksen tieltä.Kun unohtuvat "evakkoon" niin sinne jäävät.Onko tämä sitä Ouluntautia???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppahalli ja vanhat rumat aitat joutaisivat hyvin Ruskoon kierrätykseen. Tilalle uusi kauppahalli, hotelleja, yleisiä saunoja, joista pääsisi mereen uimaan yms. Merta vasten korkeita rakennuksia, ettei kammottava merituuli pääsisi puhaltamaan kaupungille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmisillä on käsitys että uusi hotelli torin laidassa lisäisi elämää torilla.Eiköhän ne asiakkaat hotelleissa ole pääsääntöisesti työmatkalla olijoita eikä turisteja.Torin seutu on menettänyt satunnaisen matkailijan mielenkiinnon juurikin näiden harmaiden betonilaatikoiden vallatessa sen vähäisenkin avaruuden tunteen plus maiseman joka torin seudulla on joskus ollut.
Kyllä kai ihmiset jotka majoittuvat hotelliin menevät sinne missä se hotelli sijaitsee,tarve saa matkaajan menemään hotelliin vaikka se ei keskellä toria sijaitsikaan.Älkää nyt hyvät ihmiset tuhotko tuota vähäistä torin seutua mikä vielä on jäljellä.
Uskokaa nyt että ei turistit tule katsomaan noita ikävän näköisiä betonilaatikoita vaan sitä vanhaa mitä jokapaikassa ei enää ole.
Oulun pitäisi mielestäni säästää ne vanhat rakennukset jotka meillä vielä on.Tuhottua ei saa takaisin,ei uudelleen rakennettu vanhannäköinen rakennus ole enää aito vanha rakennus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kesällä turistit tulivat Radissonista torille kierteleen ja osteleen ja syömään?
Monta linja-autoa oli yöt parkissa,ja turistit hotellissa.Päivän kiertelivät torilla
ja ostivat kojuista tavaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirat haukkuu karavaani kulkee! Hyvä Oulu Pohjolan Valkea pääkaupunki!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oulun tori on pilattu jo kymmeniä vuosia sitten kun, on rakennettu noita kivi kasoja rumistamaan koko torinranta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtäisivät vielä sen ruman kauppahallin vaikka ruskoon.
Kehtaisi sitten toriakin näyttää jopa turisteille.😱😯

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo aikoihin eletty.Kun punaiset aitat siirrettiin väliaikaisesti pois,niin luvattiin ne siirtää tämän vuoden lokakuuhun mennessä takaisin paikoilleen.Missä ihmeessä on päätetty ettei niitä siirretäkkään heti takasin.Ihmetystä herättää sekin että jos omakotitontin saa kaupungilta niin siinä on aika jona tontille pitää rakentaa.Nyt on lupailtu hotellia jo kymmenisen vuotta.Meneekö vielä saman verran aikaa ja pitääkö tuon aittojen tyhjän tontin seistä pölyävänä tantereena niin kauan.Voisiko joku kaupungin päättäjistä kertoa vihdoin faktaa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö niihin voisi laittaa pyörät alle, niin sais jokainen suunnittelija liikutella vaikka joka viikko eri paikkaan. Nyt siirrot olleet vain kerran kahdessa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli tuosta muuten mieleen, että aikooko ne edelleen rakentaa siitä torihotellista sellaisen matalan lättänän? No ainakin sopii hyvin Pannukakkutalon naapuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkilaiset huomio! Vielä ei kaikkea ole menetetty torin ehjänä säilymisen kannalta. Pistäkää nimien keräys pystyyn ja vastustakaa hotellihanketta. Oulu omaksi ja tori on kaupunkilaisten olohuone!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän hotelleja rantaa
Rantatien varteen siihen aittojen paikalle 20 kerroksinen hotelli asuintalo.
Kaarlen-väylästä kauppahalliin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ikinä, ehdottomasti hotelli torille ja muutakin uudistusta tuohon näivettyneeseen rantaan. hotellista olisin toivonut korkeampaa ja näyttävämpää maamerkkiä. rumat teatterit ja kirjastot pois heti rannasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein on innokas joukko kun näyttäisi kuvassa olevan 3-4 eläkeläistä, yksi lomapäivää viettävä KELA:n etuuskäsittelijä ja yksi joutomies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Analyysi: Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
31
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
27
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
19
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
14
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
13
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
11
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
8
Hengitystietulehduksia sairastavat potilaat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja päivystyksen Oulussa – liikkeellä influenssaa ja RS-virusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Olen aika kyllästynyt rassukoihin jotka aina valittaa. Nykyään se näyttää olevan jonkinlainen tapa, haluta saada huomiot... Lue lisää...
älkää aina valittako

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image