Oulu

Arina pohtii uusien vaalien järjestämistä

Arkistokuva Limingantullin Prismasta. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 17.4.2014 12:06 | Päivitetty 17.4.2014 13:33
Susanna Kemppainen

Osuuskauppa Arina varautuu uusiin edustajiston vaaleihin.

Se selvittää paraikaa, pitääkö sen järjestää uudet edustajiston vaalit ja jos täytyy, milloin ne pidetään.

Selvitys johtuu perussuomalaisista. Perussuomalaiset ehdokkaat ja vaaliasiamiehet Arinan vaaleissa 2014–ryhmittymän nimissä jätettiin keskiviikkoiltana Arinalle Limingantullin Prismaan vaatimus vaalituloksen mitätöimisestä. Perussuomalaiset vaatii, että Arinan pitää järjestää uudet vaalit.

Arinan markkinointijohtaja, keskusvaalilautakunnan sihteeri Pasi Ruuskanen kertoo, että keskusvaalilautakunta sai vaatimuksen käsiinsä torstaiaamuna.

Se perehtyy vaatimukseen ja selvittää, onko perussuomalaisten vaatimukselle perusteita.

”Paneudumme pyyntöön huolellisesti. Emme ole vielä ehtineet päättää, mitä siitä seuraa”, Ruuskanen kuvailee.

Koko pääsiäinen selvitystä

Vaatimusta perustellaan useilla ehdokaslistavirheillä sekä vaalisalaisuuden vaarantumisella. Äänioikeutetun tiedot olivat samassa kirjekuoressa annetun äänen kanssa, koska äänestyksen yhteydessä pystyi osallistumaan arvontaan.

”Äänestyslipukkeen on voinut palauttaa (postin lisäksi) myös Arinan toimipaikkaan, mutta kaikissa tapauksissa toimipaikassa sijainneet äänestyslippulaatikot eivät ole olleet vaalisalaisuuden takaamiseksi vartioituja eikä äänestyslippulaatikoita ole lukittu”, vaatijat perustelevat tiedotteessaan.

”Kuka tahansa on voinut tyhjentää äänestyslippulaatikon ja rikkoa vaalisalaisuuden.”

Arinan mukaan se korjasi ehdokaslistoissa olleet virheet heti, kun se sai ne tietoonsa. Se kiistää perussuomalaisten väitteen vaalisalaisuuden vaarantumisesta.

Edustajiston vaalit pidettiin 31.3.–11.4. Vaalien tulokset piti julkistaa tänään kiirastorstaina. Pasi Ruuskanen kertoo, että julkistuspäivää on siirretty pääsiäisen yli ensi viikon tiistaihin. Viimeistään tuolloin selviää, julkistetaanko vaalitulos vai päätetäänkö uusien vaalien järjestämisestä.

”Teemme koko pääsiäisen selvitystyötä”, Ruuskanen sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

