Oulu

Avi penää Oululta li­sä­sel­vi­tys­tä in­ses­ti­ta­pauk­seen liittyen

Oulun käräjäoikeus langetti 51-vuotiaalle miehelle tuomion lapsen törkeästä hyväksikäytöstä. Mies sai kahdeksan vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. KUVA: Pekka Peura
Oulu 25.11.2016 14:37
Heikki Uusitalo

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (Avi), Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) ja Oulun kaupunki ovat tänään pitäneet neuvottelun liittyen julkisuudessa paljon huomiota saaneeseen lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttötapaukseen.

Aluehallintovirasto kertoo, että sen aiemmin Oulun kaupungin sosiaali- ja perhepalveluilta saama selvitys ei ole riittävä valvonta-asian käsittelemiseksi.

Aluehallintovirasto pyytääkin asiassa Oulun kaupungin sosiaali- ja perhepalveluilta jo saadun selvityksen ja neuvottelussa esille tulleiden seikkojen johdosta lisäselvitystä. Lisäselvitys on toimitettava 28.12. mennessä aluehallintovirastolle.

Asiakokonaisuuden selvittämiseksi aluehallintovirasto pyytää asiassa selvitykset lisäksi terveydenhuollon osalta.

Aluehallintovirasto ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää asian keskeneräisyydestä johtuen. Avi lupaa tiedottaa asiasta seuraavan kerran saatuaan pyydetyt selvitykset.

Aluehallintovirasto toimii valvonta-asiassa yhteistyössä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) kanssa.

Isä käytti tytärtään seksuaalisesti hyväksi

Oulussa paljastui syksyllä 2016 tapaus, jossa isä oli käyttänyt tytärtään seksuaalisesti hyväkseen usean vuoden ajan. Tapausta käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa julkisessa oikeudenkäynnissä.

Oulun käräjäoikeus langetti lokakuun lopussa 51-vuotiaalle miehelle tuomion lapsen törkeästä hyväksikäytöstä. Mies sai kahdeksan vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Hyväksikäytön seurauksena miehen tytär oli tullut useita kertoja raskaaksi ja hän oli synnyttänyt lapsen, jolla oli sama isä kuin hänellä itsellään.

Tapauksen yhteydessä on keskusteltu laajasti siitä, miten viranomaiset eivät olleet puuttuneet hyväksikäyttöön, jota oli kestänyt vuosikausia.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

koko revohka vaehtoon...... ammattitadotonta porukkoa ku ei tajuta minkä takkie lapsella hätä ......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sekään auta mitään...onhan se huomattu, että virkamiehillä EI OLE VASTUUTA....ei sitä ole rakennuspuolella eikä terveydenhoitopuolella....Miten tästä maasta saadaan korruptio ja laiskuus poissa. Ei tarvitsisi palkkoja leikata eikä verotusta kiristää jos kuntien ja valtiohallinon virkanmiehet saatasiin tekemään töitä niin kuin yksityisellä puolen tehdään. Hirviää välinpitämättömyyttä ja saamattomuutta joka IHAN OIKEASTI pitäisi karsia poissa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on iso itsetutkiskelun paikka kaikilla jotka ovat tähän asiaan jotenkin kytköksissä palkkatyössään. Eikö virkamiehillä ole virkavelvollisuus ja näiden mahdollisesta laiminlyönnistä jokin sanktio? Meni kyllä usko oikeuslaitokseen kun tämmöiset aivan karmeita tekoja tehnyt tyyppi toiminut lautamiehenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei jää ainoaksi kyseisen aluehallintoviraston alueella.
Parhaillaan on valmistumassa tapaus jossa viranomaisia ja teveydenhollon henkilöitä joudutaan tutkimaan taas laiminlyönneistä jossa asianomistajan oikeuksia on laajasti rikottu lähes kymmenen vuoden ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tätä pitäisi tutkia poliisin ja syyttäjän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä pyyhitä asioita pois, asianomaiset vastuuseen, olisi pitänyt huomata, sitä vartenhan ovat ammatissaan. Ei missään hyväksytä tuollaisia välinpitämättömyyksiä. On siinä ollut lapsella oltavat, miettikää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Sama systeemi on käytössä muuallakin kaupungin toimintaympäristöissä tapahtuneissa rikoksissa. Porukka nimeltään "me" tutkii tapahtunutta ja päätyy siihen, että ei ole tarvetta toimenpiteisiin. Täytyykö ottaa yhteyttä Aviin jatkossakin, sillä sisäinen valvonta ei toimi!? Missä on virkamiesten etiikka ja moraali, jos sopii kysyä?
Poliisi onkin sitten se viimeinen turva...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avi katoppa ja tsekkaa mikä on nykyinen meininki! Oululla on tässä lapsipalvelussa petraamista! Asenteet pitäisi saada kohdilleen! Avita Avi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajataan tarkastelu tähän yhteen tapaukseen eikä tutkita onko muita vastaavia luuranko kaapissa. Mistä vastuullisille virkamiehille maksetaan, jos eivät kanna vastuuta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuo on hyvää tässä, että oulun kaupungin virkamiesten toimet tutkitaan ja samalla abortin tehneen lääkärin toimet, kun ei ole ilmoittanut asiaa etiä päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oman elämän nousukausi". Neljästi vuodessa.
Ironia on oma taiteenlajinsa,jonka hallinnassa voi olla omat ongelmansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa kun saa kommentoida. Valitettavasti Kalevan moderaattori painelee työkseen deletenäppäintä. Meno on kuin DDR:ssä. Onko kiva työ? Karvoselle terveisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppupeleissä tässäkin tapauksessa paljon porua ja vähän villoja. Joku ylilääkäri saa nuhteet. Kenkää ei tuskin tule kenellekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

52
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
18
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
18
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
14
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
13
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
12
Puheenaihe: Pitäisikö alkoholin myyntiin puuttua, kun sen käyttö on siirtynyt toistaiseksi kokonaan koteihin? "Alkoholia haluava löytää sitä kuitenkin aina jostakin"
11
Saksassa koronavirustapausten määrä laskenut neljä päivää – Yhdysvalloissa koronatartunnan sai eläintarhassa elävä tiikeri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

314 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image