Oulu

Baby Beast: Cheerleading-kirjoitus hämmentää ja loukkaa

Oulu 26.11.2012 19:32
Kaleva

Oulun Kärppien edustusjoukkueen cheerleadereina toimivan Baby Beast Cheerleaders -yhdistyksen puheenjohtaja Henna Ek on hämmentynyt sunnuntaina Kaleva.fi:n Sielun silmin -blogin cheerleadereitä kritisoivasta kirjoituksesta.

Ek kertoi kuulleensa blogista maanantaiaamuna, ja kävi lukemassa Oulun seurakuntayhtymän tiedottajan Rebekka Naatuksen kirjoituksen. Baby Beast -yhdistyksen hallitus kokoontui maanantai-iltana pikapalaveriin asian vuoksi.

"Koemme kirjoituksen erittäin loukkaavana cheerleadingin harrastajia ja jääkiekon ystäviä kohtaan. On surullista, että hieno harrastus halutaan mustamaalata näin", Ek pahoitteli.

Yhdistyksen hallitus laati maanantaina vastineen Rebekka Naatuksen kirjoitukseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Naatus onnistui tavoitteessaan: Herättää keskustelua aiheesta. Minun puolesta nuoret naiset saavat kekkuloida pakarat paljaana miesten ja naisten edessä, jos he kerran itse juuri sitä tahtovat. Meillä on onneksi vapaus valita. Itse en moiseen suostuisi, koska minulla on mielekkäämpääkin tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahtoo vähäpukeisia nuoria lihaksikkaita miehiä hyppimään kärppä otteluihin!! Saataisiin enemmän naisia katsomoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmainen neuvo Baby Beastin hallitukselle: Ei pidä provosoitua vaikka provosoidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tyrmistynyt Naatuksen kirjoituksesta. Vielä tyrmistyneenpi olen keskustelusta joka seurasi tätä.

On oikein että Baby Beast tulee esiin ja puolustautuu. Naatuksen kammottava hyökkäys on tuomittava.

Uskonnollissävytteinen tuomitteminen on tuomittavaa! En minäkään tule huutamaan lestadiolaiselle miten elämää pitää elää. Jos tykkää että pidättyvä linja pukeutumisessa on oikein niin siitä vaan pidättäytyy. Mutta ei pidä olettaa että se sopii toisille pakottaen.
Vapaus, se on se juttu mitä vastaan Naatus hyökkää. Minä en sitä salli.
Tämä yhteiskunta ei toimi jos jostain nurkasta aletaan pakottamaan asioita tiettyyn kaavaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi itku, taasko meillä on puheenaihe, josta ei saa puhua rehellisesti. Miksi 14-vuotias puetaan seksikkäästi ja laitetaan liikehtimään seksikkäästi, jos häntä ei haluta esitellä seksikkäänä? Miksi pennut esittelevät paljasta pintaa, hikikö siellä hallissa tulee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on enemmän katsojan silmässä se seksi.
Tanssi ja kauniisti pukeutuminen on iloinen asia.