Terve

Aikamoinen hässäkkä syntyi kun Arina hyvin järjestetyissä vaaleissa teki ainakin joitakin virheitä.
Virheistä huomautettiin vaalin kestäessä. Arinan vaalihenkilöstö ei vaalin kestäessä, jolloin jotain olisi voinut tehdä, ei toiminut kuten olisi pitänyt. Ei tiedottanut laajasti mediassa sitä mitä olisi pitänyt, -ilmoittanut korjauksista vaaliasetteluissa.
Vaalisalaisuuden rikkominen vaalien äänestystuloksien palauttamisesta kauppoihin on hoidettu vaalien merkityksen näkökulmasta hoidettu kehnosti.
Se että miten postiäänestys hoidettiin, äänestyslippu ja henkilökilitieto palautettuna samassa kuoressa ei liene mitään ongelmaa. Edellytyksenä kuitenkin on, että äänestysliput puolueettoman henkilöstön toimesta on kuoren saapumisen jälkeen erotettu toisistaan. Arinan on luonnollisesti tiedettävä ketkä ovat äänestäneet ja ovatko Arinan jäseniä.
Huomattava on, että vaalien tulosta vaaliin osallistuvat eivät vieläkään tiedä. On hukattu mainostamiseen työtä, hikeä ja ehdokkaiden rahoja. Ehkäpä Arina korvaa ehdokkaille kaupalle tehdyn mainostamisen.
Toivottavasti Arina pystyy ratkaisemaan ongelman ilman uusia vaaleja. Ne eivät kenellekään tuone mitään etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä Arinan ja Oululainen sidonnaisuus ja siihen ja kaikkia jopa lain rajoja koileva kulttuuri sen myötä poikkeuksellista koko Suomen maata koskien, muutoin en entisenä Oululaisena asiasta tietäisi jollei valtakuunallisestikin asiaa olisi huomioitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä järjestäkööt :
On meinaa vaikea äänestellä kun vihreä kortti on leikattu neljään osaan aikaa sitten..eikä vaikeuttanut elämää yhtään! päinvastoin...
keveämpi olo.
Kokeilkaas muutkin jos uskallatte?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskallan kyllä, mutta ei ole mitään järkeä. Tarvitsen sitä vihreää korttia asioidessa arinan liikkeissä, saan bonuksia joka kuukausi reilusti. Minun oloni on keveä, kun ei pidä koko ajan pahoittaa mieltään jos arinasta uutisoidaan, eikä kehua liiteriä, jossa myydään ei oota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bonukset on kuin veronpalautukset, sitä enemmän saa takaisin mitä enemmän on liikaa maksanut...
Meillä tuli ennen paljon bonusta mutta kun keskitimme ostokset Lidliin oli kauppareissuihin käytetty kokonaissumma pienentynyt huomattavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka uskoo SOK:n ja Arinan puhtauteen,..
Oulussa on päätöksiä on ollut tekemässä yhtäaikaa samat henkilöt jotka istuvat Arinan, seurakuntien ja kaupungin päätöskiä nuijimassa,.. kukaa oikea järkevä ihminen ei usko etteikö korruptio ja omat edut heillä ei olei mukana,.. huh huh,..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaaliasiakirjat olivat asialliset. Vaalilappu suljettiin kirjekuoreen joka suljettiin toiseen isompaan kirjekuoreen yhdessä arvontalapun kanssa. Vaalin luottamyksellisuus ei tästä mitenkään vaarannu. Perheessä vain jäsenen nimellä tuli vaalilappu. Sivukortin omistajille ei. Luulempa arvostelijoiden kuuluvan siihen joukkoon jolla ei ole äänioikeutta tahi eivät ole ollenkaan Arinan asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo postitse äänestäminen tapahtuu samalla tavalla kuin valtiollisissakin vaaleissa. Äänestin preaidentinvaaleissa lomamatkalla Espanjassa, ja kuoreen laitettiin kaksi paperia: äänestyslappu suljetussa kuoressa ja leimalla varustettuna, sekä paperi jolla kuitataan ääni annetuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepulaiset äänestävät itsensä edustajistoon, jossa ei muilla ole käytännössä sananvaltaa. Meille muille oikeudenmukaisuus ja demokratia on tärkeää.ja siksi uudet vaalit ovat ihan perusteltu vaatimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onneksi keskustan kaikki positiiviset oli hyvin edustettuna mainoksissa nou hätä siis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö - ei nyt sentään uusia vaaleja persujen takia mennee omat poonukset hukkaan.........................

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi mukava tietää, kuinka monella kirjoittajalla on puheoikeus (jäsenen) Arinan vaaliasiassa. Ennen tuomitsemista kumpaankaan suuntaan oikeusvaltiossa täytyy tutkia asia kunnolla, ennenkin tuomitaan. Kirjoittajien jutut perustuu nyt mielikuviin.
Arina on hyvin johdettu kasvava yritys, joka työllistää enenevässä määrin Pohjois-Suomalaisia. Toisella kilpailevalla K-ketjulla menee huomattavasti heikommin. Markkinaosuus laskee ja kauppoja suljetaan. K- lkauppaketjussa käyttää valtaa ,muut kuin jäsen per ääni periaatteella valitut päättäjät. Apinassa on demokraattisesti valittu päätöksenteko.
Kyllä osuustoiminnallinen liike palvelee ensisijaisesti omistajia.
Mustamaalaus on kateellisten ja kilpailijoiden pahansuopaisuutta.
On luonnollista, että toimitaan säännösten mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko edustajistolla oikeasti mitään merkitystä? Tekevät kuitenkin kuten johtajat esittävät. Rahan haaskausta tällaisten leikkivaalien järjestäminen vielä uudelleen. Persujenkin pitäisi ymmärtää tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

samaa mieltä, ei mitään väliä, sit vielä sok emo huseraa niinkuin johto haluaa, siihen ei oo edustostolla ja jäsenellä mitään sanomista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa siinä taas kateus ja asiantuntemus valloillaan. vielä kun oppisitte häpeämään tuota höpötystänne. varmaan kuitenkin laukkaatte bonuksien ja tarjousten perässä kuitenkin jatkuvasti, mikäpä se tuollaisile märisijöille elpaisi, ei sitten kerrassaan mikään. Menkääpä vähän siihen Minä itseenne jos kykenette, valittajat Tuskimpa edes siihen teistän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisoinnissa on seuraava lause:
Selvitys johtuu perussuomalaisista.
Ei siis asian sisällöstä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein olisi sanoa:
Selvitys johtuu perussuomalaisten tekemästä VALITUKSESTA.
Suomessa osataan yhä huonommin suomen kieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image