Oulu

Arina hakee lupaa tuulikaappien rakentamiseen kauppakeskus Valkeaan

Arina on jättämässä kaupungin rakennusvalvontaan hakemusta, jossa se hakee määräaikaista lupaa tuulikaappien rakentamiseksi Valkeaan. KUVA: Essi Puuri
Oulu 13.8.2016 11:20
Niina Hentilä

Arina on jättämässä kaupungin rakennusvalvontaan hakemusta, jossa se hakee määräaikaista lupaa tuulikaappien rakentamiseksi Valkeaan.

Arinan hallintojohtaja Paavo Härö kertoo, että tarkoituksena on kokeilla tuulikaappien toimivuutta.

– Tavoitteena olisi se, että kesäkatu olisi kesäkatu myös syksyllä ja talvella: se, että tilassa säilyisi lämpö ja veto poistuisi, mutta niin, ettei läpikuljettavuus kuitenkaan vaikeutuisi.

Härön mukaan tuulikaapeissa olisi lasiseinät ja vastaavat automaattiliukuovet kuin nykyisissä sisäänkäynneissä. Kokeilemalla selviäisi, miten tuulikaapit vaikuttaisivat liikkuvuuteen.

– Toivoisimme käyttäjien – yritysten ja työntekijöiden puolesta – että asia etenisi mahdollisimman nopeasti. Ei tarvitse mennä pakkasellekaan, kun se vaikuttaa jo merkittävästi kauppakeskuksen lämpötilaan.

Voimassa oleva asemakaava ei salli suoralla rakennusluvalla tuulikaappien rakentamista.

Lue lisää 13.08.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (350)

Samaa jatkumoa poikkeuksien nyhtämiselle, jonka päätteeksi vuoden päästä haetaan lupaa rakentaa kesäkadulle välipohjat ihan vaan Oululaisten yleisen edun nimissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sitä hakea luvan vaikka kuusta jos viranomaiset myöntää. Täytyy vain todeta, että kyllä Te Oululaiset olette Kateellisia ja Tyhmiä kun kadehditte ja vitsailette laillista liiketoimintaa vastaan rikollisin kirjoituksin ja herjaatte muka humoristisesti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän laki sanoo julkisesta valehtelusta huumorin nimissä?? Nimettömänä näköjään voi kirjoitella ihan mitä huvittaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten laki tulkitsee julkisuudessa tapahtuvan humoristisen herjaamisen jossa esitetään täysin perättömiä vitsejä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se täytyy tehdä siihen niin viihtyvyys lisääntyy. Toivottavasti muutkin kauppaliikkeet investoisivat Ouluun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

valituksen vuoksi. Ei oo pakko olla kaikkea vastaan. Tyhjät tynnyrit kolisee. Kuka keksii räväkimmän vastustavan mielipiteen. Hohhoijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö nuo Arinan kiinteistöjen ja tonttien kaupat tutkia kunnolla. Ei taida olla ainoa harmaa tilanne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa tutkia, että nämä kirjoittajat saisi pitkän nenän! Perättömiä väitteitä voi nimettömänä heittää ilman vastuuta ja nekin pitää tutkia, koska nekään ei taida ihan kaikkia lain kirjaimia mielestäni täyttää. Tälläisiä satojen miljoonien investointeja tehdään erittäin ammattimaisesti, mutta valittaa saa vapaasti ja valitukset on aina käsiteltävä. Mielestäni Poliisin tulisi tutkia, mistä piireistä (kilpailijat??) tälläinen julkinen herjaaminen tulee!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvi yllätti Arinan? No, rakentakaa minun puolesta, kyllä siinä lämmityskustannuksissa säästyy vs. nykyiseen ilmaverhoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään Arinaa! Sossuun lisää rahaa, että saatais rahat nopeemmin ja helpommin. Minäkään en oo töissä ja ärsyttää ihimiset ketkä on. Tuollaisia lampaita vaikka sossuta saa rahhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmä ilma on tekosyy sillä tuulikaapit halutaan rakentamaan ettei tupakoivien savut tule sisälle. Heillä on oikeus polttaa ihan ovien vieressä koska tupakoitsijoita kiusataan jo muutenkin liikaa. Näkeehän sen Gallerian puolella ovien vieressä, siellä raasut teinit värjöttevät surullisesti jotta eivät jäisi kiinni, toivottavasti heille tulee nopeasti asfalttialusta koska siellä seistään jo klimppirapakoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että tuulikaapiit. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin ja yöunet menetin. Tämä on selkeästi suurin huolenaihe nykysuomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkisen omaisuuden siirtäminen yksityiselle, rakenteellinen korruptio ja yhtä toimijaa suosiva päätöksenteko, nämä ovat todellakin nykyajan suuria huolenaiheita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laitetaan tälläisten herjaavien ja provosoivien juttujen nimettömät kirjoittajat Poliisin tutkittavaksi!! Levittämällä perättömiä juttuja julkisuudessa syyllistyy rikokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voidaanko kutsua enää kaduksi, jos sillä on tuulikaapit?
Tarvitseeko katu ylipäänsä tuulikaapin?
Pitäisikö sellainen asentaa myös Saaristonkadullekin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesälläkin Valkean aulassa on ollut jäätävän kylmä silloin tällöin. Talvella ilman tuulikaappeja ei tulla toimeen. Rakennettakoon heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvitettävä heti mikä meni suunnittelussa pieleen ja miksi jos huhtikuussa avattua liikerakennusta pitää alle puolen vuoden avoinna olon jälkeen korjata! Kuka teki suunnitelmat, kuka ne hyväksyi? Tiedettiinkö, että Oulussa on talvi ja silloin on lunta ja kylmää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (350)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image