Oulu

Asunto ei ole it­ses­tään­sel­vyys Oulussa – Asunnottomien yö muistutti jälleen ongelman ole­mas­sao­los­ta

Asunnottomien yön teltalla oli jaossa ilmaiseksi vaatteita, joille riitti ottajia. KUVA: Pekka Peura
Oulu 17.10.2019 20:04
Kaleva

Vaikka asunnottomuus ei ole Oulussa yhtä vaikea ongelma kuin muissa suurissa kaupungeissa, asunnottomia on silti. Vailla vakituista kotia on kaupungissa lähes 100 ihmistä.

Ongelma oli jälleen esillä torstai-iltana Rotuaarin aukiolla vuotuisessa Asunnottomien yö-tapahtumassa.

Tarjolla oli kahvittelun ja makkaransyönnin lomassa tietoa asunnottomille tarjolla olevista palveluista.

Asunnottomuutta symboloineella teltalla keskusteltiin syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta. Puheitakin pidettiin.

Tapahtumassa esiintyi myös iso joukko oululaisia muusikoita.

Oulun lähes sadasta asunnottomasta valtaosa on miehiä. Nuorten osuus on ollut hienoisessa laskussa.

Pitkäaikaisasunnottomia oli viime vuoden laskujen mukaan 22. Pitkäaikaisasunnottomaksi katsotaan henkilö, jolla ei ole ollut asuntoa yli vuoteen, tai joka on ollut toistuvasti asunnoton kolmen vuoden ajan.

Tilapäisesti asunnottomia majoittavalla Kenttätien palvelukeskuksella on ollut tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä yhteensä 127 eri asiakasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Sielläkö se Rotuaarilla nyt järjestyi asunto kaikille sen tarvitsijoille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos luottotiedot menneet niin ompa tiukassa saada katto päänsä päälle, tiedän kokemuksesta sen. ei tarvitse olla edes mm alkoholisti. Annappas olla ku on tulossa pakolaisia, niin johan löytyy asunto ja hyvät avustuksen kaupan päälle, sama kait se oman maan kansalaisille on miten pärjätään ! Karu Totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ns. asunnottomat eivät pysty elämään tavallisten ihmisten joukossa aiheuttamatta ainaista häiriötä, eivätkä he myöskään halua asua Kenttätiellä, koska se on kuulemma niin "hanurista". Mitäpä tässä sitten enään voidaan juurikaan tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kyllä hälyyttävää nähdä, että miten näinkin kehittyneessä hyvinvointivaltiossa on vielä ihmisiä vailla asuntoa. Eihän ihmisen kuuluisi täällä pohjoisessa yrittää pärjätä talven yli ilman lämpimää kotipaikkaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen asunnoton ollut jo kohta vuoden, koska kukaan ei vuokraa mulle asuntoa, kun luottotiedoissa pikku merkintä.. Tuli yksi virhe, muuttamaan elämää aikas paljon. Kauhulla odotan kylmää talvea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivakka vuokraa vaikka on merkintä ja kelasta ja sossusta saa takuuvuokraan rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen itse ollut reilu 2-vuotta asunnottomana. Elämänhallinta petti alkoholi ongelman takia. Nyt olen ollut 1,5 vuotta raittiina, enkä saa edes sivakalta asuntoa, koska aikanaan yksi avain meni hukkaan siitä tuli lukkojen sarjoitus kulut, mitä en ole pystynyt maksamaan. Minulla on todella kova motivaatio työntekoon viime talvenkin tein töitä asunnottomana, mutta se on henkisesti todella raskasta, kun ei ole mitään paikkaa missä rauhoittua töiden jälkeen, hikisenä vain telttaan palelemaan. Tiedän, että nämä on ollut omia valintoja ja olen tehnyt nuorena virheitä, en vain pysty käsittään miksi en saa uutta mahdollisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sossu ja kela ei maksa suoraan näitä vuokria vuokranantajalle.. moni eläkeläinen on jo järjestänyt asiansa noin...laskut menee ja edunvalvoja hoitaa.. edunvalvojan palkkio määräytyy tulojen mukaan. Mutta mutta se ei oikein mee minunkaan ymmärrykseen että miksi maahanmuuttajille tuodaan kakut tarjottimella,neuvotaan hyvin tukien haussa ja täytetään heidän puolesta.. suomalaisille ei kerrota ja täytellä mitään..kyllä suomalaisillakin on vakavia kriisejä yms.jotka vaikuttavat toiminta kykyyn sairauksia unohtamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä maksaa. Minulla oli vuokralainen, jolla toistuvia viivästymisiä vuokran maksujen kanssa. Otin yhteyden kelaan ja vuokralaisen. Vuokran maksu siirrettiin suoraan minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En halua loukata ketään, mutta kuinka monen pohjoissuomalaisen kodittoman juuri syynä on päihteet?

-jos sosiaalitoimesta saadut vuokra ja ruokarahat laitetaan kaikki viinaan niin vaikea se on varmasti asuntoa ylläpitää : /

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

epätodennäköistä, että päihdeongelmaisen asumistuki tulisi itselle (jolloin sen voisi juoda), ja että sossu maksaisi vuokrarahan omavastuun suoraan päihdeongelmaiselle (jolloin sen voisi juoda). Toki jos näin typerästi toimitaan, niin minkäs voit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Oulun kaupunki panosti tähän? Me ollaan yksityisinä ihmisinä lahjoitettu toppatakkia, villasukkia, kenkiä ym. asunnottomien keräyksiin. Osoitan silti kaupungin suuntaan, sillä kenenkään ei tulisi yöpyä/asua ulkona pakosta näillä leveysasteilla. Kuitenkaan kaikilla ei onnistu omassa asunnossa asuminen. Kaupungintalo on varmaan yöt ihan vapaana ja vessatkin toimii. Keskeinen sijainti toimisi. Mitkä ne kaupungin arvot onkaan? Jos vaikka alottaisitte siitä ensimmäisestä ja tekisitte jotain mistä voisi olla kerrankin ylpeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaita vuokra-asuntoja Oulussa on satoja. Jos ei osaa ihmisiksi asua ja pitää asuntoja kunnossa niin se on kyllä ihan omatoimista asunnottomuutta.
Kyllä asunnon saa jos huolehtii vuokrista, ei möykkää, eikä pidä omaa huumebisnestä etc.

Nimimerkillä vuokravälittäjä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan on se hyvä, että samaan aikaan Oulun kaupunki vuokraa miljoonilla euroilla yksityiseltä sektorilta asuntoja turvapaikanhakijoille kun oululaisia on asunnottomina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon on jätetty huomioimatta asunnottomat jälkihuolto nuoret. 18 v ja heitetään kadulle koita pärjätä. Meidänkin entinen sijais nuori on asunnoton. Miksi siitä vaietaan !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolijoukkuetelttoja kaasukamiinalla, juoksevalla vedellä, kenttäsaunalla, bajamajalla ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image