Oulu

"Asennetaan kalustolla, jota ei Suomen aluevesillä usein tavata" – Oulun uuden meriväylän merimerkkien asennus alkaa keväällä

Uudet turvalaitteet sijaitsevat avomerellä noin 35–60 kilometrin etäisyydellä Oulun satamasta. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 19.2.2020 11:05
Heikki Uusitalo

Väylä ja Terramare Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen, joka koskee Oulun meriväylän kiinteiden merimerkkien asennusta.

Uudelle syvennetylle meriväylälle asennetaan kahdeksan kiinteää merenkulun turvalaitetta. Meriväylä on tällä hetkellä käytössä avovesikaudella kelluvalla merkinnällä, mutta urakan valmistuttua meriväylän käyttö on mahdollista ympäri vuoden.

Uudet turvalaitteet sijaitsevat avomerellä noin 35–60 kilometrin etäisyydellä Oulun satamasta.

Merkkien asennus sisältää useita eri työvaiheita kuten massanvaihtoja, pehmityksiä, paalutustöitä, betonointia ja yläosien kiinnitystä peruspaaluihin.

– Turvalaitteiden massiiviset peruspaalut asennetaan kalustolla, jota ei Suomen aluevesillä usein tavata. Oulun maaperä ja jääolosuhteet edellyttävät merimerkkien perustuksilta haastavia ratkaisuja, ja nyt asennettavien merkkien perustukset ovat Suomessa poikkeuksellisen massiivisia, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylästä.

Sopimuksen arvo on 17,9 miljoonaa euroa. Urakoitsija on aikatauluttanut työnsä siten, että ensi toukokuussa alkavat työt valmistuvat vuonna 2020. 

Oulun meriväylähankkeessa on perustettu uusi meriväylä, jonka pituus on noin 90 kilometriä ja kulkusyvyys 12,5 metriä. Uusi meriväylä on linjattu kulkemaan uutta, pääosin luonnonsyvää linjausta pitkin. Syvennyksellä vastataan kasvaneiden aluskokojen vaatimuksiin.

 

MAINOS

Kommentoi

Nyt on sitten ilmeisesti luotsitkin hyväksyneet uuden syväväylän kun sitä aletaan merkitsemäänkin. Luotseille ei meinnnut millään sopia tämä uusi linjaus vain ja ainoastaan sen vuoksi, että luotsausmatka hiukan pitenee ja luotsipaikka siirtyy kauemmas mutta nyt asia on ilmeisesti kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Juha Sipilä että päätit viimein rahoittaa Oulun syväväylän. Toivottavasti myös Marinin hallitus panostaisi pohjoisen infraan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marinin hallituksella olisi tosiaankin tehtävää kun pitää tehdä tuplaraide Seinäjoelta Rovaniemelle ja uusi moottoritie Jyväskylästä Kemiin ja vielä sellainen joka kiertää ne kaikki pikku kylät, ettei tarvi valtakunnan päätiellä ajaa 40-60 km/t niiden kylien läpi.
KYllä meidän hallinossa joku mättää pahasti kun Puolassa ovat tehneet tuhansia kilometrejä uusia teitä lyhyessä ajassa ja meillä menee vuosia muutaman ohituskaistan tekemiseen ja moottoritien siltojen uusimiseen kun ei ole rahaa. Lopputulos näissä ns. remonteissa on, että ne ohituskaistat ei ratkaise liikenteen ongelmia Oulun ja Kemin välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satuin kuulemaan radio-ohjelman tästä. Vaatii valtameritasoisen kalliin kaluston, koska paalut pitää upottaa todella syvälle ns. Muhoksen muodostuman takia. Ei siis tavallisin laittein löydy kiinteää pohjaa perustuksiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin pitäisi olla Suomen mittakaavassa merkittävän meri- ja satamakaupungin PERUSinfra on tietenkin oltava kunnossa mahdollistamaan TERVE liiketoiminta ja varmistamaan osaltaan (laajennetun) alueen keskeytymätön meriliikenne ja siten huolto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tällaiseen toimintaan löytyy rahaa mutta? Nämäkin rahat voisi kohdetta viisaammin kuten esim Kempeleen kunta vanhusten virkistystoimintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä linjamerkit laitetaan just kempeleen mummoja ajatellen. Sinne voitte sitten kesällä mennä uimaan, merkit näyttää sopivan uimapaikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi väylälinjaushan piti olla edullisempi kuin vanhan väylän syventäminen.
Oliko vertailuhinnassa huomioitu myös näiden uusien reunamerkkien hinta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä uudet mahdollistavat ympärivuotisen käytön. Jos näin on niin ehkä tulevat maksetuksi lisääntyneellä alusten määrällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut huomioitu. Löytyy Väylän sivuilta kilpailutukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linjausta oikaistaan Kattilankallan ja Santapankkien lähistöllä, mutta ei se oikaisu koko syväväylää syvennä. Nyt tuossa alueella väylällä on paljon jääkautena tiukkoja mutkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16:38
Henkilöauto törmäsi valopylvääseen Pohjankartanon koulun edustalla, kyydissä olleet pääsivät ulos omin avuin
16:33
Suojavarusteiden väitetään jumittavan sairaanhoitopiireissä – "Yhdenvertainen kohtelu on turvattava kaikin keinoin"
16:23
OYSissa hoidettavana kahdeksan koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa – työntekijällä ensimmäinen tuntemattomasta lähteestä tullut tartunta
15:36
Laskentavirhe koronakuolemissa, menehtyneitä nyt yksi vähemmän kuin eilen kerrottiin – kaksi kuolleista 40–59-vuotiaita
14:29
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
14:26
Täyskäännös – Kun viestintäjohtaja päätti 45-vuotiaana opiskella poliisiksi, kaikilla oli vain yksi kysymys: miksi? Tilaajille
14:22
Ukrainassa Kiovan ja Tshernobylin alueella raivoaa yli 140 ihmisten käsistä riistäytynyttä maastopaloa
63
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
24
Asiantuntijat: Sosiaali- ja terveysministeriön käsitys koronan tarttuvuudesta taksissa on virheellinen
19
Stockmann hakeutuu yrityssaneeraukseen – koronaepidemia katkaisi uudistusohjelman aloittaman nousun
19
Oululaisfirman pikatestiä voidaan käyttää myös koronan löytämiseen – testitulos luetaan älypuhelimen ruudulta
15
THL:n maanantain luvut: Suomessa pian 2 200 varmistettua tartuntaa, kasvua eilisestä peräti 249 tapausta – PPSHP:n alueella kahdeksan lisää
14
Koitelissa viikonloppuna hirmuisesti väkeä ja parkkipaikat täynnä - Oululaiset nauttivat täysin rinnoin aurinkoisesta kevätsäästä
14
Sikainfluenssan aikaan kriisikokouksissa istunut ex-kansliapäällikkö ihmettelee keskustelua "nyrkistä", koska sellainen on jo olemassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Merihanhi!
Arto Kyngäs

Uusin lukijakuva

Lukija

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

326 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

6.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image