Oulu

Arina-puolueen ote kirposi

Oulun uudessa valtuustossa istuu aikaisempaa vähemmän Arinan edustajistoon kuuluvia. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 26.11.2012 6:08
Kari Sankala

Osuuskauppa Arinan yhteys Oulun seudun kunnallispäättäjiin heikkeni merkittävästi syksyn kunnallisvaaleissa. Sillä on koko Oulun seudulla enää kymmenen kunnanvaltuutettua.

Osuuskaupan edustajistossa 2010–2014 on mukana enää kahdeksan 67:stä uuden Oulun valtuutetusta.

Kun tarkastelupiiri laajennetaan Kempeleeseen, Liminkaan, Lumijoelle, Hailuotoon, Tyrnävälle, Muhokselle ja Iihin, Arinassa vaikuttavien uusien valtuutettujen lukumäärä nousee vain kahdella. Oulun ja ympäristökuntien valtuustoissa on yhteensä 280 valtuutettua.

Koko Pohjois-Suomen alueelle levittäytyvässä Arinan edustajistossa on kunnallispolitiikasta tuttuja, vailla valtaa olevia vanhoja nimiä mukana Oulun seudulta parikymmentä.

Ylemmällä päätöksenteon tasolla Osuuskauppa Arinan hallintoneuvostossa on kolme oululaisvaltuutettua Antti Huttu-Hiltunen (kesk.), Raimo Hämeenniemi (kesk.) ja Pirjo Sirviö (sd.).

Yhtään paremmin ei käynyt vaaleissa Oulun Osuuspankille. Pankin edustajistossa 2010–2014 on enää viisi Oulun kaupunginvaltuutettua, kun laajan edustajiston nimilista suorastaan vilisee entisiä kunnallispoliitikkoja.

Oulu ja koko seutu huomioiden kunnanvaltuutettuja on pankin edustajistossa mukana enää seitsemän.

Pankin hallintoneuvostossa oululaisista on ainoastaan kansanedustaja Mirja Vehkaperä (kesk.). Kempeleestä hallintoneuvostossa istuu valtuutettu Tiina Rajala (kok.).

Lue lisää 26.11.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Litlin johtohenkilöt istuva Saksan valtuustoissa. ja ajava kapitalistien etuja !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Arinan ote kirpoaa kaavoituspolitiikassa Oulussa? Saataisiin vihdoin Ouluun muitakin kauppoja lisäämään vapaata kilpailua ja alentamaan hintoja... bonus on huijausta kun hinnat ovat vähintään bonuksen verran yläkantissa jo valmiiksi!

