Oulu

Arvotalo De Gamlas Hem myytiin 402 667 eurolla – kunnostetaan hotelliksi ja ko­kous­ti­loik­si

Oulu möi De Gamlas Hemin. KUVA: Janne Körkkö
Oulu 18.10.2017 7:54 | Päivitetty 18.10.2017 14:36
Kaleva

Oulun yhdyskuntalautakunta päätti myydä Kirkkokatu 54:ssä sijaitsevan suojelurakennuksen De Gamlas Hemin Arto Keräselle, Timo Paakille ja Veli-Pekka Pohjolalle perustettavan yhtiön lukuun 402 667 euron kokonaiskauppahinnalla.

Ostajat suunnittelevat kunnostavansa De Gamlas Hemin hotelliksi sekä kokoustiloiksi

Entinen vanhainkoti oli myynnissä tarjouksten perusteella elokuun puolivälistä syyskuun lopulle. Pohjahinta oli 300 000 euroa.

Määräaikaan kaupunki sai kaksi tarjousta, joista kolmikon tarjous oli korkeampi. Toinen tarjous oli 300 002 euroa.

Juttua korjattu 14:36: De Gamlas Hem kunnostetaan 20-paikkaiseksi hotelliksi, ei bed & breakfastiksi, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Hyvä juttu, tällaista tarvitaan. Hyvä että talo päätyi omistajalle jolla on sille käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten on mahdollista, kun viestejä lukee, että löytyy niin monia kateellisia ankeamielisiä kirjoituksia? Kuinka paha kirjoittajilla on olla itsensä kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkäykset antaa paremmin indikaation, mitä asiasta ajatellaan. Kaunakommentoijat nyt valittavat ihan joka asiasta. Puretaan tai ei pureta, rakennetaan tai ei rakenneta. Perusteluna on yleensä asiaan kuin asiaan henkilö nimeltään Joku, Arina, hallitus (kuka milloinkin on vallassa), kallioparkki, grynderit tai peltomarketit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti pitkään Oulussa asuneena en vain jaksa uskoa etteikö suunnitelmat ja talon kohtalo tulisi muutaman vuoden sisällä muuttumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

De Gamlas Hemistä löytyy kyllä riittävästi hometta, että taitaa käydä samoin kuin samassa pihapiirissä olleen asuntorakennuksen kohdalla, joka purettiin suojelupäätöksen jälkeen 1985.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma ! Onnea ja menestystä rutkasti kolmikolle ! Upeaa, että löytyy tällaisia henkilöitä... :)!!! Hengessä mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa sairastuttaa yöpyjiä ja henkilökuntaa homeella, todella hölmön tölväys jälleen kerran.
Nuo homeiset rakennukset pitää purkaa ja uutta tilalle, valokuvista saa riittävät muistot kys. mörskästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset pelastajille, Oikea arvoteko.
Ei Oulussa tarvitse kaikkea hävittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain tontilla on arvoa.Ei kiinteistöllä,joten käynee,kuten muillekin vastaaville??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea yrittäjille, hyvä kun arvotalolle löytyi käyttöä, muussa tapauksessa tilalle olisi rakennettu korkea asuintorni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennenvanhaan rakennus olisi syttynyt mystisesti palamaan jonka jälkeen tilalle olisi rakennettu kerrostalo. Hienoa että vanhaa vielä nykyään säästetäänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä uutinen! Hienoa, jos ja kun saadaan tämä Heinäpään helmi ja viimeinen puu-Heinäpään edustaja vielä kuntoon ja asialliseen käyttöön! Kulttuuriteko ostajilta, kova työ edessä, mutta lopussa kiitos seisoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tuo talo on mennyt noin huonoksi? Se remontoitiin 80-luvulla ja oli vielä muutama vuosi sitten ihan ok. Sen voi tarkistaa vaikka Googlen street viewillä, jossa talo on aika hieno vuonna 2011 ainakin ulkoapäin. Liekö jätetty kylmilleen, jolloin maali on rapissut ja ikkunapielet lahonneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo kylmillään. Sen nykytilaan on juuri suurin syy se remontointi: siinä tehtiin virheitä niin katossa kuin ulkopinnassa, jonka maali rapisee vääränlaisen maalin vuoksi (öljypohjainen).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image