Ahdasmielinen ja patavanhoillinen uskonto pakottaa naisia kaapuun monissa osissa maailmaa. Jos nilkka villahtaa niin siitä voi olla karmeat seuraukset. Me ollaan kaikki täällä Suomessa sitä mieltä että sellainen kulttuuri ei ole kestävä joka ahistaa naisen kaavun alle.
Mitä vapaampaa, sitä parempaa. Naisilla on oikeus pukeutua juuri niinkuin ne haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, lapsellakin on oikeus pukeutua kauniisti ympäristöstä eroavasti paljasta pintaa tai ruumiin muotoja esittelevästi ja kaikilla on oikeus esitellä keskisormeaan, mutta jos jostain syystä pukeutuu kauniisti ympäristöstä eroavasti paljasta pintaa tai ruumiin muotoja esittelevästi tai esittelee julkisesti keskisormeaan niin ei pidä hämmästellä sitä, että asia tulkitaan siten, miten suurin osa ihmisistä asian yleensä tulkitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittakaa kymmenelle satunnaiselle miehelle anturit, jotka mittaavat silmänliikkeitä,
niin loppuu arvailu siitä mitä miehet jääkiekko otteluissa katsoo ja kuinka paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisko sinne tasapuolisuuden nimessä myös vähäpukeisia miehiä keikistelemään ja pyllyä pyörittämään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä samoja pyllynpyörittäjiä löytyy tanssii tähtien kanssa -kisasta, missikisoista ja eurovision laulukilpailuista. En sille mitään voi, että mielestäni pyllynpyöritys kertoo tyhmästä pääkopasta, joka valitettavasti vesittää hyvän lauluäänen tai loistavan koreagrafisen silmän ja koordinaatiokyvyn. Aikuisella ihmisellä pitää olla tilannetajua. Surkeinta on sitten kuunnella, kun nelikymppinen ex-missi tilittää, ettei häntä koskaan poliitikkona otettu vakavasti. Misseys leimaa koko elämää. Ei kai sen pitäisi olla kenellekään yllätys, että leimaahan se? Voiko aikuistunut nuori nainen olla niin tyhmä / pumpulissa kasvanut, ettei tajua sitä. Ne sedät, jotka väittävät, että cheerleedaus ja missijutut on ok, ovat kuitenkin loppupeleissä juuri heitä, jotka antavat pyllynpyöritysmenneisyyden entien vaikuttaa johtopäätöksiinsä ihmisen muista kyvyistä. Tämä on raaka totuus. Se on nähty liian monta kertaa. Seksistisedät eivät tunne itseään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Rebekka, että tartuit aiheeseen. Itse koen surua ja naisena myötähäpeää tuon älyttömän ketkutuksen puolesta. Miksi nuoret naiset alistutte moiseen? Miksi myytte itseänne noin halvalla? Miettikää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moi Karoliina & Rebekka! Itse koen myötähäpeää ja surua sinun ja muiden kapeakatseisuuden vuoksi. Ei maailma pyörisi, jos kaikki vain kasvattaisivat pelargoonioita akkunallaan ja jeesustelisivat kaikesta niin kuin te. Ihmisillä on elämissään eri teitä ja jokainen valitsee, huom. valitsee, omansa ilman, että teidän sitä tarvitsee hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, mutta kun ovat valinneet, eivät yrittäisi sitä kaksinaamaisesti joksikin muuksi muuttaa. Eli myöntäkää Cheerleaderit nyt vaan että kyllä siinä teillä se seksi-aspektikin on...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä loppujen lopuksi jutussa noin valtavasti loukkasi, että asian tiimoilta piti oikein pitää hallituksen kokous? Mitkä asiat jutussa eivät sitten pitäneet paikkaansa? Juttu oli kieltämättä hieman kärjistetty. Mutta kysymys jää edelleen ilmaan: mikä cheerleadereitten tarkoitus ja tehtävä viime kädessä on jääkiekko-otteluissa? Jos kysymykseen ei liity seksi, miksei mukana ole poikia? Yhdysvalloissa, josta ko. ilmiö on meillekin tullut, useissa cheer leader -joukkueissa on myös poikia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo sana "cheerleader" kerro jo aika paljon siitä, mikä tehtävä tytöillä hallilla on; siis kannustaa ja tsempata joukkuetta ja saada yleisö mukaan kannustamaan. En ymmärrä miksi tästä asiasta tehtiin näin iso asia, onhan cheerleadereita ollut jo kauan niin Oulussa kuin muissaki Suomen kaupungeissa. Katsokaa muiden SM-liiga joukkueiden cheerleadereiden asuja ja sanokaa sitten. Ihan hävettää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä tyttöset eivät ole cheerleadereita, koska se ei ole pelkkää huiskujen heiluttelua, vaan ihan oikea urheilulaji! Näillä tytöillä ei ole mitään vaikutusta pelin kannustukseen. Ainoa tilanne, jolloin heidän läsnäolonsa huomaa, on se, kun eivät väistä katsomoon menijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua huolestuttaa kiekkoilun väkivalta, kaljan juonti ja se jumalaton kiroilu ja huutelu pelaajille ja tuomareille. Siinä on vielä jälkikasvu ottamassa oppia. Sitten minua hermostuttaa se mainosten JYTINÄ, joka iskee takaraivoon jokaisen pillinvihellyksen jälkeen. Siksipä en voi käydä katsomassa Cheerleaderien nuorten vartalojen kaarien suloista notkeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Netistä ja vaikkapa julkisten vessojen seinistä löytyy varmasti paljon loukkaavaa materiaalia jos halutaan joka kirjoitukseen takertua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image