Ouluun pitäisi saada kunnallinen kauppapaikka "maaseututori" kylmälaitteineen ja pakastealtaineen, johon seutukunnan maanviljelijät voivat tulla myymään tuotteitaan suoraan kuluttajille ilman S- ja K-ryhmien sekä teollisuuden hurjaa välistävetoa... saattaisi myyntihinnat "maaseututorilla" olla murto-osa kaupan nykyhinnoista ja tavara lähiseudulta tulevaa tuoretta hyvää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis verovaroilla pyörittämään kolhoosimaataloutta. Paljon olen kuullut ja nähnyt, mutta nyt vetää hiljaiseksi... Tätä harrastettiin tuossa itänaapurissa aina vuoteen -90 saakka ja lopputuloksen tietää jokainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luepa vähän tarkemmin Neuvostoliiton historiaa: kolhoosimaataloudessa maatilojen tuotto meni valtiolle, viljelijät olivat vain työntekijöitä, ei omistajia. Tässähän puhutaan nimenomaan siitä, että tuottajat saisivat enemmän käteen suoramyynnistä, kun puuttuisi välistä ahne välikäsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi, milloin sitä väki ymmärtää, että tuottaja ei toimita kauppaan yhtään mitään. Välikätenä toimii itse tuottejien perustamat lihajalostustehtaat, jotka maksavat palkan tuottajille. Välistävetäjiä tolkuton määrä koko ketjussa valtio mukaan lukien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinalla ja yrittäjyydellä ei ole mitään yhteistä tekijää. Arina saa parhaat liikepaikat poliittisen verkostonsa tuella kun yksityinen saa vain kakkospaikat ja kalliilla rahalla ja hiellä. Arina vielä manipuloi tavarantoimittajat jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrankin jotain myönteistä politiikan rintamilta täällä Oulussa. Jo on aikakin päästä eroon tästä kepuloinnista. Nyt kaavat kuntoon ilman Arinapolitrukkeja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä avoimesti myönnetään kytkökset arinaan eikä kukaan ala tutkimaan koplauksia,todella törkeää lakien viisveisaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näin saadaan lisää työvoimaa maaseudulle...ja mökkiläisille tarvikkeita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinan pitäisi ymmärtää, minkä tavoitteleminen on väärin. Monopoli on samaa kuin sosialismi, mitä oikeat kepulaiset sisimmässän rakastavat. Kilpailu on toimivan yhteiskunnan merkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kuntapuolueen" vahvuudet käsiteltiin jo sunnuntain Kalevassa.
OK näin siis Arina-puolue.
Mutta miten on "Perus-Kärppä puolueen" kannatus ja edustus, riittääkö "arvovalta" uuden jääkiekko-areena hankkeen toteuttamiseen.?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea suunta, mutta homma on tervettä vasta sitten kun päättäjillä ei ole mitään sidonnaisuuksia. Oulussa tähän ei päästä koskaan, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun Arina ei määrää enää mihin rakennetaan ja mitä. Kyllä nyt menee Oululla huonosti, ei saada enää uusia kallioluolia.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ne sidokset tulevat vasta kun edustaja on valittu valtuustoon ja tärkeään lautakuntaan, jos siis tulevat. En nyt viittaa Arinaan, onhan muitakin isoja toimijoita. Ja mikseipä pikkuset toimijatkin haluaisi "omaa miestä/naista" lautakuntaan. Politiikka on omien etujen ajamista, joskus historiassa se oli yhteisten asioiden ajamista.Kiitokset Kalevalle tutkimuksesta, hienoa tietää edustajiemme mahdollisia kytköksiä. Aiemminhan on kai selvitetty että valtuutettuina on nyt entistä enemmän kuntien virkamiehiä ja toimenhaltijoita ja tuossa on selkeä epäkohta. Kuntaliitoksista päätti siis henkilöitä jotka saivat itselleen 5 vuoden irtisanomissuojan. Ja edellinen valtuustommehan viime töikseen päätti että kaupunkimme rahoista puolueiden paikallisjärjestöt saavat 1000e per valtuutettu joka vuosi. Mielestäni todella törkeää maksattaa kaikille kuntalaisille puolueiden vaalikahvittelut ja hernekeitot korkojen kera. Ilmaista vaalikahvia ei todellakaan ole...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuinhan moni on arinan omistaja tai op:n omistaja? Saakohan joku heistä etua keskon kanta-asiakkuudesta? Mitä jos jollakin onkin kaph alhlin tai stockmaninin kanta-asiakaskortti. On se tää korruptio kyllä.........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan eri asia istua edustajistossa tai hallintoneuvostossa kuin jos sulla on jonkin firman kortinlärpäke takataskussa. Toisella olet töissä ja toisessa olet vain asiakas muiden joukossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lailla pitäisi kieltää tälläiset sidonnaisuudet jotka lisää sisäpiirin tiedon ja hyväksi käytöntön mahdollisuutta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa kehitystä, Oulu! Jospa "meidän oma osuuskauppamme" ei enää torpedoi Halpa-Hallin päivittäistavaraosastoa ja älyää pudottaa bensan hinnan kilpailukykyiselle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä! Toivottavasti tällainen porukka vähenee entisestään seuraavien vaalien jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

19:20
Ettan hopeajoukkueessa loistaneiden Ronkaisen ja Jokelan siirroille sinetti – "Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin"
19:00
Lapissa makea maistuu enemmän kuin missään muualla Suomessa – kaamoksella ja turismilla näppinsä pelissä Tilaajille
18:30
Museokortin kesäkampanjan seikkailija saapuu Oulun museoihin – "Jos näet minut livenä, tule juttusille"
18:00
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
17:49
Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen vierailee Oulun pääkirjastossa elokuun lopulla
17:28
Pappa-Tuntureilla pohjoisen tuntureille – läpi Suomen mopoilla matkaavat miehet pysähtyivät Oulun Heinätunturilla
17:25
Pappa-Tuntureilla Heinätunturin huipulle
89
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
29
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
28
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
26
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image