Oulu

Avi penää Oululta li­sä­sel­vi­tys­tä in­ses­ti­ta­pauk­seen liittyen

Oulun käräjäoikeus langetti 51-vuotiaalle miehelle tuomion lapsen törkeästä hyväksikäytöstä. Mies sai kahdeksan vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. KUVA: Pekka Peura
Oulu 25.11.2016 14:37
Heikki Uusitalo

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (Avi), Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira) ja Oulun kaupunki ovat tänään pitäneet neuvottelun liittyen julkisuudessa paljon huomiota saaneeseen lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttötapaukseen.

Aluehallintovirasto kertoo, että sen aiemmin Oulun kaupungin sosiaali- ja perhepalveluilta saama selvitys ei ole riittävä valvonta-asian käsittelemiseksi.

Aluehallintovirasto pyytääkin asiassa Oulun kaupungin sosiaali- ja perhepalveluilta jo saadun selvityksen ja neuvottelussa esille tulleiden seikkojen johdosta lisäselvitystä. Lisäselvitys on toimitettava 28.12. mennessä aluehallintovirastolle.

Asiakokonaisuuden selvittämiseksi aluehallintovirasto pyytää asiassa selvitykset lisäksi terveydenhuollon osalta.

Aluehallintovirasto ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää asian keskeneräisyydestä johtuen. Avi lupaa tiedottaa asiasta seuraavan kerran saatuaan pyydetyt selvitykset.

Aluehallintovirasto toimii valvonta-asiassa yhteistyössä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) kanssa.

Isä käytti tytärtään seksuaalisesti hyväksi

Oulussa paljastui syksyllä 2016 tapaus, jossa isä oli käyttänyt tytärtään seksuaalisesti hyväkseen usean vuoden ajan. Tapausta käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa julkisessa oikeudenkäynnissä.

Oulun käräjäoikeus langetti lokakuun lopussa 51-vuotiaalle miehelle tuomion lapsen törkeästä hyväksikäytöstä. Mies sai kahdeksan vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Hyväksikäytön seurauksena miehen tytär oli tullut useita kertoja raskaaksi ja hän oli synnyttänyt lapsen, jolla oli sama isä kuin hänellä itsellään.

Tapauksen yhteydessä on keskusteltu laajasti siitä, miten viranomaiset eivät olleet puuttuneet hyväksikäyttöön, jota oli kestänyt vuosikausia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

koko revohka vaehtoon...... ammattitadotonta porukkoa ku ei tajuta minkä takkie lapsella hätä ......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sekään auta mitään...onhan se huomattu, että virkamiehillä EI OLE VASTUUTA....ei sitä ole rakennuspuolella eikä terveydenhoitopuolella....Miten tästä maasta saadaan korruptio ja laiskuus poissa. Ei tarvitsisi palkkoja leikata eikä verotusta kiristää jos kuntien ja valtiohallinon virkanmiehet saatasiin tekemään töitä niin kuin yksityisellä puolen tehdään. Hirviää välinpitämättömyyttä ja saamattomuutta joka IHAN OIKEASTI pitäisi karsia poissa......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on iso itsetutkiskelun paikka kaikilla jotka ovat tähän asiaan jotenkin kytköksissä palkkatyössään. Eikö virkamiehillä ole virkavelvollisuus ja näiden mahdollisesta laiminlyönnistä jokin sanktio? Meni kyllä usko oikeuslaitokseen kun tämmöiset aivan karmeita tekoja tehnyt tyyppi toiminut lautamiehenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei jää ainoaksi kyseisen aluehallintoviraston alueella.
Parhaillaan on valmistumassa tapaus jossa viranomaisia ja teveydenhollon henkilöitä joudutaan tutkimaan taas laiminlyönneistä jossa asianomistajan oikeuksia on laajasti rikottu lähes kymmenen vuoden ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tätä pitäisi tutkia poliisin ja syyttäjän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä pyyhitä asioita pois, asianomaiset vastuuseen, olisi pitänyt huomata, sitä vartenhan ovat ammatissaan. Ei missään hyväksytä tuollaisia välinpitämättömyyksiä. On siinä ollut lapsella oltavat, miettikää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Sama systeemi on käytössä muuallakin kaupungin toimintaympäristöissä tapahtuneissa rikoksissa. Porukka nimeltään "me" tutkii tapahtunutta ja päätyy siihen, että ei ole tarvetta toimenpiteisiin. Täytyykö ottaa yhteyttä Aviin jatkossakin, sillä sisäinen valvonta ei toimi!? Missä on virkamiesten etiikka ja moraali, jos sopii kysyä?
Poliisi onkin sitten se viimeinen turva...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avi katoppa ja tsekkaa mikä on nykyinen meininki! Oululla on tässä lapsipalvelussa petraamista! Asenteet pitäisi saada kohdilleen! Avita Avi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajataan tarkastelu tähän yhteen tapaukseen eikä tutkita onko muita vastaavia luuranko kaapissa. Mistä vastuullisille virkamiehille maksetaan, jos eivät kanna vastuuta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuo on hyvää tässä, että oulun kaupungin virkamiesten toimet tutkitaan ja samalla abortin tehneen lääkärin toimet, kun ei ole ilmoittanut asiaa etiä päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Oman elämän nousukausi". Neljästi vuodessa.
Ironia on oma taiteenlajinsa,jonka hallinnassa voi olla omat ongelmansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa kun saa kommentoida. Valitettavasti Kalevan moderaattori painelee työkseen deletenäppäintä. Meno on kuin DDR:ssä. Onko kiva työ? Karvoselle terveisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppupeleissä tässäkin tapauksessa paljon porua ja vähän villoja. Joku ylilääkäri saa nuhteet. Kenkää ei tuskin tule kenellekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:20
Aalto hyppäsi maailmancup-kauden parhaan sijoituksensa – Puolan Kubacki voitti kireän kärkikamppailun
19:15
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää
19:10
Suomen kahtiajako talven osalta syvenee – Utsjoella tehtiin pakkasennätys, etelässä tarvotaan marraskuisessa harmaudessa
19:00
Rakennuksen hiilijalanjälki halutaan esiin, talopaketin ostajatkin kaipaavat ekologisia ratkaisuja – "Hiilijalanjäljessä suurin merkitys on käytön ajalla" Tilaajille
18:41
Haukkuminen, halventaminen ja nöyryyttäminen valmennuskeinoina raastavat – henkistä väkivaltaa käyttävä valmentaja voi aiheuttaa nuorelle ongelmia aikuisikään asti
18:28
Tero Mäntykangas nosti Sky Ounasvaaran ravintolan huipputasolle, nyt hän johtaa Laplands Hotelsin keittiöitä – "Inttikaverit lähtivät juhlimaan, mutta minä menin Pohjanhoviin kysymään, olisiko hommia" Tilaajille
16:58
Mira Kuisman luotsaama Kuortane näpäytti Kärppiä jo kolmannen kerran – "Se on mysteeri"
150
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
68
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
37
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
26
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
20
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
20
Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

140 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image