Oulu

Arinan tuu­li­kaap­pi­haa­veet keräsivät kitkeriä ja kannustavia kommentteja

Arina haluaisi, että Valkean kesäkatu olisi lämmin tila myös talvella. KUVA: Essi Puuri
Oulu 15.8.2016 13:43
Kaleva

Kaleva uutistoi lauantaina 13. elokuuta, että Arina hakee lupaa tuulikaappien rakentamiseen Kauppakeskus Valkeaan.

Arinan mukaan tavoitteena on, että katettu kesäkatu olisi lämmin tila myös syksyllä ja talvella.

Aihe on selvästi lähellä oululaisia, sillä juttu on kerännyt reilun kahden vuorokauden aikana yli kolmesataa hyväksyttyä kommenttia.

Moni suhtautuu Arinan ideaan ja toimintatapaan kielteisesti:

"Senhän piti olla "katettu kesäkatu", ei ympäri vuoden lämmin tila. Toteutustapa on kovin tarkoitushakuinen, ja tuulikaappien rakentaminen sekä alueen lämmitys ympäri vuoden alleviivaisi perinteistä oululaista tapaa: Arina tekee ihan mitä haluaa, oli lupia tai ei. Saako kadulle rakentaa? Virallisesti ei, mutta osuuskauppa kyllä", kirjoittaa nimimerkki PeeKoo.

"No näinhän se menee, pala palalta haetaan lupia kadun valtaukselle! Toinen vaihtoehto on se että puretaan pois koko rumilus ja avataan katu taas liikenteelle! Nyt ihmiset valituksia "sisään ja nopeasti!", ottaa kantaa nimimerkki Aappeeeli

"Jaha, mitähän ne seuraavaksi haluavat? Räystäät???" kysyy nimimerkki Menee ihan mahottomaksi.

"Kadulla saakin olla kylmä", kommentoi nimimerkki Ei.

Myös tuulikaappien kannattajia löytyi:

"Ihme kitisijöitä. Arina on Oulun suurimpia veromaksajia ja työllistäjiä. Se sentään rakentaa ja kasvattaa Oulua, eikä vie rahoja joillekin ulkomaalaisille rahoittajille", kirjoittaa nimimerkki Jo taas.

"Rotuaarin kattamista on ruinattu iät ja ajat. Kellään ei ole ollut siihen rahaan. Nyt kun Arina tekee saman omilla rahoilla, kauhea märinä päällä. Oululaiset saisi lähettää Siperiaan iäksi", kommentoi puolestaan nimimerkki Mtä?

"Näille jutuille nauretaan makiasti 30 vuoden kuluttua kun kaupunkien ydinkeskustat ovat yhtä katettua kauppakeskusta", kirjoittaa Matomatkamie.

Osa kommentoijista otti uutisen huumorin kannalta:

"Vai että tuulikaapiit. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin ja yöunet menetin. Tämä on selkeästi suurin huolenaihe nykysuomessa", kommentoi Maikelssi.

"Seuraavaksi Arina sulkee Pohjantien,ja jatkaakseen matkaa on vilautettava S-korttia ja käytävä kassan kautta", kirjoittaa puolestaan Juuso 007.

Mahdollisten tuulikaappien rakentamisen aikataulusta ei ole vielä mitään tietoa. Tämän hetkinen kaava ei salli tuulikaappien rakentamista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

poistakaa ne istuimet sieltä kadulta,eli valkean sisäpuolelta.
Nuoriso joutaa seisomaan.
patjat seunustoille saa asunnottomat tulla yöksi nukkumaan sinne kadulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Arina on tätä suunnitellut jo alunperin. Varsinainen kauppakeskuksen uusi osa on Isonkadun puolelta kokonaan ilman ulkoseiniä ja nyt muka huomattiin että täällähän tulee kylmä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki kasvaa ja ydinkeskusta muuttuu, kadut muuttuu, liikkeet muuttuu, mutta yhteistä kaikella on se, että aina mennään eteenpäin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valittajien kommentit on naurettavia. En usko et katettu katu vaikuttaa todellosuudessa heidän elämäänsä mitenkään. Mukava istua lämpimässä aulassa sillon -30 asteen pakkasessa kun oottelee linkkua ta muuta kyytiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä olen ihmetellyt että annatte nuorisolle valtaa .toi kesäkatu sotketaan laittakaa nuoriso kuriin ! Nuoriso pihalle ei valkea ole nuorisolle sotkemiseen tarkoitettu! Eletään kuin sijat vatukossa nuorisoo ei ole kasvatettu ! Puuttukaa nuorison sotkemiseen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoriso on fiksumpaa kuin me olimme aikoinaan. Ei Valkeessakaan minkäänlaista haittaa! Toivottavasti nuoret tulee ydinkeskustaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se mukava palella 30 asteen pakkasella siinä aulassa. Kesällä jo ihmettelin, miten siinä tarkenee talvella. Ilman muuta tuulikaapit. Kateelliset panettelijat taas asialla, vaikka se ei millään tavalla ole heiltä pois. Miksi aina pitää olla kehityksen jarruna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulikaapeista ei ole mitään haittaa, muuten kuin Arinan rahapussille. Minä en ymmärrä alkuunkaan kehityksen jarruttamista. Kauppakeskus kehittyy, kävelykatu kehittyy ja palvelevat asiakkaita. Kaava on muuttunut oikeaan suuntaan ja toivottavasti Rakennusvirasto jatkaa valitsemallaan linjalla ydinkeskustan modernisoimisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulikaappien myötä tuosta Isokadun pätkästä tulisi selkeästi katutilasta poikkeava sisätila. En hyväksy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttajat eivät ymmärrä yhtään tätä Suomen markettien määrä. itse he ostavat Lidlistä tai itse perustamistaan ketjuista. Eräs sanoi, että Suomessa on kalliit hinnat koska liikaa kauppoja. Hän sanoi, että kotikaupungissa on 3 miljoonaa asukasta ja vain 1 marketti. Paikalliset eivät osta siitä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon oululaiset joutuu maksamaan tämän "kesäkadun" ylläpidosta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ne "Arinan omat rahat" Arinan omia vai ryöstöhinnoilla asiakkailta kaapattuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä ei ole mikään kauppakeskuksen kesäkatu vaan Oulun kaupungin julkinen tila nimeltä Isokatu.

Mielenkiintoista jos kriittiset kommentit ovat lehden mielestä "kitkeriä". Paljollakohan Arina ostaa ilmoitustilaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ammatti ihmiset on olleet suunnittelemassa kesäkatua, on suunnitelmissa otettu varmasti huomioon jo alusta asti pohjoisen ilmasto siihen liittyvine haasteineen. Oliskohan vaan ollut ajatus että maksimoidaan ensin tilan käyttö ja poikkeusluvalla (rakennusoikeuden ylitys) rakennetaan tuulikaappi lasiseinien ulkopuolelle kävelykadun puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siihen vois tehdä tuulitunnelin tai hiihtoputken niin ei tarvis edes nähdä mitä sivuilla on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kadulla voi pyöräillä. Katetullakin kadulla voi pyöräillä. Mutta entäs millaisella kadulla on tuulikaapit ja miten sillä pyöräillään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla lailla kävelykatu/jalkakäytävä niinkuin rotuaarikin eli pyöräily kielletty. Voit kyllä taluttaa tuulikaapinkin läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image