Oulu

Arvotalo De Gamlas Hem myytiin 402 667 eurolla – kunnostetaan hotelliksi ja ko­kous­ti­loik­si

Oulu möi De Gamlas Hemin. KUVA: Janne Körkkö
Oulu 18.10.2017 7:54 | Päivitetty 18.10.2017 14:36
Kaleva

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti myydä Kirkkokatu 54:ssä sijaitsevan suojelurakennuksen De Gamlas Hemin Arto Keräselle, Timo Paakille ja Veli-Pekka Pohjolalle perustettavan yhtiön lukuun 402 667 euron kokonaiskauppahinnalla.

Ostajat suunnittelevat kunnostavansa De Gamlas Hemin hotelliksi sekä kokoustiloiksi

Entinen vanhainkoti oli myynnissä tarjouksten perusteella elokuun puolivälistä syyskuun lopulle. Pohjahinta oli 300 000 euroa.

Määräaikaan kaupunki sai kaksi tarjousta, joista kolmikon tarjous oli korkeampi. Toinen tarjous oli 300 002 euroa.

Juttua korjattu 14:36: De Gamlas Hem kunnostetaan 20-paikkaiseksi hotelliksi, ei bed & breakfastiksi, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Hyvä juttu, tällaista tarvitaan. Hyvä että talo päätyi omistajalle jolla on sille käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on mahdollista, kun viestejä lukee, että löytyy niin monia kateellisia ankeamielisiä kirjoituksia? Kuinka paha kirjoittajilla on olla itsensä kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkäykset antaa paremmin indikaation, mitä asiasta ajatellaan. Kaunakommentoijat nyt valittavat ihan joka asiasta. Puretaan tai ei pureta, rakennetaan tai ei rakenneta. Perusteluna on yleensä asiaan kuin asiaan henkilö nimeltään Joku, Arina, hallitus (kuka milloinkin on vallassa), kallioparkki, grynderit tai peltomarketit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti pitkään Oulussa asuneena en vain jaksa uskoa etteikö suunnitelmat ja talon kohtalo tulisi muutaman vuoden sisällä muuttumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

De Gamlas Hemistä löytyy kyllä riittävästi hometta, että taitaa käydä samoin kuin samassa pihapiirissä olleen asuntorakennuksen kohdalla, joka purettiin suojelupäätöksen jälkeen 1985.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma ! Onnea ja menestystä rutkasti kolmikolle ! Upeaa, että löytyy tällaisia henkilöitä... :)!!! Hengessä mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa sairastuttaa yöpyjiä ja henkilökuntaa homeella, todella hölmön tölväys jälleen kerran.
Nuo homeiset rakennukset pitää purkaa ja uutta tilalle, valokuvista saa riittävät muistot kys. mörskästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset pelastajille, Oikea arvoteko.
Ei Oulussa tarvitse kaikkea hävittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain tontilla on arvoa.Ei kiinteistöllä,joten käynee,kuten muillekin vastaaville??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea yrittäjille, hyvä kun arvotalolle löytyi käyttöä, muussa tapauksessa tilalle olisi rakennettu korkea asuintorni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennenvanhaan rakennus olisi syttynyt mystisesti palamaan jonka jälkeen tilalle olisi rakennettu kerrostalo. Hienoa että vanhaa vielä nykyään säästetäänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä uutinen! Hienoa, jos ja kun saadaan tämä Heinäpään helmi ja viimeinen puu-Heinäpään edustaja vielä kuntoon ja asialliseen käyttöön! Kulttuuriteko ostajilta, kova työ edessä, mutta lopussa kiitos seisoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tuo talo on mennyt noin huonoksi? Se remontoitiin 80-luvulla ja oli vielä muutama vuosi sitten ihan ok. Sen voi tarkistaa vaikka Googlen street viewillä, jossa talo on aika hieno vuonna 2011 ainakin ulkoapäin. Liekö jätetty kylmilleen, jolloin maali on rapissut ja ikkunapielet lahonneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo kylmillään. Sen nykytilaan on juuri suurin syy se remontointi: siinä tehtiin virheitä niin katossa kuin ulkopinnassa, jonka maali rapisee vääränlaisen maalin vuoksi (öljypohjainen).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image